Vier Halloween met extra veel voordeel

Volgende week donderdag is het Halloween! Om dit samen met jou te vieren, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee jij de engste nacht van het jaar door kunt brengen. Bovendien vind je hier diverse kortingscodes en acties waarmee je jezelf voordelig kunt voorbereiden op dit griezelfeest. Heb je nog niets gepland staan, maar wil je dit jaar toch iets leuks doen met Halloween? Dan hebben we een paar leuke activiteiten voor jou geselecteerd die je binnen- of buitenhuis kunt doen.


Wat vieren we met Halloween?

Pompoenen uithollen, jezelf eng verkleden, langs de deuren gaan voor snoep en kattenkwaad uithalen. Dit is allemaal leuk en aardig, maar waarom doen we dit eigenlijk? Halloween is afgeleid van "Hallow-e'en", oftewel "All Hallows Eve". Wanneer je dit letterlijk naar het Nederlands vertaald zou dit "De avond voor Allerheiligen" betekenen. Op deze avond worden alle heiligen, zowel de levende als doden, herdacht. Halloween is vooral erg groot in Amerika. Daar gaan mensen zelfs verkleed naar het werk toe! Naast Amerika wordt dit feest ook uitgebreid gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Deze trend is overgewaaid naar Nederland en ook hier lijken steeds meer mensen Halloweenfeestjes te organiseren of naar verkleed op pad te gaan.


Griezelen in pretparken

In diverse pretparken kun je momenteel Halloween vieren. In deze parken kun je 's avonds jouw angsten overwinnen door vele monsters en griezels te trotseren. Al deze enge wezens ruiken angst, dus ben jij erg gevoelig voor spookhuizen of enge films? Dan kun je ervan uitgaan dat deze monsters proberen jou de stuipen op het lijf te jagen. Lijkt je dit geweldig en kun je wel tegen een beetje angst en sensatie? Bezoek dan de Halloween Nights in Toverland, de Spooky Days of Fright Nights in Walibi of het Halloween Horror Fest in Movie Park Germany. Vind je het toch een beetje te eng om naar zo'n evenement te gaan? Vier dan Halloween in Disneyland Parijs, waar je bijzondere karakters kunt ontmoeten en mooie Halloween shows en parades kunt bewonderen.

Scare actor


Plan een filmavond

Houd je van horrorfilms? Organiseer dan een Halloween movie night en nodig je vrienden uit. Zet wat heerlijke griezelige snacks op tafel, zet je favoriete horrorfilms op en doe alle lichten uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een horrorfilm in de bioscoop te bekijken. Pathé draait speciaal op de avond van Halloween "A nightmare on Elm Street". Heb je op donderdag geen tijd, maar dit weekend wel? Dan is de Halloween Horror Show wellicht iets voor jou. Dit is een horrorfilmmarathon die zaterdagavond om 00:00 begint en zondagochtend om 6:20 afgelopen is. Welke films er worden gedraaid is nog een verrassing! Dit evenement wordt in veel bioscopen georganiseerd, dus kijk snel of jouw lokale bioscoop ook meedoet.


Weekendje weg met Halloween

Je kunt er ook voor kiezen om rond Halloween lekker een weekendje weg te gaan met het hele gezin. Veel vakantieparken hebben namelijk griezelige of leuke activiteiten voor jong en oud rond deze periode. Zo kunnen kinderen bij Center Parcs bijvoorbeeld herfstachtige lekkerijen maken of lampionnen van pompoenen knutselen. Bovendien wordt er een Halloween Griezelparade en een Halloween Disco gehouden. Ook bij Roompot worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens het Spooktaculair Halloween Feest. Wil je liever voordelig een weekendje weg met Halloween, maar niet perse naar een vakantiepark? Boek dan een last minute vakantie via Belvilla. Je profiteer hier namelijk van hoge kortingen met de Belvilla herfst last minutes, wees er dus snel bij!


Organiseer een feestje

Natuurlijk kun je ook een Halloweenfeest organiseren. Zorg voor griezelige snacks, leuke decoratie en spooky muziek. Uiteraard moeten jouw gasten verplicht in kostuum komen, want dat hoort er nou eenmaal bij. Natuurlijk zijn feestjes altijd erg gezellig en vermaken jullie je prima, maar misschien is het toch een leuk idee om een aantal spelletjes achter de hand te hebben waar iedereen aan mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het spel Black Stories waarbij je een donker of gruwelijk verhaal krijgt te horen, waarna je het mysterie op moet lossen.

Halloween versiering

Bekijk onderstaande aanbiedingen en kortingscodes om al jouw benodigdheden voor een geslaagd Halloweenfeestje met korting te shoppen.


Halloween kortingscodes en aanbiedingen

Kortingscodes

 

Aanbiedingen