Maak je tuin goedkoop en gemakkelijk lenteklaar dankzij deze (bespaar)tips

Het spreekwoord "maart roert zijn staart" is dit jaar weer erg getrouw aan de realiteit. Na een paar zonnige weken is het helaas weer erg regenachtig en er is zelfs wat sneeuw gevallen. Toch is deze maand ideaal voor het verbouwen van gewassen en het nodige onderhoud plegen in je voor- en achtertuin. Wil je tijdens de eerste zonnige lentedagen kunnen genieten van een prachtige lentetuin, vol bloemen, planten en nieuwe tuinmeubelen? Lees dan snel verder, want in deze blog vind je de beste tips voor het lenteklaar maken van je tuin en hoe je kunt besparen op de benodigde tuinartikelen.


Verbouw je eigen gewassen

Maart is een perfecte maand om te beginnen met zaaien en planten. Ook voor het aanleggen van een moestuin kun je het beste in maart of april van start gaan. De vorstperiode is namelijk net voorbij en het is nog niet te warm voor de zaadjes om te ontkiemen. Heb jij groene vingers en durf je wel een uitdaging aan? Ga dan aan de slag met het verbouwen van je eigen groenten en fruit en geniet over een tijdje van je eigen verse gewassen. Voor beginners is het handig om te starten met een kweekbak. Ook voor mensen met een kleine achtertuin of een balkon is de kweekbak of -tafel een uitkomst. Zet de bak op een plek met veel zon, maar ook mogelijkheid tot beschutting en de gewassen zullen extra snel groeien. Deze handige bakken kun je heel voordelig scoren bij Junai, waar je ook direct de benodigde zaden en potgrond kunt bestellen. Neem ook een kijkje in de webshop van Bakker.com voor goedkope groentezaden en fruitheesters.

Moestuin

Voor de ongeduldige mensen zijn rucola, tuinkers, radijsjes, spinazie en snijbiet de meest geschikte groente om mee te beginnen. Je kunt deze al binnen dertig dagen oogsten en dus erg snel jouw creatie proeven. Onder andere aardbeien, tomaten, pompoenen en paprika's worden vooral aangeraden aan de wat gevorderde moestuiniers. Het ontkiemen van de zaadjes kan bij deze soorten al ruim een halve maand duren. Daarnaast kun je de groenten- en fruitsoorten pas na enkele maanden plukken. Toch wordt het lange wachten en tuinieren beloond met heerlijke gewassen. Om het jezelf wat makkelijker te maken is het belangrijk om de juiste kweekbenodigdheden in huis te hebben. Bij Welkoop koop je bijvoorbeeld bodemverbeteraars, hydrokorrels en gronddoeken, wat ervoor zorgt dat het gehele proces een stuk beter verloopt.


Tijd voor tuinonderhoud

De komende weken staan er helaas nog een hoop regenbuien op de planning. Het plegen van onderhoud in de tuin is al een flinke klus en een regenachtige dag maakt het er niet veel beter op. Plan het daarom goed in en kies voor een zonnige dag om al het onkruid te verwijderen, de planten te snoeien en je tuin te bemesten. Met behulp van het juiste tuingereedschap klaar je deze klus binnen no time. Het benodigde handgereedschap en de elektrische tuinapparatuur zoals maaiers, hogedrukreinigers en kettingzagen shop je nu met tot wel 30% korting bij bol.com. Zo weet je zeker dat je in slechts een paar uurtjes je voor- en achtertuin weer helemaal aan kant hebt. 

Kind veegt de tuin


Tuinhuisjes en overkappingen

Wil je jouw tuin een flinke upgrade geven door een terrasoverkapping, serre, veranda of tuinhuisje te plaatsen? Dan is het erg belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden voor jouw tuin, aangezien het een flinke investering is. Gelukkig zijn er een heleboel webshops waar je met voordeel een tuinoverkapping of tuinhuisje kunt scoren. Zo kun je bij Van Kooten terecht voor allerlei overkappingen en huisjes voor in de tuin en pak je in de webshop direct enorm veel korting. De totaalprijs kan maar liefst honderden euro's schelen vergeleken met andere shops! Voor voordelige schuren en tuinhuisjes ben je bovendien ook bij VidaXL aan het juiste adres. En het mooie is: in de webwinkel krijg je maar liefst 10% korting op heel veel bergingen van hout, staal of kunststof.


Een tuin voor huisdieren

Honden, katten, konijnen en zelfs cavia's kunnen enorm genieten van de buitenlucht. Heb jij een achtertuin? Dan zijn er enkele punten waar je op moet letten om je tuin geschikt te maken voor huisdieren. Zo kunnen dieren, en vooral honden, enorm genieten van een grasveldje. Met de producten voor je gazon van Moowy zorg je ervoor dat je tuin weer groen kleurt in het voorjaar. Daarnaast is het van belang om geen giftige planten in je tuin te zaaien. De hortensia, maretakken en bilzekruid zijn voorbeelden van planten die enorm giftig zijn voor honden. Daarentegen zijn er een hoop prachtige bloemen en planten verkrijgbaar die geen schade aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan rozen, kruidenplanten en heesters. Voor al deze veilige planten kun je terecht bij Tuinexpress.

Hond rent in de tuin

Als laatste is het voor jezelf erg fijn als je huisdier geen schade aanricht aan de tuin. Echter zijn er veel dieren die de gewoonte hebben om kuilen te graven. Kies daarom voor verhoogde tuinbakken of hoge borders rondom de planten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je huisdier minder makkelijk gaten kan graven, ook zorgt het voor meer diepte en variatie in je tuin. Met de muurelementen en stapelblokken van PlusJop kun je voordelig en eenvoudig zelf je plantenbakken bouwen. Voor kleine huisdieren zijn palissades en betonbiels ook een aanrader. Deze stenen zorgen voor hoogteverschil in de tuin, zonder te veel ruimte in te nemen.