Haal voordelig de nieuwste interieurtrends in huis tijdens oktober woonmaand

De hele maand oktober staat in het teken van wonen en interieur. Dit is dus het perfecte moment om die ene kamer of misschien wel het gehele huis een make-over te geven. Heel oktober kun je namelijk profiteren van kortingen op veel meubels, woondecoratie en andere artikelen voor in huis. Ideaal wanneer je jouw huis opnieuw wil inrichten. Liever budgetproof in plaats van een grote verbouwing? Met een likje verf en een paar accessoires kun je al heel voordelig een hele andere look creëren.


Interieurtrends 2020

Heb jij al jaren dezelfde meubels in huis en kan jouw interieur wel een metamorfose gebruiken? Haal deze maand inspiratie uit de interieurtrends van dit moment. Het gebruik van natuurlijke materialen is een woontrend die gelijk meer balans in je interieur brengt, denk daarbij aan rotan en riet. Daarnaast mag de jungle-trend ook echt niet ontbreken. Ga voor een vrolijk interieur met veel bloemen, planten, meubels met prints en dierlijke eyecatchers. Als je het liever wat rustiger wil houden, kun je kiezen voor de populaire industriële of Scandinavische trend waarbij je veel neutrale kleuren en basic meubels combineert met houten of stalen elementen. Met deze trends kun je jouw interieur ook eenvoudig personaliseren, omdat je jouw persoonlijke items makkelijk kunt combineren met deze kleuren en meubels.

Interieur met velvet meubels


Trendkleuren

Als je een bepaalde muur of kamer een ander kleurtje wil geven, ben je misschien wel benieuwd naar de trendkleuren van dit moment. Een nieuwe kleur op de muur kan je interieur al snel een compleet andere look geven. Nu zie je veel aardetinten, zoals terra en sand, maar ook opvallende kleuren zoals groen, geel en blauw zie je steeds vaker op de muur. Je hoeft zeker niet je hele muur te verven. Schilder bijvoorbeeld eens de helft van de muur of een hoek, blok of vak in één opvallende kleur, zodat deze direct eruit springt. Kleurvakken schilderen is namelijk helemaal een trend van nu waarbij twee of meer kleuren naast elkaar zeker niet raar is. Ontdek de kleurenpaletten van 2020 en 2021 en laat je favoriete trendkleuren mengen. Zo scoor je nu 40% Praxis korting op alle Flexa Strak in de Lak.


Lichtplan

Verlichting in een kamer kan de sfeer maken of kraken, dus het selecteren van de juiste lampen is essentieel. Helaas is de keuze uit lampen en verlichting tegenwoordig zeer ruim, zeker online. Zo heb je bij Lampen24 alleen al keuze uit ruim dertigduizend lampen. Of je nu verlichting wil aanschaffen voor de woon-, eet- of badkamer: een goed lichtplan kan helpen bij het bepalen en uitzoeken van de juiste lampen. Maak een plattegrond van je kamer en kies uit diverse categorieën verlichting, zoals basis-, sfeer- en functionele verlichting, waarmee je een lichtplan gaat samenstellen. Vervolgens kun je gerichter lampen gaan bestellen die passen bij het doel van je verlichting. Profiteer deze week bijvoorbeeld van kortingen tot 80% bij Lampenlicht of scoor lampen met 20% korting bij Made.

Lampen gedraaid om balk


Herfst-essentials

De maand oktober valt natuurlijk midden in de herfst. Terwijl het buiten regent en de blaadjes van de bomen dwarrelen, maak je het binnen gezellig en warm. Maak je huis helemaal herfst-klaar met de mooiste musthaves voor dit seizoen die je scoort tijdens oktober woonmaand. Banken en fauteuils van velvet of bouclé stof creëren bijvoorbeeld direct een warme sfeer. Maak de look voor het najaar af met woonaccessoires en shop voordelig warme en knusse dekens en kussens bij Beliani of scoor rustieke kaarsen met 20% korting bij Xenos. Zo kun je lekker met een dekentje en een heerlijke kop herfst-thee op de bank kruipen.

Herfst in huis


Styling en advies

Wil je toch wat meer inspiratie en advies bij het kiezen van een nieuw interieur, dan zijn er altijd een paar webshops die je graag voorzien van gratis advies en stijlinspiratie. Zo kun je op je gemak alle trends van dit moment bekijken en vind je handige stylingtips voor in huis, zodat je een eventuele miskoop voorkomt. Onder andere Leen Bakker en Woonexpress hebben een aparte pagina met trends en inspiratie voor 2020 en 2021. Als je iets ziet wat je leuk lijkt, dan kun je dit meestal direct bestellen in de webshop. Wel zo handig!


De beste kortingsacties en codes tijdens oktober woonmaand

Klaar om je winkelmandje vol te stoppen met de mooiste woonitems? Hieronder vind je een selectie met de beste kortingscodes en aanbiedingen voor meubels en woonaccessoires waarmee je nu kunt profiteren van extra voordeel. Benieuwd naar alle woondeals? Bekijk dan deze pagina.