Onderzoek thuiswerkende partner

Een op drie Nederlanders werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis

Vijftien procent: “Relatie heeft te lijden onder thuiswerken”

Oisterwijk, 23 maart 2021 – Maar liefst dertig procent van de thuiswerkende Nederlanders werkt na afloop van de coronacrisis het liefst alleen nog maar vanuit huis wanneer hun partner er niet is. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.006 Nederlanders die samen met hun partner vanuit huis werken. Van alle ondervraagden zegt een zevende dat thuiswerken van negatieve invloed is op hun relatie.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Werk jij samen met je partner aan de keukentafel of proberen jullie elkaar juist zoveel mogelijk te ontlopen? Na een jaar vrijwel iedere dag samen te hebben doorgebracht, is de kans groot dat sommige thuiswerkende stelletjes elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Maar liefst één op de drie Nederlanders werkt na afloop van de lockdown zelfs liever niet meer tegelijk met hun partner vanuit huis. Uit het onderzoek blijkt dat vooral Friezen en Groningers helemaal klaar zijn met hun thuiswerkende eega. Benieuwd naar de exacte verdeling tussen de verschillende provincies? Je vindt het in de visual.

 

Wanneer je voor een langere periode op elkaars lip zit, kunnen kleine irritaties al snel gigantische proporties aannemen. Een van de meest gehoorde ergernissen tijdens het thuiswerken is een luid telefonerende partner. Maar liefst 32 procent van de ondervraagden stoort zich hieraan. Opvallend genoeg zijn vooral mannen tot dertig jaar niet te spreken over het volumeniveau van hun bellende vriend of vriendin. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.

 

Maak jij sinds het begin van de coronacrisis je huis vaker schoon? Hopelijk hebben jij en je partner een duidelijk rolverdeling gemaakt wat betreft de huishoudelijke taken. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst één op de vijf thuiswerkers vindt dat hun partner onvoldoende meehelpt in de huishouding. Opvallend genoeg stellen vooral thuiswerkende mannen op dit gebied hun partner teleur. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je in de visual.

 

Volgens verschillende relatiegoeroes is rekening houden met elkaar de sleutel tot een gelukkige relatie. Zeker wanneer je voor een langere periode met elkaar samenwoont en -werkt, is het belangrijk om niet alleen maar te nemen. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de thuiswerkende Nederlanders het gevoel heeft dat ze meer rekening houden met hun partner dan andersom. Dit gevoel is het sterkst onder Groningers. Hoe de rest van de thuiswerkende Nederlanders hierover denkt, vind je in de visual.

 

Is jouw relatie sterker- of juist minder sterk geworden door de lockdown? Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlanders stelt dat hun relatie te lijden heeft onder het dagelijkse thuiswerken. Vooral mannen tot dertig jaar hebben het zwaar. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.