Voordelig Bevrijdingsdag vieren? Dit is hoe je het doet!

Morgen is het weer zover, Bevrijdingsdag. Een dag waarop Nederland dit jaar haar 73e jaar van vrijheid viert! Een van de belangrijkste historische dag voor Nederland. In het hele land zijn er genoeg dingen te beleven en te zien! Van festivals tot aan vrijmarkten, en van het 5 mei concert tot aan kermissen, een ding is zeker en dat is dat jij je absoluut niet kan vervelen. Wil jij graag weten waar je geld op kan besparen en wat gratis is op deze dag? Lees dan snel verder en jij houdt weer wat geld in je zak! 


Wat is Bevrijdingsdag precies?

Bevrijdingsdag is een nationale feestdag waarbij Nederland op 5 mei viert dat Nederland bevrijd is van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Op deze dag wordt tevens niet alleen de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereld Oorlog gevierd, maar ook de bevrijding van het toenmalig Nederlands-Indië. Op 4 mei worden alle slachtoffers van de Tweede Wereld Oorlog met twee minuten stilte herdacht, en mag de Nederlandse vlag deze dag half stok. Op 5 mei mag de Nederlandse vlag van zonsopgang tot zonsondergang in top en zijn er door heel het land vele festiviteiten zodat jij je nooit verveeld en optimaal kan genieten van de vrijheid van Nederland!


Gratis festivals

Alle Bevrijdingsdag festivals zijn helemaal gratis toegankelijk, niks geen duur kaartje betalen maar gewoon heerlijk dansen en genieten dat Nederland een vrij land is! Natuurlijk is er niet overal een bevrijdingsfestival, daarvoor zal je naar de grote steden moeten. Deze bevrijdingsfestivals zijn verdeeld over het gehele land, zodat er altijd wel een festival bij jou in de buurt moet zijn. Ga uit je dak in: Groningen, Assen, Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Almere, Zwolle, Utrecht, Rotterdam, Vlissingen, Roermond of Den Bosch. Mocht je geen vervoer hebben naar deze festivals, dan heeft Actievandedag voor jou NS treinkaartjes in de aanbieding dat bestaat uit 2 x een enkele reis voor maar €24,-. Zo kan jij toch weer wat goedkoper naar je bestemming reizen!

festival


Gratis activiteiten

Koningsdag is net voorbij en alle vrijmarkten zijn weer afgelopen, maar niet getreurd! Op 5 mei heb je namelijk een nieuwe ronde, nieuwe kansen om geld te verdienen met jouw spullen! Daarnaast is het ook super leuk om lekker rond te struinen en opzoek te gaan naar prachtige pareltjes voor een prikkie! Mocht je nu een fan zijn van kermissen dan zit je op 5 mei ook goed! In Den Haag kun je bijvoorbeeld genieten van de jaarlijkse 5 mei kermis, maar ook in Groningen, Rotterdam, Dordrecht of Amsterdam kun je je vermaken met botsautootjes en andere attracties.


5 mei concert

Elk jaar wordt Bevrijdingsdag afgesloten volgens traditie met het 5 Mei Concert op de Amstel in Amsterdam. Vele artiesten treden hierbij op zoals Maan, Bastiaan Everink en Noa Wildschut. Als je in Amsterdam bent is het zeker de moeite waard op het concert te volgen vanaf de kade. Zit je toch liever lekker thuis achter de buis, dan is het traditionele concert ook te volgen op de NPO 1 waar de NOS het concert live uitzendt om 20:30 uur.


Weervoorspelling

Het zit niet elk jaar mee met het mooie weer op Bevrijdingsdag maar daar komt dit jaar gelukkig verandering in want er is namelijk heerlijk warm lenteweer op komst! Waar de temperaturen vorig jaar rond de 12 graden lagen, ligt de temperatuur dit jaar rond de 20 graden! En wat ook heel belangrijk is: er wordt geen regen afgegeven! Kortom, we mogen absoluut niet klagen, maar vooral genieten! Omdat de warmte temperaturen op komst zijn kunnen wij ons voorstellen dat je wel behoefte hebt aan wat lente/zomer kleding zodat jij de show kan stelen op deze dag. Bij My Jewellery kun je gelukkig momenteel winkelen met 10% korting, bij Nike krijg je op veel items 30% korting en profiteer je van gratis verzending, tot slot kun je ook eventueel gebruik maken van de 15% kortingscode bij About You! Gegarandeerd dat er iets voor jou bij moet zitten! Lees dit artikel met de Festival checklist: bespaartips voor al je bevrijdingsfestival benodigdheden eens door voor nog meer handige tips!

zomer


Heb jij nog handige bespaartips voor 5 mei?