Bestedingstips voor je vakantiegeld: zo besteed je het verstandig

Voor iedereen die al maanden uitkijkt naar het vakantiegeld, er is goed nieuws voor jullie! Het is weer meimaand, vakantiegeldmaand. Als het goed is moet het vakantiegeld in deze periode op je rekening komen te staan! Dat extra geld komt iedereen wel van pas, maar waar geef jij het nu aan uit? Heb je nog geen idee wat je ermee gaat doen dan is dit artikel zeker de moeite waard om eens door te lezen. Wellicht dat je er nog wat inspiratie uit kan halen zodat jouw vakantiegeld op de juiste plek terecht komt. Je kunt jouw vakantiegeld bovendien maar een keer per jaar uitgeven!


Sparen

Kan jij wel een financiële buffer gebruiken? Dan is het natuurlijk nooit een slecht idee om jouw vakantiegeld direct op je spaarrekening te zetten! Misschien ben jij wel aan het sparen voor een geweldige vakantie of misschien spaar je voor een nieuwe auto, nieuw huis of noem het maar op. De keuze ligt bij jou! Dat extra geld doet geen een spaarrekening kwaad ;-). Uit onderzoek van dit jaar is gebleken dat steeds meer Nederlanders het geld uitgeven in plaats van het geld sparen. Natuurlijk kun je het geld ook laten rollen als dit mogelijk is, en kun je het uitgeven aan waar het daadwerkelijk voor bedoeld is; vakantie!


Vakantie boeken

De naam vakantiegeld zegt het eigenlijk al, geld voor vakantie. Over het algemeen wordt het vakantiegeld bedoeld om een vakantie te boeken. Heb jij al een super mooie vakantie op het oog waar je maar al te graag naar toe wilt? Dan komt het vakantiegeld voor jou als geroepen! Wist je trouwens dat het grootste gedeelte van de Nederlanders het vakantiegeld daadwerkelijk uitgeeft aan het boeken van een vakantie? Als je nog wilt besparen op je vakantie dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij Travelbird, Expedia of Trivago. Hier vind je talloze vakanties voor weinig geld!

vakantie


Ga erop uit

Ook nog een mogelijkheid, ga er eens op uit met je familie, vrienden of kennissen en geniet van je welverdiende vakantiegeld! Een breed aanbod voor de leukste dagjes uit en avondjes uit vind je bij ActievandeDag of Voordeeluitjes. Als je graag met korting een dagje naar de sauna wilt dan zouden wij zeker een kijkje nemen op een van deze websites! Natuurlijk kun je ook attracties, musea’s of natuurparken gaan bezoeken om jouw geld goed te spenderen én geld te besparen!


Weekendje weg

Geef jij je geld liever uit aan een heerlijk weekendje weg met je partner of vriend(in)? Dat snappen wij maar al te goed. Of wat dacht je van een stedentripje? Ook niet verkeerd toch? Bij Vakantieveilingen vind je een breed aanbod met de meest prachtige stedentripjes. Maar ook bij Lidl Reizen kun je terecht voor de goedkoopste tripjes naar bijvoorbeeld Rome, Pisa, Valencia of zelfs New York! Bovendien zijn deze stedentripjes erg goedkoop, dus laat je inspireren en profiteer snel van jouw tripje!

stedentrip


Shoppen

Jouw vakantiegeld is binnen en dat kan nog een ding betekenen, shop till you drop! Laat dat geld maar rollen en leef je uit in de winkels of in de webshops. Jouw hard verdiende geld inruilen voor complete zomeroutfits voor jouw vakantie is natuurlijk ook geen slecht idee. Sla je slag bij About You en profiteer van flink wat korting dankzij de 15% kortingscode. Zo ben jij ook nog eens goedkoper uit en houd je misschien wel wat geld over om die ene schuld nog af te lossen?


Schulden aflossen

Ben jij nog wat rekeningen verschuldigd af te lossen of heb je nog een broodnodige autoreparatie op je schema staan? Dan kun je jouw vakantiegeld maar al te goed gebruiken om wat schulden af te lossen. Bovendien is schulden af lossen met je vakantiegeld nog voordeliger dan dat je het via je spaarrekening aflost in verband met de hoge rente. Zo valt er gelijk een last van je schouder en heb je jouw schuld afgelost!

geld


Benieuwd naar de valkuilen het vakantiegeld? Lees hier de tips hoe je deze valkuilen kan ontwijken!