Onderzoek gierige partner

Een op zeven Nederlanders ergert zich aan gierige partner

Zeventien procent schaamt zich voor eigen vrekkigheid

Oisterwijk, 6 september 2022 – Maar liefst vijftien procent van alle Nederlanders stoort zich aan de overmatige bespaarzucht van hun partner. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.089 volwassen Nederlanders. Niet alleen hun krenterige eega zorgt voor ongemak, ook schaamt één op de vijf ondervraagden zich voor zijn of haar eigen vrekkigheid.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Urenlang achter een vrachtwagen rijden of eindeloos het internet afstruinen naar de beste deal. Stoor jij jezelf ook weleens aan de gierigheid van je partner? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst vijftien procent van alle Nederlanders zich ergert aan de overmatige bespaarzucht van hun wederhelft. Onder Drentenaren bedraagt dit zelfs 29 procent. Benieuwd naar hoe de rest van Nederland hierover denkt? Je vindt het in de visual.

 

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Naast het vrekkige gedrag van hun partner schaamt ruim één op de zes Nederlanders zich weleens voor zijn of haar eigen gierigheid. Opvallend genoeg generen mannen zich vaker voor hun drang om te beknibbelen dan vrouwen. Hoe vaak Nederlandse mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën zich hiervoor precies schamen, vind je in de visual.

 

Stel: je hebt met vrienden afgesproken om lekker uit eten te gaan, maar je komt er op het laatste moment achter dat je er eigenlijk geen geld voor hebt. Wat doe je dan? Niet minder dan 29 procent van alle Nederlanders heeft weleens een afspraak met familie en/of vrienden afgezegd omdat hij of zij het stiekem te duur vond. Zeventien procent gaat zelfs zo ver dat ze een griepje faken. Benieuwd naar welke generatie het vaakst vanwege geldgebrek een afspraak cancelt? Je ziet het in de visual.

 

Stoor jij je ook zo aan collega’s die tijdens werkborrels de duurste cocktails bestellen en voor ieder wissewasje een declaratieformulier invullen? Ruim één op de drie werkende Nederlanders ergert zich aan de gierigheid van één of meerdere ambtgenoten. Vooral Zeeuwen kunnen zich hier erg over opwinden. Groningers trekken zich daarentegen het minst aan van beknibbelende collega’s. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, vind je in de visual.

 

Gratis koffie, airco volle bak aan en zoveel wc-papier gebruiken als je wil. Uit het onderzoek blijkt dat niet minder dan twaalf procent van alle werkenden weleens naar kantoor gaat om geld te besparen. Met 21 procent werken vooral jongeren op kantoor uit financiële overwegingen. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.