Beste low budget zomervakantie uitjes met kinderen

Vanaf volgende week gaan de eerste schoolvakanties in Nederland van start en dat betekent dat heel veel kindjes 6 weken mogen genieten van vrije tijd. Voor ouders kan het een uitdaging zijn om hun kroost bezig te houden en daarom zetten wij de meest voordelige dagjes weg en activiteiten voor kinderen op een rij. Uiteraard inclusief tips om korting te pakken!


Korting op dagjes uit

Pretpark
Huh, maar pretparken zijn toch duur? Ja, jawel, de grotere kunnen wat aan de prijs zijn, maar er zijn genoeg kleinere pretparken waar je heel voordelig een dag door kan brengen. Wist je trouwens dat je online vaak ook nog eens extra korting pakt op de toegangsprijs? Zo krijg je online meteen:


Dierentuin
Ook voor dierentuinen geldt dat je ook naar goedkopere varianten kunt gaan. Daarnaast pak je extra korting op de toegangskaarten als je ze online bestelt of wanneer je met een groep een park bezoekt. Zo krijg je online:

Dierentuin


Ga naar een museum
Er zijn tegenwoordig een heleboel kidsproof musea waar kinderen spelenderwijs meer te weten komen over bijvoorbeeld natuurlijke wetten of historische evenementen. Houd voor acties de volgende sites eens in de gaten, want daar verschijnen regelmatig de beste deals voor korting op entreekaarten. Bovendien hebben wij ook regelmatig acties voor extra korting bovenop de dealprijzen.


Goedkope dagjes weg

Naar de (plaatselijke) speeltuin
Kinderen kunnen wel een dagje zoet zijn in de speeltuin. Hebben ze het speeltuintje in de wijk wel gezien? Neem ze eens mee naar een grote speeltuin een stad verderop. De entree valt vaak mee, waardoor je een te gek low-budget uitje hebt, waar kinderen er de dag van hun leven hebben! Kies eventueel ook voor een indoorspeeltuin indien het slecht weer is.

Speeltuin


Kinderboerderij
Is een dierentuin nog aan de prijs? Bezoek dan eens de plaatselijke kinderboerderij! Hoewel hier geen olifant te vinden is, vinden kinderen het prachtig om naar koeien, cavia’s en geitjes te kijken. Vaak is entree gratis, of je betaalt slechts een kleine bijdrage voor.


Neem deel aan wijkactiviteiten
Raadpleeg eens de activiteitenkalender van jouw gemeente. Vaak worden er namelijk gedurende de zomerperiode een hoop activiteiten georganiseerd door wijken die gericht zijn op kinderen die zowel gratis als tegen een kleine bijdrage te doen zijn. Denk aan spelmiddagen of huttenbouw!


Gratis uitjes met kinderen

Wandelen
Ontdek de provincie ter voet. Met een ellenlange wandeling maak je veel kinderen niet blij, maar een avontuurlijk uitje in een bos of op het strand wordt natuurlijk al een stuk interessanter! Laat ze spelen in de natuur en neem zelf eten en drinken mee voor een picknick. Ook kan je samen fruit zoals bramen en bosbessen plukken als de tijd daar rijp voor is!

Kind op het strand


Ga Geocachen
Geocachen is enorm in opkomst en houdt in dat je buiten op zoek gaat naar een schat (cache). Je hebt enkel een smartphone nodig (met GPS) omkan samen op pad om jullie schat te vinden! Lees op de site Geocaching.com hier eens meer over en om je gratis aan te melden. Caches zijn kleine containers met daarin een logboek, pen, kleine cadeautjes en wisselende elementen. Het is de bedoeling dat jij jouw cadeautje ook weer ruilt. Momenteel zijn er wereldwijd 2,5 miljoen caches dus er is er altijd wel 1 bij jou in de buurt!


Heb jij nog een goede tip voor een gratis of voordelig dagje weg?