Zo richt je jouw studentenwoning budgetvriendelijk in

De scholen gaan binnenkort weer van start en ook dit jaar beginnen weer duizenden jongeren aan een nieuwe opleiding. Sinds dit jaar wordt de basisbeurs opnieuw ingevoerd, wat het voor kersverse en huidige studenten nog aantrekkelijker maakt om op kamers te gaan. Helaas is het door de hoge huur- en meubelprijzen nog altijd een grote kostenpost. Heb jij onlangs een leuke studentenwoning weten te bemachtigen? Lees dan snel verder, want wij hebben voor je uitgezocht hoe je kunt besparen op nieuwe meubelstukken, woondecoratie en andere handigheidjes voor je nieuwe stekje.


Profiteer van studentenkorting

Kersverse studenten vallen met hun neus in de boter dankzij de herinvoering van de basisbeurs. Thuiswonende studenten ontvangen ruim honderd euro en uitwonende studenten hebben recht op ruim tweehonderd euro per maand. Tevens krijgen de uitwonende studenten een extraatje van maar liefst €160,- per maand als compensatie voor de inflatie. Hiernaast profiteer je als student van fikse studentenkorting bij een heleboel webshops. Vaak heb je wel een Student Beans of UNiDAYS account nodig om gebruik te kunnen maken van jouw studentenvoordeel.


Tweedekans meubelen

Dankzij online shoppen is het retourneren van pakketjes enorm makkelijk te regelen. Helaas raken veel producten tijdens het retourproces beschadigd en kunnen deze niet meer als nieuw verkocht worden. Omdat het zonde is om deze meubelstukken te vernietigen, bieden veel webshops ze vaak aan als tweedekans items. De meubelstukken en woonaccessoires worden in de winkel gecontroleerd en je kunt net als bij compleet nieuwe woonartikelen profiteren van dezelfde voorwaarden zoals garantie. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de producten van 2dekansje. De webshop staat vol met woonaccessoires, verlichting en meubels die een tweede leven verdienen. Ook bij bol.com kun je besparen op je interieur via de retourdeals.

Studentenwoning


Ruimtebesparende meubelen

Studentenwoningen zijn vaak groot genoeg voor een bed, eettafel en met een beetje geluk heb je nog plek voor een kleine bank. Het is dus belangrijk om de ruimte zo goed mogelijk te benutten door middel van ruimtebesparende meubelen. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper, zodat je de ruimte onder je bed kunt gebruiken voor een bank of bureau. Bij VidaXL kun je deze handige bedden in diverse afmetingen bestellen, waardoor er altijd een bed bij zit die in jouw studio of kamer past. En wat dacht je van een ruimtebesparende wasmachinekast? Deze kasten passen perfect om de wasmachine heen en bieden ruimte voor bijvoorbeeld je wasmiddelen, handdoeken en schoonmaakspullen. Momenteel kun je deze musthave bij Leen Bakker tegen een lage prijs scoren. Verder kun je bij SHEIN een hoop opbergartikelen scoren die jou meer ruimte geven in je keuken en slaapkamer. Denk hierbij aan opbergrekjes voor in je keukenkasten en organizers voor je kledingkast.


Woondecoratie voor een prikkie

Gezelligheid mag natuurlijk niet ontbreken in jouw studentenwoning. Door lijstjes en gezellige lampjes aan de muur te hangen, creëer je al snel een knus plekje. In de webshop van HEMA vind je stijlvolle en betaalbare woonaccessoires zoals fotolijstjes, geurkaarsen, sierkussens en bloempotten. Een andere manier om je woning snel sfeer te geven is het plaatsen van kamerplanten. Bij Plantje.nl kun je heel voordelig een kneusjesbox bestellen, die vol zit met planten. De kamerplanten hebben weliswaar wat schoonheidsfoutjes of kunnen wat extra liefde gebruiken, maar na wat verzorging kun je genieten van een kamer vol prachtige planten. Om ruimte te besparen zijn hangplanten ideaal. Koop goedkoop een hanger bij webshops zoals Etsy en Amazon en hang deze aan het plafond, aan een kast of een balk. De pot neemt zo geen plek in op een kast of tafel.

Planten in studentenwoning

De lijstjes die je hebt gekocht bij je favo woonwinkel moeten uiteraard nog gevuld worden met unieke posters. Bij Posters.nl ben je aan het juiste adres voor prints in uiteenlopende thema's en woonstijlen. En het mooie is: in de webshop pak je al snel 50% korting op populaire posters! Ben jij een creatieve duizendpoot en ontwerp je graag je eigen posters? Laat deze dan op papier van topkwaliteit afdrukken bij Smartphoto. Dankzij onze exclusieve kortingscode krijg je nu 15% korting op alle fotoafdrukken. Ook is het slim om eerst een kijkje te nemen bij de kringloopwinkels bij jou in de buurt. Hier scoor je vrijwel altijd een hoop basic lijsten voor een kleine prijs. Hierna kun je de posters op de maat van het tweedehands lijstje bestellen.


Woondeals die je niet mag missen

Veel studenten die op kamers gaan, gaan ook voor het eerst uit huis. Vaak worden de kosten voor een fatsoenlijke uitzet en meubelen erg onderschat. Daarom hebben wij hieronder de beste aanbiedingen en kortingscodes van dit moment op een rijtje gezet, zodat je flink kunt besparen op alle benodigdheden.