Besparen op je energiekosten? Dit is hoe je het slim en gemakkelijk doet!

De herfst- en wintermaanden zijn bij uitstek dé maanden waarin het energieverbruik per huishouden flink toeneemt. Je zult je ongetwijfeld al af hebben gevraagd hoe jij kunt besparen op het energieverbruik en zo ook de hoge energiekosten. In deze blog lees je hoe je eenvoudig deze grote kostenpost kunt verkleinen en voordelig kunt investeren in de benodigdheden. Zo kom jij zonder problemen de koude maanden door.


Besparen met een slimme thermostaat

Slimme thermostaten zijn tegenwoordig enorm populair. Je kunt de thermostaat koppelen aan een speciale app, die je inzicht geeft in je energieverbruik. In de app zie je bijvoorbeeld hoeveel je per jaar bespaart wanneer je de verwarming een graadje lager instelt. Daarnaast kun je een timer instellen, zodat de verwarming nooit per ongeluk de hele nacht staat te loeien. Tevens weet de thermostaat of je thuis bent of niet via de locatie van je telefoon. Ook dit voorkomt dat de verwarming aanstaat, zonder dat dit nodig is. Deze musthave voor de wintermaanden shop je momenteel met fikse korting bij Tink. In de webshop krijg je tot maar liefst 30% korting op starterspakketten, waarmee je direct aan de slag kunt. Verder pak je bij Tado tot €40,- korting op slimme verwarmingsproducten die jouw stookkosten aanzienlijk verminderen.

Thermostaat


Kies voor energiezuinige lampen

Sinds enkele maanden is de verkoop van conventionele TL-lampen en diverse halogeenlampen verboden in Nederland. Steeds meer lampen mogen niet langer geproduceerd worden, wat enkele goede redenen heeft. Deze lampen zijn erg vervuilend, bevatten giftige stoffen en zorgen voor een hoge energierekening. Mocht je nog in het bezit zijn van deze lampen, dan doe je er goed aan om deze zo snel mogelijk te vervangen door energiezuinige lampen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Bij Lampenlicht kun je veel voordeel pakken op zuinige verlichtingsets. Voor duurzame lampen én kerstverlichting ben je bij Lampen24 aan het juiste adres. De lampenwinkel deelt de hele maand november hoge kortingen uit voor Black Friday, waardoor je ook op energiebesparende lampen tot maar liefst 50% korting kunt pakken!


Maak je woning slim

Naast de slimme thermostaat zijn er nog veel meer smart home producten die je energiekosten verlagen. Denk hierbij aan slimme stekkers, die het stroomverbruik van elektrische apparaten kunnen meten. Je weet daardoor welke apparaten veel energie verbruiken, ondanks dat ze op stand-by staan. Eveneens kun je jouw apparaten op afstand uitschakelen, wat een uitkomst is voor de momenten wanneer je een apparaat bent vergeten uit te zetten. De webwinkel bol.com staat vol met betaalbare slimme stekkers, die jou veel stroombesparing op zullen leveren. Met de slimme verlichting van Philips Hue hoef je je ook geen zorgen te maken om overbodig stroomverbruik. De lampen kun je op afstand bedienen en een schema instellen. Op deze manier weet de lamp wanneer je niet thuis bent en worden de lampen automatisch uitgeschakeld. En het mooie is: bij Philips Hue profiteer je nu van 15% korting op startersets! Voor nog meer slimme hulpmiddelen raden wij Somfy aan. Het aanbod aan smart home oplossingen is enorm en met de exclusieve bundels kun je tot wel 30% korting scoren.

Smart home apparatuur


Warm de winter door

Jammer genoeg zijn niet alle woningen goed geïsoleerd. Als dit ook bij jouw woning het geval is, kan het verduurzamen ervan een enorme uitgave zijn. Vooral voor mensen in een huurwoning zijn de mogelijkheden vaak minimaal. Gelukkig zijn er veel goedkope en toegankelijke oplossingen, zodat jij er in de wintermaanden warmpjes bijzit. Zo kun je de tocht met tochtstrips of tochtstoppers buiten de deur houden. Je plaatst deze op de plekken waar de koude lucht naar binnen komt, zoals bij de voordeur of de ramen. Bij Toolstation vind je alles voor tochtwering en betaal je nog geen €10,- voor jouw benodigdheden! Zoek je iets waarmee je de warmte juist binnenhoudt? Kies dan voor isolerende gordijnen, die je op het moment bij La Redoute met ruim 30% korting bestelt. Een andere manier om het snel warm te krijgen is een elektrische deken. Deze dekentjes kun je tegenwoordig in veel varianten scoren en ze zijn een stuk energiezuiniger dan de oude generatie warmtedekens. Verder zijn de dekens erg budgetvriendelijk, want bij HEMA scoor je een elektrische onderdeken al voor slechts €25,- en bij Blokker kun je tot wel 50% korting pakken op deze verwarmers.


Wek je eigen energie op

Nu het zonnetje niet zo fel meer schijnt als tijdens de zomermaanden, komt het misschien niet als eerste in je op om zonnepanelen aan te schaffen. Toch kun je dankzij deze eenmalige investering het hele jaar lang de vruchten ervan plukken. Dit jaar kun je nog profiteren van €250,- korting op zonnepanelen bij Feenstra en ook bij Vattenfall krijg je €100,- korting op een zonnepaneelpakket. Via diverse sites kun je berekenen hoeveel zonne-energie je per dag op kunt wekken en wat dit jou oplevert.

Zonnepanelen leggen


Energietoeslag 2023

Vorig jaar kwamen veel huishoudens in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Ook dit jaar is er vanuit de overheid geld vrijgemaakt voor een tegemoetkoming voor de hoge energiekosten. Ook kunnen studenten dit jaar een vergoeding aanvragen. Hoe hoog de toeslag zal zijn, verschilt niet alleen per inkomen, maar ook per gemeente. Sommige huishoudens hebben dit bedrag al ontvangen, maar mocht dit voor jou niet het geval zijn, dan kun je sinds 1 november zelf een aanvraag doen bij je gemeente.