Onderzoek kledingkeuze partner

Kwart Nederlandse vrouwen schaamt zich voor kleding partner

31 procent: “Mijn partner heeft weinig gevoel voor stijl”

Oisterwijk, 28 september 2021 – Maar liefst 26 procent van alle Nederlandse vrouwen schaamt zich weleens voor de kledingkeuze van hun partner. Onder mannen bedraagt dit percentage slechts dertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.066 volwassen Nederlanders met een vaste relatie, uitgevoerd door Panelwizard. Het is nog maar de vraag of dit ooit verandert: een derde van alle vrouwelijke respondenten zegt namelijk dat hun partner weinig gevoel heeft voor mode.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Draagt jouw partner ook graag verwassen broeken of truien die twee maten te groot zijn? Maar liefst negentien procent van alle Nederlanders schaamt zich weleens voor de kleding van hun partner. Uit het onderzoek blijkt dat op het gebied van mode, vooral mannen de randjes opzoeken. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Stel, je partner staat op het punt om de deur uit te gaan in een werkelijk afzichtelijke outfit. Zeg je er wat van- of laat je hem zonder commentaar vertrekken? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst dertig procent van alle Nederlanders zijn of haar partner weleens slecht gekleed de deur uit laat gaan. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je in de visual.

 

‘Ben je serieus van plan dát aan te trekken?’ Uit het onderzoek blijkt dat bijna twee op de drie Nederlanders hun eega weleens van ongevraagd modeadvies voorziet. Ondanks dat vrouwen vaker kritiek uiten op de kledingkeuze van hun wederhelft, vindt bijna de helft van hen het vervelend wanneer zij zelf onder een vergrootglas liggen. In de visual vind je de exacte verschillen tussen mannen en vrouwen.

 

Ziet jouw partner er altijd uit om door een ringetje te halen of weet hij/zij zich na veertig jaar nog steeds niet te kleden? Maar liefst 22 procent van alle Nederlanders vindt dat zijn of haar partner over het algemeen weinig modegevoel heeft. Vooral Flevolanders zijn niet te spreken over de kledingstijl van hun eega. Benieuwd naar hoe de rest van Nederland hierover denkt? Je ziet het in de visual.

 

In een trainingsbroek naar de ouderavond, of op sneakers naar een begrafenis. Bijna de helft van alle ondervraagden heeft zijn partner weleens behoed voor een ernstige fashionflater. In Flevoland worden mode-overtredingen het vaakst voorkomen, in Zeeland het minst. In de visual vind je de exacte verdeling tussen de overige provincies.