Onderzoek gamen

Een op zes vrouwen gamet liever dan dat ze seks hebben

Elf procent Nederlanders: “Gamen negatieve invloed op mijn relatie”

Maar liefst zestien procent van de Nederlandse vrouwen zegt liever te gamen dan een potje te rollenbollen. Onder mannen bedraagt dit slechts vijf procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.003 Nederlanders in een relatie, uitgevoerd door Panelwizard. Elf procent van de ondervraagden zegt dat het spelen van (video)games weleens van negatieve invloed is geweest op hun relatie.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Je partner met rode oortjes achterlaten omdat je liever een potje fortnite speelt. Het klinkt ridicuul, maar volgens het onderzoek gamet een op zes vrouwen liever dan dat ze seks hebben. Van alle ondervraagden vrouwen zijn het vooral Gelderse vrouwen die een joystick prefereren boven een potje rollenbollen. Waar de rest van de Nederlandse vrouwen voor kiest, zie je hiernaast.

 

Waarom zou je nog de deur uitgaan wanneer je ook gewoon lekker thuis op de bank kan gamen? De meeste spelletjes van tegenwoordig bieden zoveel uren speelplezier, dat je jezelf er letterlijk en figuurlijk in kunt verliezen. De impact van games op het sociale leven, is het grootst onder jonge mannen. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast.  

 

Het is één ding om doordeweeks na school en/of werk veel te gamen. Het wordt pas echt problematisch wanneer je op zaterdag liever voor een beeldscherm zit dan met vrienden/vriendinnen in de kroeg staat. Maar liefst een derde van de Zeeuwen en Gelderlanders gamen liever dan dat ze uitgaan. Waar de rest van Nederland voor kiest, zie je hiernaast.

 

Gamen blijkt overigens niet alleen slecht te zijn voor hun sociale leven, ook de schoolprestaties van jonge mannen tot dertig jaar worden negatief beïnvloed door games. Maar hoe zit het met de rest van de Nederlanders? De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast.

 

Komt jouw kind ook alleen naar beneden voor het avondeten? Goed nieuws, je bent niet de enige; de helft van de Nederlandse ouders zegt namelijk dat hun kind (tussen de zes en zeventien jaar) te veel gamet. Ouders uit Groningen zijn het minst- en ouders uit Overijssel het meest te spreken over het gamegedrag van hun kinderen. Hoe de rest van de Nederlandse ouders hierover denkt, zie je hiernaast.