De top 5 meest prachtige budget vakantiebestemmingen voor 2019!

Het vakantiegeld zit er weer aan te komen. Het moment waar veel Nederlands vol smart naar uit hebben gekeken. Het moment waar de vakanties eindelijk kunnen worden geboekt. Wacht jij ieder jaar weer met het boeken van jouw vakantie tot dat jij je vakantiegeld krijgt? Dan is dat een heel slim idee! Daar is het vakantiegeld ten slotte ook naar vernoemd! Om ervoor te zorgen dat jouw vakantiegeld op de juiste plek terecht komt, geven we je graag een dosis inspiratie met de meest prachtige en goedkope vakantiebestemmingen voor 2019. Zo ontdek jij waar je absoluut heen moet gaan en hoe jij hier voordeel uit kunt halen. Lees snel verder en kies jouw favoriete bestemming maar alvast uit!


1. Kroatië

Kroatië is een vakantiebestemming dat ieder jaar populairder wordt en dat is ook niet zo gek. Kroatië is namelijk een ideaal vakantieland om low budget op vakantie te gaan. Naast haar prachtige natuurgebieden, hoge bergen en de meest fantastische badplaatsen kun je er ook voor historische steden hier je slag slaan. De kust van Kroatië is een van de mooiste in Europa en is daarom enorm in trek bij de toeristen. De Adriatische kust, voornamelijk het gebied tussen Dubrovnik en Split, is de meest populaire bestemming. Wat Kroatië zo aantrekkelijk maakt als vakantiebestemming is naast haar waanzinnig mooie stranden, natuurlijk ook de betaalbaarheid. Kroatië is niet meer zo goedkoop als tien jaar geleden toen het land nog niet zo in trek was, maar het is altijd goedkoper als een vakantie aan de Spaanse costa’s! Bij Interhome krijg je nu 30% korting op vakanties in Kroatië dus boek snel jullie vakantiehuisje. Vergeet trouwens niet om de Plitvice meren te bezoeken, dit is namelijk een echte must-do tijdens jouw reis door Kroatië en zeker de moeite waard om eens te googelen ;)!

plitvice


2. Hongarije

Nog eentje die absoluut niet mag ontbreken als het gaat om goedkope vakantielanden: Hongarije. Het staat bekend om haar mooie landschappen, prachtige architectuur en de vele badhuizen. En misschien ken jij het festival Sziget in Boedapest wel? Dit populaire festival is het grootste festival van Hongarije! Wat Hongarije nog meer zo aantrekkelijk maakt is dat een Nederlandse toerist in dit land de helft goedkoper uit is dan in Nederland. Zo scoor je een biertje op een zonnig terras al vanaf €1,25! Daarnaast is Boedapest ook de ideale bestemming voor een stedentrip. Het is namelijk een van de goedkoopste Europese hoofdsteden en als je een beetje op je geld let hoef je niet zoveel geld uit te geven. Voor een goedkope vakantie/stedentrip zit je dus goed in Hongarije!


3. Griekenland

Je herkent het vast wel, de kilometers lange diepblauw kustlijnen, de witte dorpjes, archeologische ruïnes en de heerlijke wijnen. We hebben het natuurlijk over Griekenland. Het is misschien wel een van de meest populaire vakantielanden in Europa, maar het is tegelijkertijd ook de goedkoopste. Doorgaans kun je voor €30,- per dag genieten in Griekenland. Je herkent de eilanden Santorini en Zakynthos vast wel van alle prachtige foto’s van influencers, het is dan ook niet voor niks dat deze eilanden enorm in trek zijn. Daarentegen zijn dit wel een van de duurste eilanden van Griekenland. Wil jij toch wat goedkoper uit zijn en niet teveel geld uitgeven? Heb je de eilanden Rhodos, Kos of Kreta dan wel eens in gedachte gehad? Ook hier kun je hagelwitte stranden bekijken en de prachtige cultuur ervaren voor een wat lager prijsje! Bij Expedia kun je al vanaf €299,- genieten van een zeven daagse strandvakantie in Griekenland!

santorini


4. Georgië

Georgië hoor ik je denken? Wat moet ik daar dan toch weer doen? Toch is dit land een vakantiebestemming in opkomst en dat is niet voor niks. Bij ‘’Wie is de Mol 2018’’ kwam dit land in beeld en sindsdien wil iedereen hier heen. Het land is de perfecte toevlucht voor alle avontuurlijke reizigers onder ons. Dit bijzondere land vol met ongerepte en ruige natuur, hoge bergen, prachtige wijnstreken, ruïnes, kloosters en prachtige stranden zijn kenmerkend voor het Georgië. Voor slechts €35,- per persoon kun jij een dag rondreizen. Als je een beetje je best doet tijdens de zoektocht naar goedkope verblijven kun je voor dit bedrag dus leven. Bovendien is het maar 4,5 uur vliegen vanuit Amsterdam. Ben jij overgehaald om dit land te bezoeken en kun jij niet wachten om je vliegtickets te boeken? Neem dan eens een kijkje bij Hotels.com waar je heel goedkoop je verblijf kunt regelen!


5. Thailand

Als je denkt aan voordelige en prachtige vakantiebestemmingen dan staat Thailand hoogstwaarschijnlijk in jouw lijstje. Ga eens voor een wat verdere reis en verken Azië! Desondanks de vliegtickets vaak het duurste zijn, maakt het dit land de ideale vakantiebestemming. Thailand staat bekend om haar prachtige toeristische hotspots maar natuurlijk ook om het goedkope leven. Zo eet je een complete streetfood maaltijd al vanaf €1,- en heb je doorgaans niet meer als €25,- euro per dag nodig om rond te komen. Als je gaat rondreizen is een dikke koffer/backpack vaak niet eens nodig. Je kunt in Thailand super goedkoop kleding scoren waarmee jij jouw backpackje weer kunt vullen. Zo kan jij dus ook geld besparen op dure zomerkleding! Bovendien kun jij tijdens jouw rondreis ook heel goedkoop vliegen of met de trein en/of bus rondreizen. Nog vliegtickets nodig? Neem dan eens een kijkje bij Booking.com waar je €100,- korting ontvangt op een vakantie naar Thailand!  

thailand


We hebben ons best gedaan om de mooiste vakantiebestemmingen er uit te vissen en waarbij jij weer wat geld in je broekzak kan houden. Benieuwd hoe jij nog voordeliger je vakantie kunt boeken en waar je allemaal op moet letten wil je de voor de meest goedkoopste optie gaan? Lees dan eens de blog ''5 tips om voordelig je vakantie voor de zomer van 2019 te boeken''.


Waar gaat jouw vakantiegeld naar uit en wat is jouw ultieme vakantiebestemming?