De leukste voordelige activiteiten voor in de kerstvakantie

Wat te doen met kerst? De kerstvakantie staat voor de deur! Naast dat er hele gezellige dagen in deze periode vallen, zoals natuurlijk Kerst en Oud & Nieuw, blijven er nog genoeg dagen over om leuke dingen te ondernemen met het gezin, met vriendinnen of met je geliefde. Wij hebben de leukste uitstapjes voor de kerstvakantie voor je op een rij gezet. Zo hoef je je geen moment hoeft te vervelen!


Bezoek een kerstmarkt

Door het hele land vind je in december in grote en kleine steden sfeervolle kerstmarkten. Het is last minute, maar ook dit weekend kan je terecht in o.a. Amsterdam en Breda voor winterse martkjes om de ultieme kerstsfeer vast op te snuiven. Doe een rondje over de schaatsbaan, scoor nog wat leuke decoratie voor in de boom en warm op met warme chocolade melk mét slagroom!

Tip: Oad heeft ook de leukste dagtripjes voor in de kerstvakantie uitgestippeld.

Kerst


Ga naar een theatervoorstelling

Heb je de kou wel gezien? Kijk bij theaters in de buurt of er nog wat leuks speelt en er nog kaarten beschikbaar voor zijn. De kerstvakantie staat erom bekend dat er talloze musicals, dansoptreden en (indoor) circusacts worden opgevoerd. Ideaal voor een heerlijk dagje entertainment binnen.

Tip: kijk ook eens op TicketVeiling of HEMA Tickets of er een show bij jou in de buurt is!


Wintersporten in eigen land

Komt het er dit jaar niet van om op wintersport te gaan of duurt het nog even? Kom in de stemming door een dagje te gaan wintersporten in eigen land! Door het land heen vind je een aantal skihallen waar je uren naar beneden kunt zoeven of bezoek een schaatsbaan.

Schaatsen


Unieke overnachting

Ga er even tussenuit. Ook al is het één nachtje in eigen land. Er is een hoop te zien en te ondernemen. Kies niet voor een standaard hotel, maar ga op zoek naar een unieke overnachting. Midden in de natuur, in een bijzondere accommodatie of op een unieke locatie.

Tip: Groupon en Weekendjeweg hebben unieke hoteldeals (en vaak extra kortingscodes) en ook via Bongo kan je ze cadeau geven.


Shoppen

Bezoek een outletcentrum en shop de hele dag met flinke kortingen. Je zou naar Oberhausen kunnen gaan, maar ook Maasmechelen, Rosada en Designer Outlet Roermond zijn aanraders om topmerken voordelig aan te schaffen.

shopping


Naar de film

Rond de kerst draaien meestal ontzettend leuke films in de bioscoop! Een avondje naar de film mag dan ook eigenlijk niet ontbreken in je kerstvakantie. Kijk ook eens hoe je met combipakketten van bijvoorbeeld Pathé kunt besparen of dat je rentepunten in kunt leveren voor korting!


Wat heb jij deze kerstvakantie op de planning staan?