Onderzoek effecten Corona

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks met partner door coronacrisis

Dertig procent wil na lockdown zonder partner op vakantie

Oisterwijk, 12 mei 2020 - Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de periode voorafgaand aan de coronacrisis, vaker seks met zijn of haar partner. Vooral inwoners van de grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) zitten met 24 procent niet stil. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.525 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Ondanks de toename in fysiek contact, zou een derde van de ondervraagden na afloop van de intelligente lockdown graag een aantal dagen alleen op vakantie gaan.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

We kennen allemaal het cliché: “Als je van iemand houdt, wil je het liefst altijd bij diegene zijn”. Maar gaat deze spreekwoordelijke vlieger tegenwoordig nog wel op? Uit het onderzoek blijkt namelijk dat nu we 24/7 op elkaars lip zitten, we ook meer tijd voor onszelf nodig hebben. Zo gaat maar liefst dertig procent van de Nederlanders aan het einde van de quarantaine graag een aantal dagen alleen op vakantie. Vooral jonge mannen (veertig procent) hebben behoefte aan wat tijd voor zichzelf. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, zie je hiernaast.

 

Als je toch de hele dag op elkaars lip zit en weinig te doen hebt, kun je het er maar beter van nemen. Maar liefst zeventien procent van de ondervraagden heeft vaker seks met zijn of haar partner dan voor de crisis. Stelletjes uit de grootste steden zoeken elkaar de afgelopen maanden het vaakst op tussen de lakens, de noordelijke provincies zijn met acht procent het minst actief. Hoe het de rest van Nederland vergaat, zie je in de visual hiernaast.

 

Nu de meesten van ons thuis werken, is het voor managers een stuk lastiger om te controleren wat iedereen aan het doen is. De coronacrisis is daarom het ideale moment om er een uurtje tussenuit te knijpen en bijvoorbeeld even lekker te Netflixen. Maar liefst 43 procent van de respondenten stelt in de afgelopen maand ten minste één keer een half uur- of langer te hebben gespijbeld. Opvallend genoeg spijbelen jongeren het vaakst. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, zie je hiernaast.

 

Nu werkend Nederland niet meer iedere dag in de file staat, zou er meer tijd moeten zijn om thuis te koken. Opvallend genoeg zegt maar liefst één op de vijf Nederlanders tijdens de coronacrisis vaker eten te bestellen dan voorheen. Een kleine dertien procent kiest eerder voor een magnetronmaaltijd. Vooral jongeren vinden het lastig om iedere dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Benieuwd naar hoe het andere generaties vergaat? Je ziet het in de visual hiernaast.

 

Eten bestellen, een extra glas wijn en veel borrelmomentjes. Het is logisch dat we het tijdens de quarantaine wat gezelliger willen maken, maar let op dat het – zeker nu we hele dagen binnen zitten – niet de spuigaten uitloopt! Maar liefst 45 procent van alle Nederlanders verwacht aan te komen door de coronacrisis. Met 53 procent zijn jonge mannen het bangst voor de zogenaamde coronakilo’s. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, zie je hiernaast.