(143 artikelen)

Het badpak: tips en trends

Het badpak, bestaande uit één stuk is praktisch en stijlvol tegelijkertijd.

Stel je voor, eindelijk, je bent met je vriendinnen aangekomen op je vakantiebestemming voor deze zomer. Zo gelukkig als nu ben je in tijden niet geweest! Je pakt je badpak uit je koffer, heerlijk gewassen, snel doe je je badpak aan en meteen gaan je vriendinnen en jij door naar het strand. Jouw betoverende badpak met cut-outs is het perfecte stijlitem in het water en je zult ook vele blikken vangen wanneer je in dit badpak naar de beachclub gaat. In deze tekst leer je alles wat je moet weten over het comfortabele en tegelijkertijd stijlvolle badpak. Bij LASCANA hebben we een ruim aanbod badpakken online, van sexy badpakken en halter badpakken tot badpakken met beugel.

Inhoudsopgave

Hij laat je figuur perfect uitkomen: daarom is het badpak zo populair
Badpakken in overvloed: deze varianten zijn beschikbaar
De perfecte uitstraling: het badpak dat bij jouw lichaam past!
Vind jouw perfecte maat!
Blikken trekken: het perfecte badpak voor iedere gelegenheid
De trend: kies voor kleur!
De belangrijkste verzorgingstips: zorg ervoor dat je badpak lang meegaat
Conclusie: het perfecte badpak laat jouw figuur perfect uitkomen
Veel gezochte cupmaten
Populaire kleuren
Plussize badpakken

Hij laat je figuur perfect uitkomen: daarom is het badpak zo populair

Zwempakken ervaren momenteel een comeback in de modewereld, op dit moment is het badpak hét mode-item dat iedere vrouw in haar kast moet hebben hangen. Het badpak is zo geliefd omdat het er optisch leuk uitziet en ook nog eens voldoende comfort en een goed gevoel geeft aan de vrouw die het draagt. Het verschil tussen een bikini en een badpak is dat een bikini bestaat uit twee-delen en een badpak uit maar één deel. Doordat het badpak maar uit een deel bestaat maskeert het kleine probleemzones perfect en benadrukt het de mooie ronde vormen van iedere vrouw. Een badpak benadrukt je vrouwelijkheid ook nog eens extra: je ziet er aantrekkelijk en tegelijkertijd sexy uit, met een badpak kan het allemaal! Je kan bepaalde delen van je lichaam benadrukken door het dragen van verschillende badpakken. Een badpak met cut-outs of koordjes benadrukt je slanke taille, terwijl een badpak met een hoge uitsnijding bij de benen juist je mooie lange benen benadrukt. Een ander bijkomend voordeel van een mooi badpak: of je nu gaat zwemmen of beach-volleyballen doordat het badpak uit één deel bestaat blijft alles netjes op zijn plek zitten. Een ander bijkomend voordeel is dat je het badpak niet alleen kan dragen om te zwemmen of te zonnen, je kan het badpak ook stijlen als schitterende top gecombineerd met shorts of een rokje.

Badpakken in overvloed: deze varianten zijn beschikbaar

verschillende badpak modellen

Badpak met bandjes

Onder de badpakken met bandjes zijn de badpakken met dunne spaghetti-bandjes het meest populair. Deze badpakken zijn in het bijzonder geschikt voor vrouwen met kleine borsten. Heb je een grotere borstomvang? Dan kan je beter kiezen voor een badpak met brede of extra versterkte bandjes, hierdoor snijden de bandjes niet onaangenaam in je huid en ontvang je voldoende ondersteuning voor je borsten. Naast de bandjes moet je bij het kiezen van een badpak met bandjes ook letten op de cups, let hierbij op de binnen voering, beugel en de afwerking met een rubberen stukje om alles op zijn plaats te houden.

Bandeau badpak

Een bandeaubadpak wordt gekenmerkt door het ontbreken van bandjes. Deze badpakken zonder bandjes zijn super vrouwelijk en zorgen ervoor dat jij mooie bruine schouders krijgt deze zomer. Daarnaast zorgen de cups voor voldoende ondersteuning en benadrukken ze een mooi vrouwelijk decolleté. Veel modellen worden geleverd met multiway bandjes, deze bandjes zijn verstelbaar en afneembaar, hierdoor leveren ze extra ondersteuning tijdens het sporten. Door deze bandjes kun je een bandeaubadpak ook gebruiken als sportbadpak.

