Onderzoek knappe collega's

Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk

21 procent eerder bereid werkzaamheden over te nemen van knappe collega’s

Oisterwijk, 22 september 2020 – Maar liefst 62 procent van de werkende Nederlanders beoordeelt een nieuwe collega op zijn of haar uiterlijk. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.111 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden is een vijfde eerder bereid om van een knappe collega werkzaamheden over te nemen, dan van een minder aantrekkelijke collega.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

In hoeverre ga jij bij een eerste kennismaking af op uiterlijk? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 62 procent van de werkende Nederlanders een nieuwe collega weleens heeft beoordeeld op zijn of haar uiterlijk. Opvallend genoeg zijn hoogopgeleide vrouwen hier het meest toe geneigd. Benieuwd naar het verschil tussen mannen en vrouwen verdeeld over verschillende opleidingsniveaus? Je vindt het in de visual.

 

Stel, je hebt een ontzettend knappe of -lelijke collega. In hoeverre is hun uiterlijk van invloed op het (algehele) beeld dat je van ze hebt? Uit het onderzoek blijkt dat ‘lelijke’ collega’s vaker serieus worden genomen dan overdreven aantrekkelijke collega’s. Hoe mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën hierover denken, vind je in de visual.

 

Een collega komt naar je toe en vraagt of je wellicht wat werk van hem/haar wil overnemen. In hoeverre is het uiterlijk van diegene dan van invloed op jouw bereidheid om een gedeelte van zijn/haar werkzaamheden op je te nemen? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 21 procent van de ondervraagden eerder werk overneemt van een collega, wanneer diegene er goed uitziet. Hoe mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën hierover denken, vind je in de visual.

 

Je leidinggevende vraagt je een klus op te pakken met dé hunk/pitspoes van het kantoor. Kun jij je in het bijzijn van deze spetter nog wel concentreren? Uit het onderzoek blijkt dat 21 procent van de Nederlandse werknemers het lastig vindt om met een aantrekkelijke collega samen te werken. Vooral jongeren vinden het moeilijk om in zo’n situatie hun aandacht bij het werk te houden. Hoe mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën hierover denken, vind je in de visual.

 

Kleding is een belangrijk onderdeel van een professionele werkhouding. Uit het onderzoek blijkt dat veel werkende Nederlanders niet tevreden met de kledingkeuze van collega’s. Maar liefst 45 procent van de ondervraagden heeft zich hierdoor tegenover opdrachtgevers weleens geschaamd voor een collega. In de visual vind je de exacte verdeling tussen de verschillende leeftijdscategorieën.