7 bespaartips voor een voordelige kerst

Gisteren heeft Sinterklaas bij vele gezinnen een hoop cadeautjes achtergelaten. Nu de goedheiligman het land weer heeft verlaten, gaan de meeste gezinnen zich alweer voorbereiden op het volgende feest: Kerstmis. December is door deze feestdagen misschien wel de duurste maand van het jaar. Om jou en jouw portemonnee deze maand te helpen, hebben we een aantal bespaartips op een rijtje gezet om jou een fantastische maar voordelige kerst te bezorgen.


Gebruik een budget

December is door de diverse feestdagen voor de meeste mensen de duurste maand van het jaar. Nadat Sinterklaas het land uit is, staat kerst voor deur gevold door nieuwjaar. Alles bij elkaar kan deze maand je flink wat geld kosten. Leg daarom voor jezelf een budget vast dat speciaal voor de feestdagen is bedoeld en probeer deze niet te overschrijden. In de volgende alinea's lees je over diverse bespaartips om jouw budget zo goed mogelijk te besteden tijdens de feestdagen.


Kerstbomen voor slechts €1,-

Een echte kerstboom in huis geeft veel mensen het echte kerstgevoel. Desondanks besparen veel mensen op kerstbomen door een kunstboom te kopen die meerdere jaren meegaat. Echter kun je al voor slechts €1,- een echte boom in huis hebben! IKEA is the place to be wanneer het gaat om goedkope kerstbomen. Deze groothandel organiseert namelijk elk jaar een kerstboomactie bij alle vestigingen. Met deze actie krijgen alle IKEA Family leden bij aankoop van een Nordmann kerstboom van €20,- een tegoedbon ter waarde van €19,-. Je betaalt dus eigenlijk maar €1,- voor de boom. De tegoedbon die je krijgt is geldig van 6 januari tot en met 3 februari. Wanneer je het nieuwe jaar in wilt gaan met een nieuw interieur of nieuwe accessoires, is dit dus een mooie kans!

Tip: sinds deze week kun je gebruik maken van deze kerstboomactie, dus ga dit weekend lekker naar een IKEA vestiging bij jou in de buurt om alvast een boom in huis te halen.

Kerstboom


Voordelige cadeaus

Kerstmis lijkt elk jaar duurder te worden. Zo is uit onderzoek gebleken dat we dit jaar liever grotere kerstbomen in huis willen halen dan vorig jaar, dat we steeds luxere en duurdere kerstdiners houden en dat er steeds meer mensen cadeaus onder de kerstboom leggen. Gezien het dus steeds normaler is en steeds vaker voorkomt dat er op zowel pakjesavond als met kerst cadeautjes worden gegeven, is dit vaak een flinke uitgave. Om jou wat meer inspiratie te geven over waar je dit jaar kerstcadeautjes met voordeel kunt shoppen, hebben we het volgende lijstje voor je opgesteld:

Bekijk nog meer aanbiedingen voor kerstcadeaus op de kerstpagina.


Besparen op het kerstdiner

Ben jij dit jaar aan de beurt om het kerstdiner te verzorgen? Maak je dan niet meteen zorgen over de kosten die hierbij komen kijken. Je kunt namelijk gemakkelijk een feestelijk driegangenmenu op tafel zetten, zonder dat het je veel kost. Via diverse websites en blogs kun je recepten vinden waarmee je zo'n €3,- tot €5,- kwijt bent per persoon voor een compleet driegangenmenu dat er ook nog eens lekker en feestelijk uitziet! Bovendien kun je bij veel supermarkten voordelig boodschappen doen rond de feestdagen via de diverse kerst- en seizoensaanbiedingen. Of kies eens voor huismerken of een goedkopere supermarkt zoals Lidl of Aldi.

Kerstdiner


Ervaringen in plaats van cadeaus

Cadeautjes zijn ontzettend leuk om te krijgen, maar hoe vaak komt het wel niet voor dat ze in een kastje belanden en we er vervolgens niet meer naar omkijken? Kies daarom eens voor het geven van een uitje in plaats van een fysiek cadeau. Bij Tripper kun je bijvoorbeeld een dagtocht boeken naar Disneyland Parijs met 40% korting. Ga een midweek weg tijdens de kerstvakantie met tot 60% korting via Zoweg, bezoek een dierentuin met tot 50% korting of ga naar een winter- of kerstcircus met €10,- korting via Tripper.


Kerstdecoratie maken

Ben je creatief en hou je van knutselen? Overweeg dan om dit jaar je kerstdecoratie zelf te maken. Online kun je heel veel DIY-artikelen en tutorials vinden met inspirerende ideeën voor leuke knutselwerkjes. Zeker wanneer je kinderen hebt, is een middagje knutselen met het gezin een leuke tijdsbesteding. Bak bijvoorbeeld samen kerstkoekjes voor in de kerstboom, versier jampotjes waar vervolgens theelichtjes in gestopt kunnen worden of maak mooie versieringen van takken en dennenappels die je tijdens een boswandeling hebt gevonden. Heb je een hele volle kerstboom, die je wellicht een beetje bijgeknipt hebt? Gooi de takken dan niet weg! Deze kun je namelijk ook verwerken in leuke kerstdecoraties.

Kerstdecoratie


Feestelijke outfits

Momenteel kun je bij diverse webwinkels terecht om feestelijke outfits met korting te shoppen. Dit is dus een mooie kans, wanneer je graag een nieuwe outfit wil scoren voor de feestdagen. Zo kun je momenteel met deze Ulla Popken kortingscode 20% korting pakken op alle avondmode. Profiteer van tot 40% korting op feestkleding bij River Island of pak tot 60% korting bij Zalando, H&M of Bonprix. Uiteraard is er helemaal niets mis mee om gewoon je kerstoutfit van vorig jaar aan te trekken. Vaak wordt er avondmode voor de kerst aangeschaft, waarna het niet meer wordt aangetrokken. Het zou natuurlijk zonde zijn om een leuk jurkje voor altijd in de kast te laten hangen. Wil je dat jouw outfit toch wat verschilt ten opzichte van vorig jaar? Kies dan voor wat andere accessoires om je toch net iets anders te kleden.