Zo vier je Halloween voordelig thuis

Kijk jij ook elk jaar weer uit naar 31 oktober? Lekker griezelen, verkleden en snoepen tijdens Halloween. Helaas moeten we het dit jaar iets anders vieren doordat corona roet in het eten heeft gegooid. Maar dat mag de pret zeker niet drukken! Je kan namelijk ook heel voordelig gewoon thuis Halloween vieren. We hebben de leukste tips, ideeën, kortingscodes en acties voor je op rijtje gezet, zodat jij voordelig en geheel coronaproof kunt genieten van Halloween en het griezelfeest dus niet hoeft te missen dit jaar!


Halloween traditie

Van origine is Halloween geen Nederlands feest. De feestdag werd voorheen vooral gevierd in Amerika, Canada, Engeland en Ierland. Gelukkig is de traditie inmiddels ook overgewaaid naar Europa. Op 31 oktober verkleden ook veel kinderen in Nederland zich en gaan ze langs de deuren voor "Trick or treat", waarbij ze vaak snoepjes ontvangen van hun buurtbewoners. Huizen worden versierd met lampjes, spinnenwebben en pompoenen voor een extra griezelige sfeer. In de loop der jaren zijn er ook veel Halloweenfeesten ontstaan voor jongeren en volwassenen, maar deze kunnen dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden voor een leuke Halloween.


Hou een verkleedfeestje

Staan de kids al te springen om hun nieuwe Halloweenkostuum aan te trekken? Organiseer dan gewoon een klein verkleedfeestje thuis. Trek allemaal je engste outfit aan, schmink jezelf of elkaar en hou bijvoorbeeld een dansfeestje of Halloween modeshow. Zo kan iedereen in huis zijn griezelige outfit showen. Extra leuk: geef elkaar punten en deel een prijs uit aan het diegene met het engste, mooiste of origineelste kostuum. Als je nog op zoek bent naar een kostuum of schmink, dan kun je deze onder andere bestellen met 10% korting bij bol.com. Vaak heb je het dan de volgende dag al in huis. Ben je niet zo van het verkleden? Dan kun je ook bij webshops als Topshop en NAKD terecht voor te gekke Halloween collecties met veel zwarte items en prints van bekende Halloween films en series.

Meisje verkleed als heks


Versier je huis

Om toch een beetje in de Halloweensfeer te blijven, is het misschien leuk om je huis te versieren. Dat kan zowel binnen als buiten. Hol wat pompoenen uit en snijd er enge gezichten uit. Met een waxinelichtje erin creëren deze in het donker de typische Halloween-sfeer. Je scoort pompoenen nu vaak extra voordelig bij supermarkten als Albert Heijn, DEEN of Plus. In sommige buurten worden er griezelzoektochten georganiseerd waarbij de kinderen op zoek gaan naar enge figuren. Hang dus hier en daar wat spinnenwebben, versier de ramen of je hele voortuin met spoken, skeletten, spinnen en nog veel meer. Bij Feestartikelen.nl vind je heel veel enge decoraties en versieringen, zoals slingers, vlaggen en ballonnen. Bestel ze in de Halloweenkleuren zwart en oranje en maak van je huis een echt spookhuis!


Maak lekkere traktaties

Bij Halloween horen natuurlijk heerlijke traktaties. Kinderen komen langs de deuren voor "Trick or treat" en je wil ze natuurlijk voorzien van iets lekkers. Of je wil gewoon voor je feestje of filmavond thuis een griezelig gerecht of snack maken. Bestel dan een complete maaltijdbox met €40,- korting bij HelloFresh. De maaltijdaanbieder heeft namelijk speciale gerechten voor Halloween, zoals pompoen Halloweensoep met spinnenballetjes. Je krijgt een box thuisbezorgd met alle ingrediënten voor het gerecht, dus je hoeft niet meer naar de supermarkt voor alle boodschappen en heb je meer tijd en geld over voor andere dingen. Daarnaast vind je op de blog bijvoorbeeld diverse recepten met pompoen en tips voor griezelige hapjes die je heel gemakkelijk zelf kan maken. Ook super leuk als je wil bakken met je kinderen. Heb je juist geen zin om moeite te doen, dan kun je ook het lekkerste Halloween gebak bestellen bij HEMA. Kies uit griezelige tompoucen, cupcakes, vlaai en taart.


Griezelige filmavond

Als je meer van de films en series bent, dan is dit ook een goed moment voor een griezelige filmavond. Ben je van plan om met kinderen te kijken, dan kun je eens kijken naar filmtitels als "Hotel Transsylvanië", "Monster House" en "Hubie Halloween". Deze kijk je de eerste maand gratis op Netflix. Zijn er geen kinderen in de buurt en heb je echt zin in een bloedstollende film. Kijk dan op Videoland naar de beste thriller- en horrorfilms. De streamingsdienst heeft een gratis proefperiode van twee weken en een zeer ruim aanbod. Van echte klassiekers uit de vorige eeuw tot recente films uit 2019. Maak het thuis extra donker en kruip onder jullie dekentjes. Popcorn erbij en druk maar op play!

Film kijken met popcorn


Halloween acties en kortingscodes

Naast dat Halloween natuurlijk een leuke traditie is, is het ook een goed excuus om te shoppen met korting. Veel webshops hebben tijdens deze periode speciale Halloween acties en kortingscodes waardoor je flink kan besparen op je aankopen. Wil jij weten waar je tijdens Halloween kan profiteren van korting? Hieronder staan de leukste Halloween kortingsacties voor je op een rijtje.