Halter badpak

Halterbadpakken hebben brede bandjes, deze bandjes bevinden zich bovenaan het badpak aan de uiterste zijkanten deze bandjes sluit je boven in je nek doormiddel van een knoop, knoopje of haakje. De schuine A-lijn geeft de borsten een mooie natuurlijke vorm. Halterbadpakken zijn perfect als je de breedte van je schouders wilt verbloemen.

Badpak met beugel

Beugelbadpakken, vrouwen met een grotere cupmaat (vanaf cupmaat C) kunnen het beste een badpak met beugel en bandjes dragen. De beugel en bandjes van dit mooie badpak zorgen voor optimale comfort en een mooie vorm van de borsten. Een brede beugel en brede bandjes zorgen ervoor dat alles mooi op zijn plek blijft zitten. Sommige badpakken met beugel hebben een push-up effect, deze push-up badpakken zijn meer geschikt voor kleinere borsten, in deze badpakken worden de borsten namelijk omhooggeduwd waardoor ook bij vrouwen met kleinere borsten de rondingen worden benadrukt.

Sportbadpak

Sportbadpakken maken indruk door hun eenvoud en functionaliteit. Gekruiste bandjes op de rug, extra brede bandjes, gestroomlijnde afrondingen, ergonomische vormen en speciaal ontworpen mixen van high-tech materialen zorgen ervoor dat niks mis kan gaan tijdens het sporten.

Corrigerende badpakken

Corrigerende badpakken worden gemaakt van hoge kwaliteit micro-fiber stof. Dit materiaal zorgt ervoor dat je rondingen op je heupen en borsten worden benadrukt door de extra comfort die deze stof geeft. Daarnaast wordt de focus op de heupen en borsten gelegd door mooie plooisels in de stof van het dames badpak. Hierdoor wordt de aandacht afgeleid van de buik. Minimizer modellen in een donkere kleur en één effen kleur zorgen ervoor dat je borsten optisch kleiner lijken.

Zwangerschapsbadpak

Met een zwangerschapsbadpak zie je er chique en comfortabel uit tijdens je zwangerschapsperiode. Meegroeiende badpakken voor zwangere vrouwen zorgen ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor je babybuik en daarnaast geven ze je de beste comfort met behulp van cupvoering, beugels en brede bandjes.

Badkleding

Badkleding is een badpak en jurk in één: deze badkleding is gelijk in vorm aan een mini-jurkje en hierdoor verbloemt dit badpak kleine probleemgebieden rond je buik en heupen perfect. Wanneer je badkleding draagt met een langere, uitlopende rok zijn je rondingen minder zichtbaar.

De perfecte uitstraling: het badpak dat bij jouw lichaam past!

Badpakken zijn beschikbaar in veel verschillende stijlen, denk bijvoorbeeld aan een badpak met een open rug, een sexy badpak, een push-up badpak of een halter badpak. Door deze opties is er een perfect badpak te vinden voor iedereen. Hieronder kun je lezen welk badpak de beste keuze is voor jouw figuur.

Grote buste: vanaf cup D

Heb jij een groot stel borsten? Dan kun je het beste kiezen voor een badpak met beugel, voorgevormde cups en brede bandjes. Deze kenmerken zorgen ervoor dat je borsten optimaal worden ondersteund en daarnaast zorgen ze ervoor dat je borsten een mooie vorm krijgen. Kies donkere modellen in één kleur om je borsten optisch kleiner te laten lijken

Kleine buste: cup AA tot B

Bandeaubadpakken zonder bandjes zijn het meest flatterend voor vrouwen met een kleine voorgevel. Daarnaast zien vrouwen met een kleine cupmaat er fantastisch uit in een badpak met felle kleuren, opvallende patronen en ruches of franjes aan de bovenkant van het badpak. Wanneer je een badpak kiest met push-up of voorgevormde cups zien je borsten er automatisch wat groter uit.

Tip: als je een badpak wilt kopen en je beschikt over een gemiddelde cupgrootte dan staat ieder badpak jou fantastisch. Wanneer je je borsten toch wat voller wil laten lijken kan je met een gemiddelde cupgrootte ook kiezen voor een push-up model.

Brede schouders

Voor vrouwen met brede schouders en een smalle taille zijn halter badpakken met een mooie sluiting in de nek perfect. Ook modellen die een bandje hebben over één enkele schouder of badpakken met V-cutouts maken jouw schouders optisch een beetje smaller

Probleemzone: buik

Je wilt het beetje overtollig vet op je buik verbergen? Kies dan voor een corrigerend badpak. Ook badpakken met een mooie V-hals leiden de aandacht af van je buik en focussen deze op je decolleté. Wanneer je buik je probleemzone is kies dan niet voor opvallende patronen of extra versieringen op en rond je buik.

