Onderzoek Netflix

Meer dan een kwart van de vrouwen Netflixt liever dan dat ze seks hebben

Jongeren melden zich bijna drie keer zo vaak ziek om te Netflixen

27 procent van de vrouwen kijkt liever Netflix dan dat ze seks hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl, gehouden onder 1.121 Nederlanders die regelmatig series kijken. Voor mannen ligt dit percentage slechts op 4,5 procent. Het aantal jongeren dat zich ziekmeldt om te Netflixen ligt drie keer zo hoog als het gemiddelde.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Kijk je liever een serie dan dat je seks hebt? 16,5 procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan een serietje in plaats van een stevige vrijpartij. Heel opvallend is de verdeling tussen man en vrouw, zowel in het algemeen als per leeftijdsgroep. Benieuwd naar de voorkeuren van je buurman, collega of opa/oma? Dit figuur laat het allemaal zien.

 

Netflixen en series kijken speelt een grote rol in het leven van jongeren. Dit figuur laat zien dat jongeren in de leeftijdscategorie 18-29 jaar twee keer zo vaak als het gemiddelde een belangrijke afspraak missen vanwege het kijken van series. Je kunt je ook altijd nog ziekmelden: jongeren doen dit bijna drie keer vaker om te kunnen Netflixen.

 

Dit figuur laat per leeftijdscategorie zien hoeveel procent een avondje Netflix kijken als een volwaardige date beschouwt. Vooral mensen in de leeftijdscategorie 18 tot 29 jaar beschouwen een avondje Netflix veel vaker als een echte date. Ook is de verdeling tussen full-, parttimers en arbeidsongeschikten meegenomen. Vooral niet werkenden vinden een avondje Netflix een prima date.

 

Bijna een derde van de Nederlanders laat zijn humeur beïnvloeden door gebeurtenissen in series. Zoals je in dit figuur kunt zien, zijn vrouwen over het algemeen veel meer emotioneel betrokken bij een serie dan mannen. Maar er zijn grote verschillen per leeftijdscategorie.

 

Meer dan een derde van de Nederlanders kijkt het liefst een serie alleen. Opvallend is dat vrouwen over het algemeen hoger scoren dan mannen. Toch zijn er grote verschillen tussen alle leeftijdsgroepen onderling. Benieuwd naar de verdeling binnen jouw generatie? In dit figuur vind je de antwoorden.