Onderzoek Corona vakantie

Helft Nederlanders gaat dit jaar niet meer op vakantie

23 procent krijgt door coronacrisis verlofaanvraag moeilijker goedgekeurd

Oisterwijk, 19 augustus 2020 – Maar liefst 46 procent van de Nederlandse werknemers verwacht dit jaar niet meer op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.007 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Een belangrijke reden hiervoor lijkt een strakker verlofbeleid. Zo stelt een kwart van de ondervraagden dat hun werkgever momenteel minder snel een verlofaanvraag goedkeurt, dan in de periode voorafgaand aan de coronacrisis.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Ga jij dit jaar niet meer op vakantie? Dan ben je niet de enige! Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 46 procent van alle werkende Nederlanders dit jaar niet meer op vakantie denkt te gaan. Vooral Limburgers hebben bovengemiddeld vaak een streep door hun vakantieplannen gezet. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, vind je in de visual.

 

Wanneer je minder- of zelfs niet op vakantie gaat, houd je automatisch ook meer vakantiedagen over. Van alle ondervraagden verwacht maar liefst twee derde dit jaar hun vakantiedagen niet op te maken. Vooral Zuid-Hollanders denken dit jaar één- of meerdere verlofdagen over te houden. Benieuwd naar hoe de rest van Nederland hierover denkt? Je vindt het in de visual.

 

Wat moet je met tweehonderd verlofuren wanneer je toch niet op vakantie kunt? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst zeventien procent van de Nederlanders bereid is om vakantiedagen te doneren aan hun werkgever. Groningers en Zeeuwen zijn hiervoor het meest te porren. Hoe de rest van Nederland erover denkt, vind je in de visual.

 

Mocht je dit jaar toch op vakantie willen, dan moet je bij de meeste bedrijven eerst een verlofaanvraag indienen. In het verleden was dit vaak een routineklus, maar door de coronacrisis is hier verandering in gekomen. Uit het onderzoek blijkt dat één op de tien werkenden zich namelijk schuldig voelt ten opzichte van de werkgever wanneer ze op dit moment een vakantie zouden aanvragen. Opvallend genoeg voelen vooral twintigers zich bezwaard. Hoe mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën hierover denken, vind je in de visual.

 

Wanneer je dan toch de moed hebt gevonden om een aanvraag in te dienen, moet deze eerst nog worden goedgekeurd. En laat dat nu zijn waar momenteel de schoen wringt. Maar liefst twintig procent van de ondervraagden stelt dat zij hun vakantieaanvragen op dit moment lastiger goedgekeurd krijgen dan voorafgaand aan de coronacrisis. Opvallend genoeg lopen Limburgers en Friezen hier het vaakst tegenaan. Hoe de rest van Nederland erover denkt, vind je in de visual.