Brede heupen en sterke dijen

Badpakken met een rokje zijn perfect om brede heupen en sterke dijen te verbloemen. Kies sowieso voor een donker model badpak met patroontjes en versieringen bovenaan het badpak zodat de aandacht wordt gefocust op je decolleté en niet op je heupen of dijen.

Tip! Modebewuste pareo’s: pareo’s zijn lichtgewichte doeken in één enkele kleur of met leuke patroontjes, deze doek neemt weinig plek in beslag in je strandtas en is super handig om te wikkelen. Door het dragen van een pareo wordt de aandacht niet meer gefocust op je dijen en heupen en ziet je figuur er meteen langer en rechter uit.

Vind jouw perfecte maat!

De maat van badmode verschilt soms een beetje van de maat die je hebt in je normale kleding, meestal is de maat die je nodig hebt voor badkleding ietsje groter (één of twee maten). De beste manier om de juiste maat badkleding te vinden is door jezelf op te meten. Super belangrijk als je jezelf gaat meten: ben eerlijk tegen jezelf, ga niet je buik intrekken en alles platter maken tijdens het meten. Je hebt de volgende informatie nodig:

  • Borst: meet de omvang meteen onder je borsten, trek het meetlint niet te strak aan.
  • Cup-grootte: meet de borst op het breedste punt, houd de band vast onder je oksel.
  • Taille: meet horizontaal om je taille, houd je adem niet vast.
  • Heupen: meet met een meetlint rond het breedste deel van je heupen.

Door gebruik te maken van deze maten vind je jouw perfecte bikinimaat.

Blikken trekken: het perfecte badpak voor iedere gelegenheid

Of je je badpak nu draagt tijdens een zwemtraining of als modebewuste eye-catcher naar het strand, hier kan je lezen welk badpak geschikt is voor welke gelegenheid. Met de volgende tips sla je de plank nooit meer mis!

Het zwembad

Vind je het leuk om in het zwembad te zwemmen? Kies dan een praktisch dames sport zwempak. Een model met brede bandjes die kruisen op je rug en een hoog sluitende nek die strak is uitgesneden is perfect om actief bezig te zijn in het zwembad. Eenkleurige modellen zijn prachtig maar je kan ook kiezen voor een sportbadpak in een felle kleur. Zorg ervoor dat je geen versieringen op je badpak hebt zitten zoals ruches of franjes, dit kan je beperken tijdens het zwemmen en sporten.

Het strand

Wanneer je op een relaxte strandvakantie gaat is een strapless bandeaubadpak perfect. Hoog uitgesneden bij je benen en mooie kanten accenten rond je heupen geven je bandeaubadpak een sexy uitstraling. Maritieme patronen en een gehaakt stuk in je badpak maken het extra bijzonder.

Een strandfeest

Badpakken kunnen perfect gedragen worden in combinatie met een mooie jeans short. Kies bijvoorbeeld voor een model met een diepe V-hals en een trendy metallic look, dit geeft je outfit meteen een wauw-effect. Daarnaast is het ook super slim om voor een push-up model te kiezen, dit zorgt er namelijk voor dat je decolleté perfect uitkomt tijdens het strandfeestje. Daarnaast kom je ook goed in de feeststemming met vrolijke patronen, ruches en franjes aan je badpak.

De trend: kies voor kleur!

Heb je de perfecte vorm badpak gevonden? Dan kun je de focus nu leggen op het kiezen van de kleur voor jouw badpak. Tijdens dit zwemseizoen kiezen de zeemeerminnen, zonaanbidders en fashionistas allemaal voor kleur, dit komt doordat badkleding ontwerpers zich erg hebben gefocust op lichte kleuren in allerlei tinten. Deze lichte kleuren zijn een eindeloze trend die mooi staat bij bleekscheten maar ook bij bruin-verbrande mensen. Een stijl die iedere vrouw mooi staat is de retro-look. Polka dots zijn erg zomers en fris, helemaal als je kiest voor de combinatie tomatenrood en wit. Vind je het allemaal nog niet wild genoeg? Kies dan voor dierenprintjes. Naast dierenprintjes zijn ook bloemen en grafische patronen super gaaf op een badpak. Kies je liever voor een speelse look: ga dan voor een badpak met een orientaalse of inheemse indianen look. Het beste aan patroontjes: je leidt de aandacht af van jouw probleemzones. Als je een paar kilootjes te veel hebt rond je buik kies dan niet voor horizontale strepen, zij zorgen ervoor dat je breder lijkt. Natuurlijk zijn er sommige trends die nooit uit de mode raken: kiezen voor een wit badpak of een zwart badpak is nooit verkeerd.

