10 gemakkelijke manieren om eten goedkoop thuis te laten bezorgen

Heb je geen zin om te koken na een lange werkdag of juist na een dag lekker luieren? Eten laten thuisbezorgen is dé oplossing. Veel (afhaal)restaurants bieden de mogelijkheid om eten te bestellen via hun website, waarna het vervolgens bij je thuis afgeleverd wordt. Binnen een paar minuten heb je jouw favoriete maaltijd besteld en hierna hoef je alleen nog maar te wachten tot de bezorger voor de deur staat. Eten laten thuisbezorgen is over het algemeen wel wat duurder dan zelf koken, maar wij geven je tips om zo voordelig mogelijk te bestellen.


Korting op bepaalde dagen

Een hoop restaurants geven kortingen op maaltijden op sommige dagen van de week. Zo kun je bij het ene restaurant goedkoper bestellen op maandagen, terwijl het andere restaurant juist op een andere dag van de week eten bezorgt tegen speciale prijzen. Het kost misschien wat tijd om uit te zoeken bij welk restaurant je het best kunt bestellen, maar het levert al snel een paar euro korting per bestelling op. Absoluut de moeite waard dus!


Zoek naar kortingscodes

Websites als bijvoorbeeld Domino's Pizza, Thuisbezorgd en New York Pizza bieden regelmatig kortingscodes aan die goed zijn voor kortingen van een bepaald percentage van het bestedingsbedrag, of voor een vast bedrag, ongeacht hoe groot de bestelling is. Sommige kortingscodes zijn voor een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld studenten, maar meestal zijn de kortingscodes door iedereen te gebruiken. Het is verstandig om verschillende kortingscodes uit te proberen. Werkt de ene niet, dan de andere wel. Heb je een code gevonden? Dan loont het soms om toch nog even verder te zoeken, omdat er misschien ergens anders een code te vinden is die nóg meer korting oplevert.

Dit zijn onze populairste kortingscodes waarvan je bijna altijd gebruik kunt maken om voordelig online eten te bestellen. Deze lijst werken we regelmatig bij.

Tip! In de categorie Eten & Drinken vind je alle kortingscodes waarvan je op dit moment gebruik kunt maken, handig!


Bespaar op de bezorgkosten

Er zijn restaurants die een vergoeding vragen voor het bezorgen, tenzij je voor een bepaald bedrag bestelt. Soms lukt het je in je eentje niet om aan dit bedrag te komen, maar wanneer je een vriend of vriendin uitnodigt om samen te bestellen, lukt dit vaak wel. Samen eten is ook nog eens veel gezelliger; twee vliegen in één klap! Hebben je vrienden al gegeten of eet je toch liever in je eentje? Kijk dan of het misschien goedkoper is om iets extra's te bestellen. Soms zijn de kosten van een blikje frisdrank lager dan de verzendkosten en is het dus slimmer om het blikje frisdrank aan je bestelling toe te voegen, wanneer dit betekent dat je dan wel aan het minimale bestedingsbedrag komt.


Samen delen

Vaak kun je ervoor kiezen om een maaltijd voor meerdere personen te bestellen. Dit is in de meeste gevallen goedkoper dan wanneer je meerdere kleinere maaltijden bestelt. Zoek op de menukaart eens naar familiemaaltijden of naar schotels die geschikt zijn voor meerdere personen. Wanneer je de maaltijd samen kunt delen, valt het totaalbedrag van de bestelling wellicht weer een paar euro lager uit. Eet je alleen? Dan kun je ook een grotere maaltijd bestellen en er twee dagen van eten.


Bespaar op extra's

Een beetje mayonaise of knoflooksaus; een restaurant rekent er meestal de hoofdprijs voor. Vaak heb je dit soort sauzen ook zelf in de koelkast staan. Het is een stuk goedkoper (en net zo lekker) om zelf wat saus aan het eten toe te voegen. Een flesje frisdrank mee bestellen, is uiteraard duurder dan iets te drinken uit de koelkast pakken. Eén keer heen en weer lopen naar de keuken en je hebt weer een paar euro bespaard. New York Pizza biedt vaak codes waarmee je heerlijke extra's gratis krijgt, ook een aanrader!


Een ander restaurant kiezen

Heb je zin in pizza? Er zijn vast meerdere pizzeria's in de omgeving en de kans is groot dat de pizza die jij wilt bestellen niet bij elk restaurant dezelfde prijs heeft. Soms verschillen de prijzen op de vaste menukaart, maar het kan ook zo zijn dat het ene restaurant momenteel een lopende actie heeft waardoor het door jou gekozen gerecht op dat moment goedkoper is, dan bij het andere restaurant. Wanneer je verschillende websites bekijkt, zie je vrijwel direct waar je het voordeligst kunt bestellen.


Spaar zegels of stempels

Restaurants zien je graag terug als klant en daarom is het vaak mogelijk om zegels of stempels te sparen. Wanneer je spaarkaart vol is, kun je deze inleveren voor korting op je volgende bestelling, of voor een gratis maaltijd. Het lijkt misschien moeilijk om een hele spaar- of stempelkaart vol te krijgen, maar wanneer je het slim aanpakt, heb je binnen no-time een gratis maaltijd bij elkaar gespaard. Plaats je een grote bestelling met je vrienden? Dan ben jij uiteraard bereid om de deur open te doen voor de bezorger, terwijl je vrienden lekker op de bank blijven hangen. Je vrienden zijn je dankbaar en jij ontvangt extra veel zegels of stempels!


Doe mee aan win-acties

Op websites van restaurants en op social media zijn vaak win-acties te vinden. Soms worden er vouchers verloot waarmee je eten kunt bestellen, of je kunt een tegoedbon voor een bepaalde maaltijd winnen. Soms zijn er ook grotere win-acties, waarmee je bijvoorbeeld een jaar lang gratis eten bestellen kunt winnen. Wil je je winkansen vergroten? Doe dan niet alleen mee aan win-acties van jouw favoriete of de bekendere restaurants, maar ook aan win-acties van restaurants waar je nog niet eerder hebt besteld.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vrijwel elk restaurant met een website biedt de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van het betreffende restaurant. Wanneer een restaurant een bijzondere actie heeft waarmee geld bespaard kan worden, weet je dit direct. Soms wordt er ook een kortingscode verstrekt bij het inschrijven, die je kunt gebruiken bij je eerstvolgende bestelling. Als je jouw kortingscode gebruikt hebt, kun je natuurlijk ook je moeder, broertje of vriendin vragen om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief, zodat jullie de kortingscode die diegene toegestuurd krijgt, kunnen gebruiken bij de volgende bestelling.


Niet goed? Korting!

Je hoopt natuurlijk dat de bezorgde maaltijd heerlijk is, maar het gebeurt helaas ook wel eens dat het eten tegenvalt. Misschien was het druk in de keuken en is de kok vergeten om iets toe te voegen aan de maaltijd, terwijl jij hier wel om gevraagd hebt, of is het eten te koud omdat de bezorger alle stoplichten tegen had. Een restaurant ziet het liefst tevreden klanten en wanneer je aangeeft dat er iets mis was, geven ze je soms korting op de volgende bestelling, of bieden ze je een gratis maaltijd aan. Het is het proberen waard! Krijg je geen korting of gratis maaltijd aangeboden? Wanneer je een klacht ingediend hebt, wordt er bij een volgende bestelling vaak wat meer gelet op de kwaliteit. Het heeft dan misschien geen korting opgeleverd, maar je weet wel zeker dat de volgende maaltijd die je laat thuisbezorgen overheerlijk zal zijn!