Onderzoek terugkeer naar kantoor

Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor

44 procent ziet op tegen fulltime werkweek in kantoortuin

Oisterwijk, 3 juni 2021 – Maar liefst 25 procent van alle thuiswerkende Nederlanders gaat op zoek naar een andere baan als zij na afloop van de coronacrisis weer fulltime op kantoor moeten werken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.004 Nederlanders in loondienst die geregeld vanuit huis werken, uitgevoerd door PanelInzicht. Hoewel zij niet direct hun baan zouden opzeggen, ziet toch bijna de helft van alle ondervraagden een (volledige) terugkeer naar kantoor niet zitten.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Als het aan Hugo de Jonge ligt, is iedere volwassen Nederlander vanaf komende september volledig gevaccineerd. Kijk jij (nog) niet uit naar een volledige terugkeer naar de werkvloer? Je bent niet de enige! Maar liefst een kwart van de werkende Nederlanders overweegt een andere baan te zoeken als het na de coronacrisis weer verplicht wordt om (fulltime) op kantoor te werken. Opvallend genoeg zijn vooral hoogopgeleiden bereid een overstap te maken. Benieuwd naar de  verhouding tussen de verschillende opleidingsniveaus? Je ziet het in de visual.

 

Ruim een jaar geleden werkten we nog gewoon fulltime op kantoor. Inmiddels zijn we er niet meer zo happig om hele werkdagen met onze collega’s door te brengen. Uit het onderzoek blijkt dat 44 procent van de werkende Nederlanders er tegenop ziet om na corona weer (fulltime) op kantoor te werken. Vooral jonge vrouwen blijven in de toekomst graag een paar dagen thuiswerken. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.

 

Om de stemming er tijdens de lockdown zoveel mogelijk in te houden, organiseerden veel bedrijven het afgelopen jaar digitale bingo’s en -vrijmibo’s. Zonder een strenge lockdown is het voor veel bedrijven waarschijnlijk minder noodzakelijk om te investeren in (digitale) teambuilding. Maar liefst 28 procent van de werkende Nederlanders vreest daarom voor een slechtere werksfeer bij een fulltime terugkeer naar kantoor. Zuid-Hollanders maken zich hierover de meeste zorgen. Benieuwd naar hoe de rest van werkend Nederland hierover denkt? Je vindt je in de visual.

 

Klagende collega’s bij het koffiezetapparaat en de verplichte wandeling tijdens de middag; sommige onderdelen van het kantoorleven kunnen veel werkenden missen als kiespijn. Maar wie had gedacht dat een groot gedeelte de ondervraagden ook prima zonder collega’s kan? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 38 procent van de ondervraagden hun collega’s (vooralsnog) niet mist. Benieuwd naar de verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.

 

Krijg jij thuis ook meer gedaan dan op kantoor? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 35 procent van de werkende Nederlanders verwacht dat hun productiviteit te lijden zal hebben onder een (fulltime) terugkeer naar kantoor. Vooral jonge mannen zijn hier bang voor. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.