De belangrijkste verzorgingstips: zorg ervoor dat je badpak lang meegaat

Verzorg je badpak goed zodat je voor lange tijd van je badpak kan genieten en chloor, zon, zoutwater en zonnebrand niet persé hoeft te vermijden. Hier volgen de meest belangrijke verzorgingstips voor jouw badkleding:

  • Spoel je badpak altijd af met schoon water na het zwemmen of zonnebaden.
  • Voordat je je badpak voor de allereerste keer gaat wassen kun je het badpak het beste in een bak met water leggen met daarin een theelepel azijn. Laat je badpak voor een paar minuten weken in dit water en was je badpak daarna op de manier die jij het fijnste vindt. Dit azijnbad zorgt ervoor dat de kleur van je badpak niet verbleekt.
  • Handwas je badpak met shampoo of zacht waspoeder en lauwwarm water. Schuur niet te hard en spoel het badpak daarna goed af met schoon water.
  • Als je badpak echt heel vies is kan je het in de wasmachine stoppen, maximaal op 40 graden. Je mag hier echter nooit waspoeder bijgooien.
  • Nadat je je badpak hebt gewassen kun je het badpak het beste rollen in een handdoek en er zachtjes in knijpen om het eerst te drogen. Daarna leg je het badpak te drogen in de schaduw. Hang je badpak niet op zodat het materiaal niet gaat uitrekken. Daarnaast moet je je badpak niet laten drogen in zonlicht of hitte en ook niet in de droger stoppen, dit kan je badpak allemaal beschadigen.
  • Verwijder het zand van een droog badpak met een haardroger.
  • Vermijd contact met zonnebrand, parfum of deodorant, deze producten laten vlekken achter die erg moeilijk te verwijderen zijn.

Conclusie: het perfecte badpak laat jouw figuur perfect uitkomen

Het badpak is zijn stoffige imago kwijt en is tegenwoordig een waardig mode-item. Het badpak flatteert ieder figuur en verbloemt smalle probleem-zones. Alles wat je absoluut niet mag vergeten vatten wij hier nog eventjes voor je samen:

  • Beugel badpakken zorgen voor optimale support, push-up modellen vergroten kleine borsten optisch. Sport badpakken zijn het meest functioneel als ze zijn gemaakt van de beste materialen en brede bandjes hebben. Corrigerende badpakken daarentegen verbloemen kleine probleemgebieden.
  • Badpakken met beugels en brede bandjes voorzien grote borsten van optimaal comfort. Vrouwen met kleine borsten kunnen het beste kiezen voor bandeaubadpakken met een kleurrijk patroon. Vrouwen met brede schouders profiteren het meeste van halterbadpakken met een V-hals. Wanneer je brede heupen hebt kun je het beste kiezen voor een badpak in een donkere kleur.
  • Wanneer je op het punt staat een badpak te kopen houd dan rekening met je borstomtrek, cupmaat, taille en heupomtrek.
  • Wanneer je naar het zwembad gaat kies dan voor een sportbadpak met bandjes op je rug en een ronde nek zonder versieringen. Voor het strand is een bandeaubadpak met kant fantastisch om een mooi figuur te showen. Ga je naar een strandfeestje? Kies dan voor een badpak met V-hals in metallic uitvoering met daaronder leuke shorts.
  • Momenteel zijn badpakken met felle kleuren, bloemenprintjes en grafische patronen erg populair.

Wil je een dames badpak kopen? Neem een kijkje in onze badpakken shop voor goedkope badpakken. In ons assortiment hebben we onder andere adidas badpakken en sunflair badpakken. Vrouwen houden van mooie badpakken met bijvoorbeeld een open rug of een sexy badpak. Functioneler zijn badpakken met beugel en sportbadpakken. Daarnaast heeft LASCANA ook mooie push-up badpakken en halter badpakken. Zwarte badpakken en witte badpakken zijn tijdloos en zullen altijd modebewust blijven. Koop nu je badpak online en pas je nieuwe badpak fijn in je eigen huis. Zwempakken voor dames bij LASCANA.

Veel gezochte cupmaten

Badpakken cup D, badpakken cup E, badpakken cup F, badpakken met grote cupmaat.

Populaire kleuren

Zwarte badpakken en blauwe badpakken.

Plussize badpakken

Ben je op zoek naar een plussize badpak? Bekijk dan onze shop met badpakken in grote maten (tot en met maat 58 en cupmaat F).