Voordelig Internationale Studentendag vieren? Je doet het zo!

Het is weer bijna Internationale Studentendag en dat wil zeggen extra veel voordeel voor alle studenten. Had je nog nieuwe studieboeken nodig? Dan is dit het moment waarop jij goedkoop al je studenten items in huis kan halen. Ook profiteer je bij veel webshops van studentenkortingen waarmee jij nóg voordeliger je garderobe kan opfrissen. Wij leggen je in deze blog uit hoe je deze korting als student kan pakken en waar jij allemaal terecht kan met je studentenkorting. Ook geven we je tips hoe jij als oud-student zijnde nog maximaal kunt besparen. Zo haal jij het goedkoopste uit je studentenleven en houd je veel geld in je zak!


Wat is Internationale Studentendag?

Internationale Studentendag valt elk jaar op 17 november en is voor het eerst georganiseerd in het jaar 1941, in Londen op precies te zijn. De oorsprong van deze dag is echter niet heel liefdevol en vredelievend. De dag staat namelijk bekend als de dag waarop negen studenten worden herdacht die tijdens een demonstratie tegen nazi-Duitsland Tsjecho-Slowakije werden vermoord. Tot op de dag van vandaag is 17 november uitgeroepen om te strijden voor goede scholing voor alle studenten wereldwijd. De dag staat dus volledig in het teken van de student en dat wil zeggen dat jij als student zijnde, flinke korting kunt halen uit deze dag! Waarschijnlijk kun jij ook nog eens profiteren van goedkope drankjes tijdens het uitgaan op deze dag aangezien heel veel kroegen en cafés hierop inspelen! Is dat even mooi meegenomen op de zaterdagavond!

Studeren


Webshops met studentenkorting

Niet iedere student zal hier van af weten maar als je het eenmaal doorhebt zul je zien dat je bij heel veel winkels en webshops flink wat korting kunt krijgen. Om het de hardwerkende student wat makkelijker én vooral goedkoper te maken kun je profiteren van studentenkortingen waarmee jij soms tot wel 25% voordeliger uit bent. Zo wordt het hard werken nog eens beloond! Goedkoop shoppen als student zijnde klinkt als muziek in de oren natuurlijk. Ben jij nu ook zo benieuwd waar jij allemaal met korting kunt shoppen? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de webshops hieronder, aangezien jij hier als student flink wat geld kunt besparen! Hoe het werkt? Dat zullen we met alle liefde en plezier ook aan je uitleggen!


Korting via Studentbeans

Je kan bij heel veel webshops korting ontvangen door je aan te melden bij Studentbeans. Je kunt jezelf aanmelden door in te loggen met je school e-mailadres, maar ook is het mogelijk om enkel bewijs op te sturen die aantonen dat je student bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een studentenkaart, toelatingsbrief of een academisch transcript. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt kun je profiteren van heel veel aantrekkelijke kortingen bij veel webshops.


Korting voor ISIC leden

Ook met een ISIC kaart kun je korting krijgen bij webshops. Hiervoor moet je echter wel een kaart aanschaffen waar je jaarlijks €12,- voor betaalt. Hiermee profiteer je dan wel van meer dan 42.000 kortingen, zowel in Nederland als wereldwijd. Hiermee toon jij overal ter wereld aan dat jij een student bent.


Korting met UNiDAYS

Nog een optie waar je kan profiteren van studentenkorting is door een account aan te maken voor UNiDAYS. Log in met het e-mailadres van je school en klaar is kees. Het werkt in principe hetzelfde als Studentbeans. Ook hoor je als eerste over exclusieve kortingen, ontvang je advies speciaal voor studenten en kan je extra geld verdienen door je vrienden uit te nodigen (maar liefst €5,- per vriend!)

Korting


Bij de volgende webshops ontvang jij de studentenkorting:

Mode & Schoenen:
River Island:
20% korting op alles (via studentbeans)
Large: 10% korting op alles (voor ISIC leden)
Eterna: 20% korting op alles (via Studentbeans)
SheIn: 20% korting op alles (via Studentbeans)
Zalando: 10% korting op alles (aanmelden via het Zalando formulier voor studenten)
Zaful: 15% korting op alles (vraag een preferial studentcard aan via de website)
Urban Outfitters: 10% korting (via UNiDAYS)
NA-KD: 12% korting  (via UNiDAYS)
Ray-Ban: 25% korting (UNiDAYS)
Vans: 20% korting (UNiDAYS)
Happy Socks: 25% korting (via Studentbeans)

Sport:
New Balance:
15% korting (log in met je schoolmail)
Nike: 10% korting op alles (via UNiDAYS)

Elektronica:
Samsung:
extra voordeel en aantrekkelijke kortingen (log in met je schoolmail)
Logitech: 25% korting op alles (via Studentbeans)
Amac: 15% korting (meld je aan en toon een studenten bewijsstuk zoals een studentenkaart, bewijs van inschrijving of een print screen van Studielink met je naam en onderwijsinstelling)
Lenovo: 10% korting op alles (aanmelden via het onderwijsprogramma van Lenovo)
HP: 30% korting op alles (log in met je schoolmail)

Overige:
Hotels.com:
10% korting (via UNiDAYS)
Thuisbezorgd: €3,- korting (voor ISIC leden)
Gymshark: 10% korting op alles (via Studentbeans)
Vision Direct: 10% op alles (voor ISIC leden)


Oud-studenten tips

Mocht je net afgestudeerd zijn en baal je enorm dat je niet meer kan profiteren van studentenkortingen? Niet getreurd, want heel veel webshops en winkels beschikken ook over een loyaliteitsprogramma waar jij als consument aan mee kan doen. Zo spaar jij bijvoorbeeld automatisch voor extra korting door middel van een puntenspaarsysteem.

Of wat dacht je van een CJP-pas? Misschien heb je die nog wel liggen en is die nog geldig. Hiermee ontvang je bijvoorbeeld €3,50 korting bij Wildlands of veel meer uitjes zoals de bioscoop of pretparken!

En tot slot kun je gebruik kunnen maken van de vriendenvoordeel. Hiermee kan je vrienden uitnodigen waar jij in ruil een beloning voor krijgt. Denk hierbij aan een korting in de vorm van een kortingscode of soms in de vorm van geld! Zo profiteren jij én je vrienden van korting, korting en nog eens korting!

Geslaagd


Heb jij nog tips om internationale studenten dag te vieren? Laat het ons weten in een reactie hieronder!