Voordelig op vakantie in Nederland? Zo lukt het zeker!

Afgelopen jaar hebben veel mensen hun vakantie gevierd in Nederland. Dat is ook niet zo gek, want vanwege de coronamaatregelen was het haast niet mogelijk om naar het buitenland te reizen. Ondanks dat we dit jaar weer volop kunnen genieten van een vakantie over de grens, kiezen veel mensen ervoor om toch weer in Nederland op vakantie te gaan. Het Nederlandse landschap is dus goed in de smaak gevallen. Een vakantie in eigen land scheelt niet alleen flink in je portemonnee, je kunt hier ook genoeg beleven. Wil je nog voordeliger je vakantie vieren in Nederland? Lees snel verder hoe je kunt besparen op accommodaties, je kampeerbenodigdheden en leuke activiteiten.


Besparen op kampeerartikelen

Ieder jaar gaan miljoenen Nederlanders eropuit met de caravan, vouwwagen of tent. Meestal trekt de helft van deze kampeerders naar landen zoals Frankrijk, België en Spanje, maar dit jaar kiezen steeds meer vakantiegangers ervoor om hun tentje op een camping in de buurt op te zetten. Dit komt voornamelijk door de flink gestegen benzineprijzen en verhoogde prijzen voor een staanplaats. Door voor een camping in Nederland te kiezen, kan dit je maar liefst de helft van je kosten besparen. Ben je benieuwd naar wat de meest populaire campings in Nederland zijn? Check dan de site van ANWB, waar je een overzicht krijgt van alle kampeerplaatsen. Mocht je graag een actuele gids bij de hand hebben waar alles in te vinden is, dan is een campinggids van ACSI een must. Hier kun je ook een CampingCard scoren, waarmee je tot wel 60% korting per nacht pakt.

Spelletjes op de camping

Nadat je een mooi plekje hebt gevonden waar je je vakantie kunt doorbrengen, is het tijd om alle benodigdheden aan te schaffen. Om zeker te weten dat je geen enkel kampeerartikel over het hoofd ziet, is het verstandig om ruim van tevoren een paklijst samen te stellen. Controleer ook meteen of je oude kampeerartikelen nog in goede staat verkeren, je wil er natuurlijk niet pas op het laatste moment achter komen dat er een gat in je tent of luchtbed zit. Neem ook een kijkje in de webshops die gespecialiseerd zijn in kampeer- en outdoorartikelen, zodat je helemaal voorbereid op reis kunt. 


Vakantiehuisjes in Nederland

Ben jij niet zo van het kamperen, maar wil je toch je vakantie vlakbij huis vieren? Dan zijn er genoeg manieren waarop je je vakantie in Nederland kunt laten slagen. Er zijn een hele hoop vakantieparken en unieke accommodaties aan de kust te vinden, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Denk bijvoorbeeld aan vakantieverblijven op de Waddeneilanden en in Zeeland. Of je nu naar een huisje met zwembad of een bungalow zoekt: bij Belvilla vind je altijd wel een accommodatie die aan al je wensen voldoet. En het mooie is: met deze Belvilla kortingscode pak je 16% korting op je boeking. Voor nog meer mogelijkheden en aanbiedingen kun je ook de site van Expedia checken. Hier kun je jouw ideale vakantieverblijf boeken met fikse korting.


Diervriendelijke accommodaties

Een verre reis met de auto of het vliegtuig kan erg stressverwekkend zijn voor een hond, maar het is begrijpelijk dat je al je mooie vakantiemomenten samen met je trouwe viervoeter wil beleven. Een vakantie in Nederland is dan ook een ideale uitkomst. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel diervriendelijke accommodaties te vinden, waar je met een of meerdere honden in terechtkunt. Zo heeft Booking.com een speciale pagina waarop je alleen maar huisdiervriendelijke opties krijgt te zien. Ga bijvoorbeeld een weekje naar zee, waar jouw hond zich helemaal uit kan leven. Neem jij deze zomer je hond mee op vakantie? Dan is het niet alleen slim om een accommodatie te regelen waar honden zijn toegestaan, ook kan een hond allerlei reisartikelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een handige voer- en drinkbak voor onderweg of een hondenbed voor in de auto. Al deze musthaves voor op reis kun je bij Zooplus bestellen en met deze exclusieve Zooplus kortingscode krijg je 12% korting op je hele bestelling.

Strandwandeling hond


Ontdek Nederland

Verken jij graag de omgeving tijdens je vakantie en kun je wel een uitdaging aan? Dan is een flinke wandeling of fietstocht zeker een aanrader. Ontdek bijvoorbeeld het prachtige landschap van de Veluwe of betreed het wad bij laag water. Voor deze avontuurlijke activiteiten is een goede uitrusting een vereiste. Zo voorkom je flinke blaren, rugpijn en andere lichamelijke klachten. Voor al je fietsbenodigdheden zoals een telefoonhouder, fietsschoenen en comfortabele kleding ben je bij Plutosport aan het juiste adres. De sportzaak biedt ook alles wat je nodig hebt voor een flinke wandeling. Neem binnenkort een kijkje, want de zomeruitverkoop van Plutosport is nog in volle gang, waardoor je tot wel 60% korting pakt op de sportartikelen.


Korting op gezelschapsspellen en vermaak

Tijdens jouw staycation is het belangrijk om voor wat vermaak te zorgen. Zo verveel jij je geen enkel moment. Via de aanbiedingen van Top1Toys scoor je heel voordelig de meest populaire gezelschapsspellen, puzzels en buitenspeelgoed. Zoek jij liever de rust op met een goed boek? Neem dan een kijkje in het ruime assortiment boeken en e-books van Bookspot. In de zomeruitverkoop van de boekenwinkel scoor je tot maar liefst 70% korting op boeken van topauteurs. Scoor gelijk een flinke stapel aan boeken of download een aantal e-books, waarmee je de hele zomervakantie zoet bent.