Onderzoek Werk & Intimiteit

Een op vijf Nederlanders heeft weleens seks met collega

Collega bij kwart van alle Nederlanders onderwerp van erotische droom

Bijna een vijfde van alle Nederlanders zegt weleens het bed te hebben gedeeld met een collega. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.068 werkende Nederlanders. Verder blijkt dat maar liefst een op de vier ondervraagden weleens een erotische droom over een collega heeft gehad.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Iedere dag zie je ze weer; je collega’s. Je zal niet de enige zijn die weleens gevoelens heeft gehad voor een collega. Maar hoeveel mensen geven gehoor aan deze gevoelens; hoeveel procent van werkend Nederland is weleens naar bed geweest met een collega? Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer een vijfde van de Nederlanders weleens heeft gerotzooid met een collega. Kijk hiernaast voor de verschillen tussen mannen, vrouwen en de verschillende leeftijdsgroepen.

 

Niet alleen onder werktijd beheersen collega’s onze gedachtes, ook in onze dromen spelen ze vaak de hoofdrol. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders weleens erotisch heeft gedroomd over collega(’s) of leidinggevende(n). Opvallend is dat mannen ongeveer dubbel zo vaak ‘spannend dromen’ over collega’s. Kijk hiernaast voor de verschillen tussen mannen, vrouwen en de verschillende leeftijdsgroepen.

 

Heb jij weleens gelachen om grappen van je baas die niet grappig waren, of zelfs met hem of haar geflirt om er in je carrière op vooruit te gaan? Wees niet bang, je bent niet de enige. Zeven procent van de Nederlanders heeft weleens geflirt om er professioneel de vruchten van te plukken. Opvallend is dat mannen zich hieraan vaker schuldig maken dan vrouwen. Kijk hiernaast voor de verschillen tussen mannen, vrouwen en de verschillende leeftijdsgroepen. 

 

Je kent hem of haar wel; die ene collega die net iets teveel borsthaar toont, of met een te diep decolleté op kantoor verschijnt. Uit het onderzoek blijkt dat 41 procent van alle werkende Nederlanders deze collega minder serieus neemt. Opvallend is dat vrouwen hierin veel strenger zijn dan mannen. Kijk hiernaast voor de verschillen tussen mannen, vrouwen en de verschillende leeftijdsgroepen.  

 

Hoe zit het bij jou: kun jij alles met collega’s bespreken – ook als het over seks gaat? Ongeveer een kwart van de werkende Nederlanders zegt op het werk vrijelijk over seks te praten. Voornamelijk Flevolanders zijn erg liberaal wanneer het over seks gaat. Groningers daarentegen houden hun liefdesleven het liefst privé. Kijk hiernaast voor de resultaten van de verschillende provinciën.