Deze voordelige festival musthaves mag je niet missen (+ tips)

Met dit heerlijke weer zitten er natuurlijk ook weer een hele boel festivals aan te komen. Heb jij ook al een aantal festivals op de planning staan en kun jij niet wachten om hier optimaal te gaan genieten? Dan is dit artikel zeker de moeite waard om eens door te lezen. Zo kom jij er namelijk achter wat je absoluut niet mag missen op een festival en waar je met de meest hoge kortingen kunt shoppen! Of je nu een heel weekend op een festival doorbrengt of maar een dagje, met deze tips ga jij goed voorbereid ieder festival tegemoet!


Camping survival tips

Heb jij binnenkort een festival in het verschiet waarbij je niet één, maar zelfs twee, drie of misschien wel vier dagen jouw tijd spendeert? Dan slaap jij hoogstwaarschijnlijk op een camping van het desbetreffende festival. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die absoluut niet mogen ontbreken in jouw campinglife. Maak het je zo comfortabel mogelijk, is hierbij dan ook het motto!


Tip 1: Goede slaapuitrusting:
et is natuurlijk heel belangrijk om je slaap te pakken tijdens een druk festival weekend. Je doet er dan ook verstandig aan om wat meer geld/moeite te investeren in goede slaapuitrusting. Heb jij bijvoorbeeld een klein tentje waar nog geen kabouter in wilt wonen? Dan doe je er goed aan om te investeren in een goede tent. Bij ANWB ontvang je nu maar liefst 30% korting op alle tenten waar jouw ideale festival-tentje wel bij zit! En wat dacht je van een goede slaapzak of matras/luchtbed? Ook dit zijn dingen die geen overbodige luxe zijn! Investeer dus vooral in een goede slaapuitrusting zodat jij 'nachts niet rilt van de kou en 's-ochtends je tentje uit zweet.

tentje

Tip 2: Less is more
Iedereen herkent het wel bij de eerste keer op een festival camping: teveel spullen mee willen nemen met uitputting als gevolg. Om dit enigszins te voorkomen is het slim om van te voren een lijstje te maken met daarbij de hoog nodige dingen die je absoluut niet mag missen. Zo voorkom je dat je teveel spullen meeneemt en dus onnodig veel tassen mee zeult. Het kan soms nog best een eindje lopen zijn vanaf de parkeerplaats tot aan de camping en je wilt echt niet vier tassen dragen in die hitte. Begin je dus goed voor te bereiden en weet wat je mee moet nemen!

Tip 3: Eten en drinken
Per festival verschilt het of je wel of geen drank mee mag nemen. Eten mag je natuurlijk altijd meenemen maar let er wel op dat je geen koelkast in de buurt heb waar je het even koud kan leggen. Neem dus geen eten mee wat snel kan bederven. Wat drinken betreft, zolang je jezelf maar houdt aan de voorgeschreven limieten, zit je altijd goed. Houdt de acties van Albert Heijn en Jumbo goed in de gaten om te checken welke aanbiedingen er deze week weer zijn. Zo weet je zeker dat je de meest goedkoopste boodschappen doet. Natuurlijk kun je op de camping ook eten en drinken halen en doe je er misschien wel verstandig aan om jouw munten alvast online te bestellen. Wie weet kun je nog van een leuke korting of iets dergelijks profiteren!

Tip 4: Het perfecte plekje
Voor iedereen die wel eens eerder een bezoekje heeft gebracht aan een festival camping, bij late aankomst is een top-spot plekje zeker te vergeten. Zorg er daarom voor dat je altijd op tijd aanrijdt zodat je de meest perfecte plek kunt claimen. Houd rekening met wat verkoeling zoals aan het water of onder een boom. Overigens kan een boom ook reuze handig zijn bij het vastmaken van tenten, partytenten of van vuilniszakken bijvoorbeeld.

zomer


Festival essentials

Natuurlijk hebben wij ook een lijstje voor je samengesteld met alle festival benodigdheden die jij absoluut niet mag missen. Van een koelbox tot aan vuilniszakken en van zonnebrand tot aan SPF make-up. Vink jouw festival essentials af en jij gaat goed voorbereid ieder festival tegemoet.

Voor alle camping festivalgangers:

 • Campingstoeltje
 • Koelbox
 • Steekwagentje (een stuk gemakkelijker lopen!)
 • Bestek/drinkbekertjes
 • Slaapmatje of luchtbed
 • Luchtbedpomp
 • Ducktape (je weet maar nooit waar je het voor nodig moet hebben)
 • Afvalzakken
 • Gasbrandertje of kooktoestel
 • Oplader telefoon/ Powerbank

Algemene festival musthaves:

 • Zonnebrand
 • Zonnebril
 • Dopjes voor op waterflesjes
 • Make-up met SPF (check Notino!)

feestje


Festival kortingscodes

En voor sommigen misschien wel het meest belangrijke van heel het festival: ''Wat doe ik aan?''. Om jou weer wat stress te ontnemen hebben wij de beste acties en kortingscodes op een rijtje gezet. Niet alleen op het gebied van mode en accessoires overigens, maar ook voor de nodige camping artikelen ben je hier aan het juiste adres. Zo kan jij dus zien waar jij terecht kan voor een nieuw festival outfitje en welke benodigdheden zeker niet mag missen. Lees snel verder en begin alvast met het volgooien van jouw winkelmandje zodat jij jouw musthaves op tijd binnen hebt!

►Hunkemoller korting: pak tot 50% korting in de sale
►HEMA kortingscode: profiteer van 5% korting op alles
►Sneakers.nl kortingscode: scoor 10% korting op alles
►ASOS korting: ontvang tot wel 70% korting in de sale
►ten Cate kortingscode: pak 20% korting op alles
►adidas kortingscode: profiteer van 20% EXTRA korting
►Daka kortingscode: scoor 15% korting op je bestelling
►Nike korting: ontvang tot 50% korting in de sale + GRATIS verzending


Hoe bereid jij je voor op het festival seizoen?