Onderzoek financiële geheimen

Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner

36 procent weet niet hoeveel wederhelft verdient

Oisterwijk, 16 juni 2022 – Maar liefst zeventien procent van alle Nederlanders heeft op het gebied van geldzaken weleens iets verzwegen voor zijn of haar geliefde. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.040 volwassen Nederlanders met een vaste partner. Vooral rondom het salaris worden regelmatig rookgordijnen opgetrokken; meer dan een derde van alle respondenten zegt niet te weten wat hun wederhelft precies verdient.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Een torenhoge rekening of zojuist een fikse boete gereden? Vertel dat maar eens aan je partner! Maar liefst zeventien procent van alle Nederlanders heeft weleens financiële geheimen voor zijn of haar partner. Opvallend genoeg hebben dertigers op financieel vlak het meeste te verbergen. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Een nulletje te veel- of juist te weinig? Maar liefst zes op de tien Nederlanders weten tot op de cent nauwkeurig wat hun partner maandelijks kan bijschrijven aan salaris. Opvallend genoeg zijn vrouwen over het algemeen een stuk beter op de hoogte van wat hun geliefde verdient dan mannen. Bekijk de visual voor de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën.

 

Weet jij hoeveel studieschuld je partner heeft of welke abonnementen hij of zij maandelijks allemaal heeft lopen? Een vijfde van alle Nederlanders zegt onvoldoende zicht te hebben op de financiële situatie van hun partner. Vooral in Drenthe en Zuid-Holland bestaat nog veel onduidelijkheid op financieel vlak. Hoe de rest van Nederland scoort, zie je in de visual.

 

Stel: je partner vraagt wat je verdient, ben je dan eerlijk of plus je er het liefst nog wat honderdjes bij? Een elfde van alle Nederlanders schaamt zich weleens tegenover hun partner voor wat ze verdienen. Van alle ondervraagden generen hoogopgeleiden vrouwen zich het vaakst voor hun loonstrookje. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende opleidingsniveaus? Je ziet het in de visual.

 

Schat, ga even zitten: we moeten praten. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst tien procent van alle Nederlanders het lastig vindt om hun persoonlijk financiën met hun partner te bespreken. Onder jongeren bedraagt dit zelfs een zevende van alle respondenten. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je in de visual.