Een voordelig lang weekend tijdens Hemelvaartsdag: zo maak je er slim gebruik van

De maanden april en mei zitten vol met officiële feestdagen. Na Koningsdag is Hemelvaartsdag weer aan de beurt. Dit vieren we op donderdag 26 mei en ook op deze dag zijn veel mensen een heerlijk dagje vrij. Om van een extra lang weekend te kunnen genieten is het slim om ook op 27 mei een vrije dag te regelen. Ben jij van plan om er tijdens Hemelvaartsdag lekker op uit te gaan? Lees dan snel verder en ontdek hoe je kunt besparen op een lang weekend weg.


Vakantieparken en natuurgebieden

Nederland kent veel mooie natuurgebieden die zeker een bezoekje waard zijn. Naast dat je mooie wandelroutes kunt verkennen is er ook veel op het water te doen of kun je een lekker stukje fietsen. Er zijn bovendien veel mogelijkheden om middenin het bos of dichtbij natuurgebieden te overnachten. Scoor bijvoorbeeld je overnachting in de Ardennen met korting bij Groupon. Wil je jouw verblijf net iets spannender maken? Plan dan je overnachting vlakbij wilde dieren. Bij Safaripark Beekse Bergen ga je bijvoorbeeld op safari in de natuur en sta je oog in oog met bijzondere dieren zoals gorilla's, giraffen, zebra's en struisvogels.


Diervriendelijke accommodaties

Je mooiste momenten wil je natuurlijk het liefst met je trouwe viervoeter beleven. Daarnaast is het niet altijd even makkelijk om een adres te vinden waar jouw huisdier een lang weekend kan overnachten. Neem daarom je hond, kat of ander huisdier gewoon met je mee! Er zijn genoeg diervriendelijke vakantiehuisjes te vinden in Nederland of over de grens. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van hotels en vakantieparken waar het geen probleem is om je huisdier mee naartoe te nemen. Ook hebben we gelijk uitgezocht wat de beste kortingen zijn van dit moment, zodat je flink kunt besparen op je accommodatie. 

Corgi op vakantie


Unieke vakantiehuisjes

Mocht je intussen op de standaard vakantiehuisjes zijn uitgekeken, dan zijn er nog genoeg andere accommodaties te vinden die jouw weekendje weg onvergetelijk maken. Zo zijn Tiny Houses tegenwoordig enorm populair. Dit is niet zo gek, want de huisjes zijn erg knus ingericht en zorgen voor een unieke ervaring. Er bestaan echter nog talloze andere unieke huisjes waarin je kunt overnachten. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een hijskraan of een woonboot. Durf jij dit aan? Check dan alle bijzondere accommodaties bij Agoda of Trip.com. Via deze reisaanbieders kun je tot wel 30% korting pakken op je boeking.


Een weekend aan zee

Omdat Nederland direct aan de Noordzee grenst, heeft ons land een grote kustlengte. We hoeven dus niet lang te reizen voor een heerlijk dagje aan het strand. Aangezien de Nederlandse stranden zo populair zijn, zijn er dan ook genoeg hotels en appartementen te vinden langs de kust. Zo ben je binnen no time op het strand voor een sportieve wandeling en geniet je vanuit je verblijf van een prachtig uitzicht. Om korting te pakken op je overnachtingen moet je bij Hotels.nl zijn, hier heb je keuze uit een groot aanbod aan Nederlandse hotels. Via deze actie ontvang je zelfs tot 20% korting op vakanties aan zee. Boek je liever je overnachting op het laatste moment? Dan scheelt dit jou een hoop dankzij de lastminutedeals bij TravelBird. Hier kan de korting oplopen tot wel 70%!

Strandwandeling met kinderen

Er valt genoeg te beleven in de buurt van of aan de Nederlandse kust. Ga bijvoorbeeld een lekker hapje eten bij een van de vele strandtentjes. Ga je liever iets actiefs ondernemen? Dan heeft Tripper altijd een dagbesteding online staan die bij jouw interesses past. En het mooie is: bij deze ticketshop scoor je tot wel 70% korting op toegangsbewijzen. Zo kun je heel voordelig allerlei leuke uitjes plannen die je tijdens je weekend weg kunt beleven.


Ga op vakantie over de grens

Wil je jouw lange weekend net iets specialer maken door het buitenland op te zoeken? Dan heb je geluk: er zijn genoeg opties om naar een ander land te gaan, waarbij je niet lang hoeft te reizen. Met Thalys ben je bijvoorbeeld binnen enkele uren al in Frankrijk, Duitsland of België. Zo kun je de meest populaire steden zoals Parijs, Antwerpen en Keulen snel en gemakkelijk bezoeken. Om je weekendje weg compleet te maken kun je een of meerdere overnachtingen scoren met veel voordeel bij Expedia, Hotels.com en Vacanceselect. Voor nog meer inspiratie voor jouw weekendje weg kun je een kijkje nemen bij onze speciale themapagina. Hier vind je de beste acties en kortingscodes om veel korting te pakken tijdens Hemelvaartsdag.