Voordelige lifehacks tegen jeukende muggen en eikenprocessierups bultjes

Het is het onderwerp van deze zomer: de eikenprocessierups. De jeukende bultjes overheersen en mensen worden gek van de jeuk. De schappen met zalfjes zijn op in iedere drogisterij. Tijd om hier een blog over te schrijven! Naast deze verschrikkelijke bultjes, zijn muggenbulten ook nog eens een veel voorkomend probleem. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het bestrijden van deze bultjes. Zo is de jeuk verleden tijd en kan je huid weer enigszins een beetje rusten. Met deze low-budget tips weet je wat je tegen de jeuk kan doen en welke lifehacks je zeker moet gaan onthouden!


Eikenprocessierups

#1: Pak de föhn na het douchen en föhn op de bultjes
Zit je helemaal onder de rode bultjes en kun je er maar niet vanaf blijven? Dan is deze tip een echte aanrader volgens een aantal gedupeerde. Door de warme föhn over de bultjes te laten waaien, waaien niet alleen de haartjes weg, maar gaat de jeuk ook langzamerhand weg. Doe natuurlijk wel voorzichtig met de föhn want we willen natuurlijk niet dat je ook nog eens onder brandwonden komt te zitten!


#2: Aloë-vera en menthol zalfjes
Er is een flinke run op de Aloë vera-producten en menthol zalfjes. Als je in de drogisterij bent en je bent opzoek naar deze producten, dan achten wij de kans vrij groot dat deze zijn uitverkocht. Half Nederland zit ten slotte onder de jeukende bultjes. Toch kun je online nog een gokje wagen en je slag slaan. Aloë-vera en menthol helpt namelijk kalmerend voor de huid en helpt het jeuken tegen te gaan. Neem eens een kijkje bij Drogisterij.net of bij De Online Drogist als je op zoek bent naar deze producten.

aloevera


#3: Hooikoortstabletten allergiepillen werken tegen jeuk
Naast dat het ook heel vervelend is om hooikoorts te hebben, willen we toch ook even graag terugkomen op dit onderwerp. Het is namelijk zo dat hooikoortstabletten ook goed zijn voor het voorkomen van de jeuk van de eikenprocessierups. Door deze pillen te slikken, lijkt het volgens enkele slachtoffers de jeuk te verhelpen. Wellicht de moeite om eens te proberen, toch?! Bij de Kruidvat kun je online profiteren van 10% korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief dus bestel het gewoon online!


#4: Deodorant met azijn over bultjes wrijven
Deze tip is misschien wel de meest gekke tip maar mag desalniettemin niet ontbreken in dit rijtje. Het is namelijk zo dat het ook helpt om een deodorantroller met azijn over de bultjes te wrijven. Het schijnt te helpen volgens sommige mensen. Daarbij heeft azijn sowieso een helende werking wat betreft jeuk, alleen kan het wel wat prikken op de gevoelige huid dus ben er vooral voorzichtig mee als je jouw huid hebt open gekrabd.


#5: Gebruik plakband of een kledingroller
Misschien heb je deze tip al wel voorbij zien komen. Om de hele fijne, kleine haartjes te verwijderen die zich hebben gevestigd op je huid te verwijderen, kun je dit heel simpel weghalen. Het enige wat je nodig hebt is een rol plakband. Je dient eerst de huid te strippen met het plakband. Spoel de huid vervolgens af met lauw water en de haartjes zijn als het goed is weg. Wat je ook nog kan gebruiken is een kledingroller waarmee je over de huid gaat. Dat werkt ook!


Muggen

#1: Ijs er tegen aan houden
Als je helemaal onder de muggenbulten zit en je niet meer kan stoppen met krabben, dan moet je zeker deze tip eens proberen. Om de huid te kalmeren kun je wat ijsklontjes tegen de bulten aan houden. De huid verdooft als het ware en de jeuk zal eventjes wegblijven. In die tijd kun je even de rust pakken zonder dat je je huid helemaal open krabt.

ijsklontjes

 


#2: Alcohol op de bult
Je zult wel denken, ''Hè, alcohol op de bult?''. Ja dat klopt, we hebben het dan natuurlijk niet over een fles likeur 43 maar over pure alcohol dat gebruikt wordt om wonden te ontsmetten. Door een watje te doorweken met pure alcohol kun jij de muggenbulten bestrijden. Dep het er voorzichtig op en jij zult gaan merken dat de jeuk een stuk minder zal worden.


#3: Het wondermiddel: Tea Tree olie
Iedereen zou dit in het badkamerkastje moeten hebben. Dit zogenaamde ''wondermiddel''  is bijna overal goed voor. Het helpt littekens verminderen, puistjes verdwijnen en het helpt tegen die vervelende muggenbulten. Tea Tree olie heeft een helende werking en kalmeert de huid wanneer het geïrriteerd is. Doe een beetje van deze olie op een wattenschijfje en smeer het over de huid. Nog een paar puistjes die ook wel weg mogen? Dan kan het zeker geen kwaad om het hier ook op te deppen. Bij Holland & Barret hebben ze momenteel heel veel voordelige aanbiedingen waarbij je kan profiteren van 1 + 1 gratis op onder andere Tea Tree olie! Neem ook zeker eens een kijkje bij The Body Shop waar je terecht kan voor heel veel van dit soort natuurlijke Aloë-vera producten. In de winkel kunnen ze je vast adviseren als je zegt dat het voor jeuk is.


#4: Bananenschil wrijven
Wat je ook nog kan proberen om de jeuk te verhelpen, is het eten van een banaantje. Deze schil dien je niet weg te gooien maar juist te gebruiken. Door de suikers aan de binnenkant van de bananenschil, helpt het om vocht uit de muggenbult te halen. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat de muggenbult niet meer zo erg zal gaan jeuken en dat het jeukerige gevoel langzamerhand verdwijnt. Wellicht het proberen waard!

bananen


#5: Tandpasta smeren
Dat tandpasta ook goed werkt voor puistjes, dat wisten de meeste al, maar dat tandpasta ook tegen jeukende muggenbulten zou werken wisten wij nog niet. Eigenlijk is het wel logisch. In tandpasta zit namelijk meestal munt verwerkt. Munt heeft de kracht om kalmerend te werken en laat dat nou net goed van pas komen bij dit probleem. Smeer dus wat tandpasta over de muggenbult om de jeuk tegen te gaan dus.


Muggen aanbiedingen:

Om je zoveel mogelijk geld te laten besparen hebben wij hieronder de beste aanbiedingen op een rijtje gezet zodat jij voordelig de strijd aan kunt gaan met de muggen!


Hoe kom jij van de jeuk af? Heb jij nog goede tips voor ons en voor iedereen met jeukende bultjes? Laat het ons weten!