Inpakstress vermijden? Dit is hoe je het doet!

Komt jouw vakantie, wereldreis of weekendje weg steeds dichterbij? Dan kun je jezelf een hoop stress besparen door deze blog te lezen. We weten namelijk allemaal hoe lastig het kan zijn om je koffer of backpack in te pakken. Of je nu vroeg of laat begint met het verzamelen van je reisbenodigdheden: het gaat vrijwel nooit vlekkeloos. Daarom hebben wij haarfijn voor je uitgezocht hoe je jouw bagage efficiënt en voordelig mee kunt nemen. Zo is al die inpakstress al snel verleden tijd en kun je in plaats daarvan genieten van alle voorpret!


Bestel jouw koffer of backpack met korting

Als je op reis gaat, mag één product absoluut niet ontbreken: een hoogwaardige koffer, reistas of backpack. Heb jij er nog geen of is jouw oude bagage aan vervanging toe? Dan is het goed om te weten dat er veel webshops zijn waar je extra voordelig uit bent. Je zou bijvoorbeeld het aanbod van Eastpak kunnen bekijken. In deze winkel scoor je tijdelijk ruim €60,- korting op een grote selectie koffers. Een andere aanrader is Bever. Je shopt hier allerlei soorten bagage, zoals rugzakken, backpacks en trolleys, met tot wel 70% korting. Ook kun je bij The North Face terecht, waar je in de sale tot 40% korting pakt op rugzakken, duffels en koffers. Ben je specifiek opzoek naar een degelijke reistas? Surf dan eens naar Tassenwinkel.nl! In deze webshop pak je tot 30% korting op tientallen exemplaren.


Maak een checklist

Nu je jouw koffer, reistas of backpack in huis hebt, is het tijd om deze te vullen met al jouw reisbenodigdheden. Wat hierbij enorm kan helpen, is het maken van een checklist. Zo verklein je de kans dat je iets vergeet mee te nemen en voorkom je het risico dat je onnodige spullen inpakt. Om het inpakken nog gemakkelijker te maken, vind je op het internet zelfs vele kant-en-klare lijstjes. Met behulp van deze checklists kun je je spullen nog sneller bij elkaar rapen en weet je zeker dat je je tandenborstel of mobiele oplader niet thuis laat liggen.

Checklist


Bespaar ruimte met behulp van voordelige reisverpakkingen

Wist je dat je veel cosmetica, geurtjes en verzorgingsproducten in kleine reisverpakkingen kunt kopen? Met behulp van deze mini's kun je tijdens het reizen genieten van je vertrouwde producten én tegelijkertijd ruimte besparen in je tas of koffer. De inhoud van deze miniproducten varieert namelijk van vijftig milliliter tot maar liefst vijftien milliliter. Vergelijk dat maar eens met grote flessen shampoo, tubes tandpasta en flessen deodorant die veel ruimte in beslag nemen! Het enige nadeel van reisverpakkingen is dat deze wel aan de dure kant kunnen zijn. Gelukkig zijn er genoeg webshops waar je tijdelijk korting kunt pakken op je lievelingsmini's. Ben je op zoek naar haarverzorgingsproducten? Dan kun je deze Hairworldshop kortingscode gebruiken om 7,5% korting te pakken op je bestelling. Als je mini cosmetica kunt gebruiken, raden we je aan om het aanbod van Douglas te bekijken. Hier ontvang je tot 50% korting op reisverpakkingen. Daarnaast kun je jouw mini tandpasta, deodorant, haarspray, gezichtsreiniging en nog veel meer met tot 40% korting shoppen op Drogisterij.net.


Organiseer je koffer extra eenvoudig

Wist je dat er een trucje is waarmee je jouw reisartikelen zo efficiënt mogelijk kunt inpakken? Je kunt gebruikmaken van speciale packing cubes: opbergtasjes waarmee je je benodigdheden erg compact mee kunt nemen. Door je bagage per soort in deze opbergsystemen te plaatsen, weet je precies waar je jouw telefoonoplader, schone ondergoed of verzorgingsproducten kunt vinden. Daarnaast zijn veel packing cubes waterdicht. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld met reisdocumenten of elektronica op pad gaat. Ben jij benieuwd waar je deze opbergtasjes voordelig kunt bestellen? Wij hebben het antwoord voor je! Met deze BagsPlaza kortingscode profiteer je van 15% korting op packing cubes in allerlei verschillende kleuren en formaten. Ook heeft de HEMA een mooie aanbieding. Je ontvangt hier tot 40% korting op een groot aantal opbergsystemen. Bovendien is er een Bagageonline kortingscode waarmee je €5,- bespaart op jouw favoriete organizers.

Reisdocumenten


Berg jouw outfits efficiënt op

Wanneer je bezig bent met inpakken, zul je vanzelf merken dat je kleding, schoenen en accessoires vrij veel ruimte in beslag nemen. Er zijn echter een paar eenvoudige manieren om deze ruimte te beperken. Zo kun je jouw sieraden bijvoorbeeld opbergen in een pillendoosje, waardoor ze niet in de knoop raken en veilig bewaard blijven. Wat ook kan helpen, is het oprollen in plaats van opvouwen van je kleding. Hierdoor hou je meer ruimte over en kreukt je kleding minder snel. Ideaal dus! De laatste kledingtip die we je mee willen geven, heeft te maken met jouw schoenkeuze. Door voor slippers en lichte sneakers te kiezen, heb je schoenen voor elke gelegenheid én merk je nauwelijks dat ze in je reisbagage zitten.


Profiteer van korting op leesvoer

Mag jij maar een bepaalde hoeveelheid bagage meenemen op vakantie? Dan is het slim om zware, grote boeken thuis te laten. Door dit te doen, bespaar je niet alleen een hoop gewicht, maar ook de nodige ruimte in je koffer of reistas. Het is dan ook handig om als je op reis gaat juist voor E-books te kiezen. Deze digitale boeken kun je met tot 70% korting bij Bookspot en Kobo bestellen. Mocht je het zelf fijner vinden om een fysiek boek te lezen, dan kun je er altijd voor kiezen om een kleinere en lichtere pocketversie van het boek aan te schaffen. Deze scoor je met tot wel 30% korting bij Voordeelboekenonline.