Onderzoek relatie collega

Een op drie werkenden fantaseert weleens over collega

56 procent zou echter nooit relatie aangaan met collega

Oisterwijk, 10 september 2019 - Maar liefst 30 procent van de werkende Nederlanders heeft weleens erotische gedroomd over een collega of leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.108 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks dat een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden in gedachte weleens een spannend avontuurtje met een collega heeft beleefd, stellen zes op de tien ondervraagden nooit een relatie met een collega te willen beginnen.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Heb jij ook weleens spannend gedroomd over die knappe collega van de afdeling Finance? Of fantaseer je soms stiekem over een romantisch weekendje Parijs met de baas? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie werkende Nederlanders weleens erotische droomt over een collega of leidinggevende. Maar wie houden er de meeste fantasieën op na; mannen of vrouwen? Het antwoord vind je in de visual hiernaast.

 

Stel je eens voor dat jij en je partner voor dezelfde werkgever zouden werken. Denk je dat dit jullie relatie ten goede zou komen? Het merendeel van de Nederlanders zegt nooit een intieme relatie aan te willen gaan met een collega. Opvallend genoeg hebben Brabanders hier het minste op tegen. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, zie je hiernaast.

 

Niet alleen ziet een groot gedeelte van de ondervraagden hun collega’s niet als relatiemateriaal, ook worden verhoudingen tussen andere collega’s slecht gewaardeerd. Een op de vijf werkenden heeft zich zelfs weleens geërgerd aan twee collega’s die er een intieme relatie op nahielden. Gelderlanders storen zich het meest aan relaties op de werkvloer, Groningers daarentegen het minst. In de visuals hiernaast zie je hoe de rest van Nederland hierover denkt.

 

Iedereen kent ze; collega’s met net iets teveel borsthaar of een veel te diepe decolleté. We weten allemaal dat een pikant geklede collega kan afleiden, maar hoe zit het met zijn of haar geloofwaardigheid? Uit het onderzoek blijkt dat sexy geklede collega’s door het grootste gedeelte van de Nederlanders niet serieus worden genomen. Vooral vrouwen zijn niet te spreken over spannende outfitjes. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, zie je hiernaast.

 

Praat jij met je collega’s vrijuit over seks? En beperken dit soort gesprekken zich alleen tot de pauze, of hebben jullie het ook onder werktijd over de ‘bloemetjes en de bijtjes’? Maar liefst zeventig procent van de werkenden vindt de werkvloer geen geschikte plek voor intieme gesprekken. Vrouwen zijn hierin wederom wat stelliger dan de mannen. Bekijk de visual hiernaast voor de exacte verdeling tussen de beide seksen.