Maak van vrijdag de dertiende jouw geluksdag!

Vandaag is het vrijdag de dertiende, wat veel mensen wat angst aanjaagt gezien deze dag ongeluk zou brengen. Wereldwijd heeft dit bijgeloof een flinke impact op de economie. Zo blijven mensen in de Verenigde Staten op deze dag bijvoorbeeld liever thuis en worden zakelijke afspraken uitgesteld. Sluit jij liever ook alle deuren en vermijd je zoveel mogelijk zwarte katten en ladders op de straat? Of vind jij dit allemaal maar onzin? Of jij nou wel of niet gelooft in vrijdag de dertiende, wij maken van deze dag graag jouw "Geluksdag" door een aantal mooie acties met jou te delen. Als dat nou geen meevaller is…


Geschiedenis

Voordat we een aantal leuke acties op een rijtje zetten, is het misschien interessant om te weten waar vrijdag de dertiende vandaan komt en waarom het ongeluk brengt. Er is niet direct één gebeurtenis geweest, die vrijdag de dertiende een ongeluksdag heeft gemaakt. Vrijdagen zouden namelijk ongeluk brengen omdat Jezus op een vrijdag werd gekruisigd. Later werden er door zowel de Romeinen als de Engelsen doodvonnissen uitgevoerd op vrijdagen. Waarom dat het cijfer dertien ongeluk brengt, komt ook voort uit het Christendom. Er zaten namelijk dertien mensen bij Jezus aan tafel tijdens zijn laatste avondmaal. Wanneer de dertiende dus op een vrijdag valt, zou dit zorgen voor extra ongeluk.


Verwen jouw (zwarte) kat op vrijdag de dertiende

Zwarte katten worden vaak geassocieerd met ongeluk en al helemaal op vrijdag de dertiende. Dit is hedendaags misschien een beetje ouderwets om te zeggen, desondanks kijkt niemand ervan op wanneer je zegt dat een zwarte kat ongeluk brengt. Waarom dit het geval is? Niemand heeft daar echt een antwoord op. Vanwege dit bijgeloof zijn zwarte katten helaas minder geliefd bij mensen en zijn ze moeilijker te plaatsen wanneer ze in een asiel terechtkomen. Heb jij thuis of bij jouw opa en oma een zwarte kat? Maak dan van vrijdag de dertiende eens een geluksdag voor jouw kat. Geef hem of haar een extra snoepje of een schaaltje kattenmelk. Bovendien kun je bij Zooplus flink besparen op diverse producten voor jouw kat. Profiteer nu bijvoorbeeld van €5,- korting op droog- en natvoer, pak 50% korting op kattenvoer of ontvang vijf liter gratis kattenbakvulling! Mocht je na het lezen van dit artikel graag een (zwarte) kat willen adopteren dan kun je bij Zooplus kun je een startpakket voor katten scoren met 25% korting.  

 

Zwarte kat


Ladders en trapjes

Moet jij buiten iets repareren aan jouw woning of kun je simpelweg niet bij het bovenste kastje boven het aanrecht? Ladders en krukjes kunnen in deze gevallen echte lifesavers zijn. Bij Blokker kun je momenteel profiteren van 25% korting op keukentrapjes en bij FonQ kun je 20% korting pakken op ladders en steigers, wanneer je wat verder de hoogte in moet. Wees gerust! Als je de trapjes nu aanschaft, heb je ze vandaag nog niet in huis. Dus je kunt er zeker van zijn dat je lekker profiteert van korting op jouw bestelling zonder dat de ladders jou ongeluk gaan brengen.


Winacties

Op Acties.nl kun je diverse winacties vinden waarmee je kans kunt maken op te gekke prijzen! Nu denk je vast "Ja, maar ik win nooit iets". Als je het niet probeert, win je inderdaad nooit. Wie weet win je nu eindelijk wel een keertje en kun je ook nog eens tegen iedereen zeggen dat dit komt door jouw deelname op vrijdag de dertiende! De leukste en beste winacties zetten we hieronder even voor je op een rijtje.

 

Winnen


De beste kortingscodes van dit moment

Wil jij profiteren van de beste kortingscodes die op dit moment lopen? Voor degene die toch liever niet mee wil doen aan winacties, hebben we hieronder aan aantal codes op een rijtje gezet waarmee je sowieso altijd kunt genieten van veel korting.

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie van de kortingscodes die op deze website staan. Staat er geen code tussen waarin jij bent geïnteresseerd? Bekijk dan de pagina's van jouw favoriete winkels om de meest recente kortingscodes te vinden.


Weetjes

Wist je dat je in het ziekenhuis geen operatiekamer zult vinden met het nummer dertien? Daarnaast hebben sommige gebouwen geen dertiende etage en de meeste vliegtuigen zouden geen dertiende rij hebben.

Om je gerust te stellen, op vrijdag de dertiende komen in Nederland minder ongevalsmeldingen binnen dan normaal volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek!