Pasen 2022: bespaartips voor een voordelig paasweekend

Jaarlijks vieren we Pasen op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Zo valt Pasen dus ieder jaar op een andere dag. Deze keer vieren we het feest op zondag 17 april en maandag 18 april. Je hebt dus nog even om alles in huis te halen voor een heerlijke paasbrunch of -diner. Aangezien tweede paasdag een officiële vrije dag is, zijn veel mensen een extra dagje vrij. Zo kun je er ook lekker op uitgaan tijdens dit extra lange weekend. Wij hebben voor jou uitgezocht hoe je flink kunt besparen op een weekendje weg, een nieuwe outfit voor de paasdagen en allerlei lekkernijen voor Pasen.


Wat vieren we tijdens Pasen?

Pasen is een eeuwenoud feest, wat voornamelijk door christenen wordt gevierd. Voorafgaand, op Goede Vrijdag, stierf Jezus. Het paasfeest staat in het teken van Jezus die terugkeert uit de dood. Daarnaast is Pasen ook het feest van een nieuw begin. De paasdagen vinden altijd in de lente plaats en de natuur komt dan weer tot leven. Veel mensen vieren tijdens Pasen tegenwoordig dus het begin van de lente door middel van eieren verven, vrolijke decoratie en vooral lekker eten.

Kinderen schilderen eieren

Een extra lang weekend

Veel mensen zijn op maandag 18 april vrij dankzij tweede paasdag. Met een beetje geluk heb je op Goede Vrijdag ook een vrije dag, waardoor je een extra lang weekend op de planning hebt staan. Vul dit weekend in met leuke uitjes voor het hele gezin. Ga een dagje naar de dierentuin of overnacht bij een pretpark. Je kunt bij Groupon, Ticketveiling en VakantieVeilingen extra korting pakken op je toegangstickets voor de meest populaire attractieparken, musea en dierentuinen. Ook kun je onze speciale themapagina bekijken, waar je de leukste dagjes uit met korting in één overzicht vindt.


Alles voor een uitgebreide paasbrunch

Het verven en zoeken van eieren is iets wat tijdens Pasen vooral door kinderen wordt gedaan. Maar waarom eigenlijk? Volgens het christendom was het niet toegestaan om vlees en eieren te eten tussen Aswoensdag en Pasen. In deze vastentijd gingen mensen de eieren versieren met gekleurde verf en werden ze vervolgens verstopt. Op eerste paasdag na het vinden van de eitjes kon iedereen zo weer genieten van een heerlijk ontbijt met eieren en vlees.

Paasbrunch

Tegenwoordig is het voor veel mensen traditie om Pasen te vieren met een heerlijke paasbrunch. Denk vooral aan broodjes, vleeswaren, zoetigheid, croissants en lekkere gekookte eitjes. Veel producten zoals afbakbroodjes en paaseitjes kun je ruim van tevoren in huis halen. Mocht je niet veel tijd hebben, dan is een bezorgingsdienst zoals Thuisbezorgd of Gorillas een uitkomst. Dan heb je jouw brunch dezelfde dag binnen no time in huis. Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor een uitgebreide brunch? We hebben een aantal mooie aanbiedingen op een rijtje gezet, zodat je fikse korting pakt op het paasontbijt of -brunch.


Op je paasbest met deze aanbiedingen

Naast het paasvoordeel op je paasbrunch en dagje weg, kun je ook besparen op jouw nieuwe outfit, schoenen en cosmetica. Bij veel webwinkels kun je rondom Pasen profiteren van mooie aanbiedingen en kortingscodes. Populaire deelnemende winkels zijn bijvoorbeeld Nike, Douglas, About You en JD Sports. Zo zie jij er op je paasbest uit met items van je favoriete merken. Wil jij weten bij welke andere webwinkels je tijdens Pasen heel voordelig kunt shoppen? Neem dan een kijkje in onze "Pasen"-categorie. Zo mis je geen enkele deal en vier je Pasen met een spetterende outfit.


Voorkom de drukte tijdens Pasen

Omdat we binnenkort op maandag een dagje vrij hebben, is dit hét moment om een bezoekje te brengen aan een woonboulevard. Het merendeel van onze bevolking denkt daar echter ook zo over. Het is dan ook bijna traditie geworden om op tweede paasdag in lange rijen voor de woonwinkels te staan. Je kunt jezelf gemakkelijk deze drukte besparen door jouw aankopen online te bestellen. Bij veel woonwinkels profiteer je ook online van mooie paasaanbiedingen, dus je loopt hierdoor geen voordeel mis! Check de voorjaarsdeals van Leen Bakker of haal de lente in huis via Woonexpress. Bij deze webshops scoor je bovendien gratis verzending, waardoor je niet alleen de drukte ontloopt, maar ook nog eens bespaart op je benzinekosten.


Het duurt nog een aantal dagen voordat het weer Pasen is, toch kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Scoor niet alleen je paasontbijt of dagje weg extra goedkoop, maar profiteer ook van de vele paasdeals, zodat je erg voordelig je garderobe aanvult met de nieuwste lentemode.