Met korting griezelen tijdens Halloween!

Over iets meer dan een week is het 31 oktober en die dag staat natuurlijk helemaal in het teken van Halloween, de engste dag van het jaar! Het is een feestdag die vanuit Amerika langzaam is overgewaaid en nu ook volop gevierd wordt in Nederland. Er zijn altijd diverse Halloweenfeesten te vinden en in sommige steden gaan kinderen verkleed de straat op voor trick or treat. Wil jij dit jaar ook weer lekker griezelen thuis of buiten de deur nu het weer kan? De beste kortingscodes en acties voor Halloween vind je in deze blog.


Wat vieren we met Halloween eigenlijk?

De naam Halloween is afgeleid van All Hallows Eve, wat de avond voor Allerheiligen betekent. Dat is een christelijk feest dat op 1 november wordt gevierd, waardoor Halloween een soort oudjaarsavond werd. De jack-o-lantern, de uitgeholde pompoen met een gezicht dat hét symbool is geworden voor Halloween, vindt zijn oorsprong rond de twintigste eeuw in Amerika met de komst van Schotse en Ierse immigranten die al Halloween vierden. Vanaf toen werd Halloween ook een kinderfeest, waarbij de kinderen zich verkleden en langs de deuren gaan voor een traktatie. In Nederland wordt het ook steeds meer gevierd met grote themafeesten en trick-or-treat-tochten voor kinderen.


Korting op kostuums en accessoires

Ben jij van plan om Halloween te vieren, maar heb je nog een outfit, accessoires of versiering nodig? Dan kun je deze het makkelijkste online bestellen bij één van de feestwebshops. Als je op tijd bestelt, heb je het meestal de volgende (werk)dag al in huis! Bovendien hebben veel webwinkels nu een speciale Halloween-pagina aangemaakt, waardoor je alles in dit thema snel hebt gevonden. Scoor allerlei griezelige kostuums, bloederige accessoires en enge decoraties om alles helemaal in Halloweensfeer te krijgen. Bij deze webwinkels pak je nu ook nog eens korting op Halloweenartikelen:

Halloweenkostuum


Laat je de stuipen op het lijf jagen in pretparken

Als je echt niet snel bang bent of je vindt het heerlijk om je de stuipen op het lijf te laten jagen, dan is een bezoek aan een pretpark zeker aan te raden. In diverse Nederlandse pretparken kun je de laatste jaren vaak ’s avonds een bezoek brengen aan het park. Dan verandert het pretpark in een grote angstaanjagende plek met acteurs die je echt laten schrikken. Ga bijvoorbeeld nu met tot 50% korting naar de Fright Nights in Walibi Holland en bezoek de verschillende Haunted Houses of ga naar de Toverland Halloween Days en Nights met €7,- korting en kies voor een familievriendelijke dag of huiveringwekkende avond. Daarnaast kunnen de pretparken van onze buren er ook wat van tijdens Halloween. Pak via VakantieVeilingen tot wel 50% korting op tickets voor deze parken:

  • Halloween Horror Festival in Movie Park Germany
  • Halloween Walibi Belgium
  • Halloween Scare Nights in Plopsaland de Panne
  • Halloween in Bobbejaanland
  • Halloween the Villains in Mondo Verde

Halloween in pretpark


Enge films en series voor een Halloweenfilmavond

Wanneer je liever thuis wil blijven, kun je natuurlijk ook een Halloweenfilmavond plannen. Op de bekende streamingsdiensten kun je rond deze tijd ontzettend veel Halloweenfilms vinden. Zo heb je natuurlijk kindvriendelijke Halloweenfilms, zoals Muppets Haunted Mansion of The Nightmare before Christmas die je met tot 70% korting op je Disney Plus abonnement kunt kijken. Maar, er zijn ook echt enge thriller- en horrorfilms voor volwassenen. Check ze bij Netflix en/of Videoland met 50% korting op je abonnement of probeer het de eerste paar dagen helemaal gratis. Ben je meer van de series, dan zijn er ook ontzettend veel series die elk seizoen wel een Halloweenaflevering hebben. Het is ook leuk om deze nog eens te bekijken.


Halloween deals

Er zijn ook veel winkels die geen speciale Halloweenartikelen verkopen, maar wel extra leuke kortingen, acties en deals aanbieden op deze feestdag. We hebben hieronder de beste Halloween deals even voor je op een rijtje gezet, zodat je er direct van kan profiteren!