Haal alles in huis voor de grote voorjaarsschoonmaak: zo kan het goedkoop

Krijg jij aan het begin van de lente ook ontzettende poetsdrang? Dat is niet zo heel gek, want de meeste mensen beginnen rond deze tijd aan de grote voorjaarsschoonmaak. Haal de komende week alles in huis om lekker aan de slag te gaan met deze flinke klus. In deze blogpost lees je alles over deze grote schoonmaak, waar je op moet letten en hoe je bespaart op alle poetsbenodigdheden. Maak het jezelf gemakkelijk en ontdek handigheidjes waarmee je goed voorbereid van start gaat.


Wat is de voorjaarsschoonmaak?

De grote schoonmaak aan het begin van de lente is echt iets van vroeger. De huizen waren toen amper of niet geïsoleerd en de woningen werden warm gehouden door hout- en kolenkachels. Pas wanneer de zon doorbrak was het tijd om alles open te gooien en het huis grondig te poetsen. Hoewel de meeste woningen nu goed geïsoleerd zijn en de temperatuur vaak automatisch wordt geregeld, krijgen veel mensen aan het begin van de lente alsnog enorme poetsdrang. Dit is niet zo gek, want door de eerste zonnestralen zie je precies waar er stof ligt en is elk vies vlekje veel duidelijker zichtbaar. De lente staat voor een nieuw begin en met een fris huis maak je ook een goede start van het nieuwe seizoen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en de boel eens grondig te poetsen!

Vrouw poetst de ramen


Tips en tricks

Om goed van start te gaan is een planning erg belangrijk. Blijf jezelf eraan herinneren dat de schoonmaak niet in één dag af hoeft te zijn. Neem rustig de tijd en maak van te voren een schema, waardoor je georganiseerd te werk gaat. Zo kun je ook gemakkelijk elk klusje van je lijstje afstrepen, wat jou sneller een tevreden gevoel geeft. Daarnaast is het van belang om de juiste schoonmaakmiddelen aan te schaffen.Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor biologische schoonmaakproducten. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw handen en nagels. Bij Big Green Smile en Plein.nl vind je allerlei biologische producten die perfect passen bij jouw taakjes. Zo laat je jouw woning niet alleen stralen, maar draag je ook bij aan een beter klimaat.


Handige apparaten voor de grote schoonmaak

Een goed begin is maar het halve werk. Deze uitspraak klopt als een bus als het gaat om schoonmaken. Met de juiste schoonmaakproducten en apparatuur maak je een vliegende start. Bij Philips heb je nu bijvoorbeeld een nieuw stofzuig- en dweilsysteem in één. Zo verwijder je al het stof en kruimels van de vloer en tijdens dezelfde beweging maak je deze oppervlakte blinkend schoon. Ook op bol.com zijn heel veel producten te vinden die de voorjaarsschoonmaak een stuk gemakkelijker maken. Kies bijvoorbeeld voor een robotstofzuiger, die de vloer schoonmaakt terwijl jij bezig bent met een ander klusje. Neem ook eens een kijkje tussen de kortingscodes en aanbiedingen hieronder, waarmee je flink bespaart op handige tools en apparaten.

Man stofzuigt de slaapkamer


Verzorging voor je kamerplanten

Nadat heel je woning een opfrisbeurt heeft gekregen, is het tijd om wat liefde aan je plantjes te geven. Ook deze kun je helemaal klaarmaken voor de lente dankzij een paar simpele stappen. Zorg er als eerste voor dat de planten goed zijn afgestoft, dit kun je doen met een natte doek of door de planten goed af te spoelen. Door de lentezon kun je de stof goed op de bladeren zien liggen, wat het afstoffen een eenvoudig karweitje maakt. Hierna is het tijd om je planten te ontdoen van alle dode en ongezonde bladeren. Vaak zijn deze bladeren toch niet meer te redden en het geeft je plant een gezondere uitstraling. Als laatste is het tijd om je planten te verpotten en ze te verwennen met plantenvoeding. Dit kunnen ze goed gebruiken na de koude wintermaanden. De groeiperiode van planten is vaak tussen maart en oktober, dus zorg dat je wekelijks je planten wat voeding geeft zodat ze goed kunnen groeien. Voor al je benodigdheden zoals potgrond en plantenvoeding kun je een kijkje nemen bij Welkoop, Tuinland of Tuincentrum Outlet. Via de aanbiedingen pak je extra veel voordeel op deze producten, waardoor je gelijk een voorraadje kunt inslaan. Ook kun je een kijkje nemen bij onze "Huis & Tuin" categorie, waar je nog meer korting pakt op alles voor in en rondom je huis, waaronder nieuwe plantenpotten en verzorgingsproducten.

Man maakt planten schoon

Hebben jouw plantjes het begin van de lente niet gered? Haal dan nieuwe planten in huis via Leen Bakker. Hier heb je naast allerlei unieke planten ook een ruim assortiment aan kunstplanten en -bloemen. Hiermee maak je jouw woning een stuk groener en vrolijker, zonder dat groene vingers een must zijn. De planten zijn amper te onderscheiden van de echte exemplaren en jij hoeft er alleen maar een doekje overheen te halen om het stof af te nemen. Toch hebben echte kamerplanten een voordeel, want ze zuiveren de lucht in je woning. Zoek je een echte eyecatcher? Bekijk dan het assortiment kamerplanten van Green Bubble, waar je gegarandeerd een plant vindt die fantastisch staat in jouw woon- of slaapkamer.


De voorjaarsschoonmaak is altijd een grote taak en voor sommigen iets om tegenop te kijken. Met deze bespaar- en schoonmaaktips maak je het jezelf een stuk makkelijker en is jouw huis voor je het weet helemaal aan kant. Bestel nu alvast alle nodige producten, zodat je deze klus niet langer uitstelt en het begin van de lente kunt vieren met een stralende woning!