Tips om het maximale uit je vakantiegeld te halen en veel geld te besparen!

Hoera! Het is alweer eind mei en dat houdt maar een ding in: vakantiegeld! Misschien heb jij het geld allang binnen, misschien moet jij het nog krijgen of misschien zit het bij jou verwerkt in je maandelijkse salaris. Het maakt niet uit want wij besteden in dit artikel aandacht aan het optimaal besparen van jouw (vakantie)geld. Zoals je al hebt gemerkt gaat er veel belastinggeld van je vakantiegeld af. Erg zonde natuurlijk. Om de volle 100% uit je vakantiegeld te halen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij weet hoe je het maximale voordeel kunt halen uit je vakantiegeld-centjes en hoe jij optimaal kunt besparen!


1. Spaar het geld dat je bespaart

Heb jij er al eens over nagedacht om het geld dat je bespaart op een sale-product bijvoorbeeld, op je spaarrekening te gooien? Deze tip is eigenlijk wel een hele goede om na te komen telkens wanneer jij een product koopt dat is afgeprijsd. Koop jij bijvoorbeeld een broek bij Zalando waarbij je ziet dat je €25,- goedkoper uit bent, schrijf het dan op zodat je niet vergeet om dat geld op je spaarrekening te zetten. Zo ben je elke keer bezig met het besparen van je geld én ben je een aantal nieuwe items rijker. Shoppen en sparen tegelijkertijd dus!

jurkjes


2. Maak een lijstje met onnodige uitgaven

Geef jij vaak je geld uit aan onnodige dingen en ben je het zat dat je er elke keer weer intrapt? Dan is het maken van een lijstje met al jouw onnodige ''meuk'' die je koopt, zeer verstandig! Zo krijg je een duidelijk overzicht met alle spulletjes die je koopt en wat achteraf eigenlijk niet had gehoeven. Koop jij bijvoorbeeld altijd een Starbucks koffie op het station voor je werk? Dan kan je ook bij jezelf denken ''Heb ik dit wel nodig?''. Misschien kun jij koffie van thuis meenemen voor onderweg. Zo bespaar jij ook weer wat centjes. Of wat dacht je van die tas vol met spullen van de Action waar je eigenlijk niet eens voor kwam! Allemaal onnodige uitgaven. Herkenbaar? Maak dan een lijstje!


3. Koop een spaarpotje

Waarschijnlijk klinkt dit heel erg voor de hand liggend als je denkt aan besparen, maar het kan je enorm helpen met sparen. De naam zegt het natuurlijk al! Koop een leuke spaarpot, zet het in de keuken of op je slaapkamer en doe er af en toe wat geld in. Zet het dus wel op een plek waar je vaak losgeld hebt slingeren, zo bespaar jij heel gemakkelijk weer wat centjes voor je vakantie of voor andere uitgaven. Neem eens een kijkje tussen alle bol.com spaarpotten, wellicht dat daar een hele leuke tussen zit!


4. Boek jouw vakantie vroeg of laat

Spendeer jij jouw vakantiegeld ieder jaar ook echt daadwerkelijk aan je vakantie? Heel slim natuurlijk aangezien het daar eigenlijk ook voor bedoeld is. Daarentegen is de maand mei wel redelijk laat om je vakantie voor de zomervakantie te boeken. Bij het boeken draait alles om timing. Zo weet jij vast wel dat je of heel vroeg of heel laat moet boeken. Je kunt jouw vakantiegeld dus uitgeven aan een last-minutevakantie of boek jouw vakantie voor volgend jaar alvast. Bij Center Parcs profiteer je nu van 20% vroegboekkorting maar ook bij Belvilla ben je tot wel €100,- goedkoper uit door vroeg te boeken.


5. Boek NIET in het weekend maar op dinsdag

De meeste mensen boeken hun vakantie in het weekend en daar gaat men de mist in. Het is namelijk vaak zo dat reisorganisaties hun prijzen in het weekend omhoog schroeven omdat ze weten dat veel mensen dan de tijd hebben om te boeken. De beste tijd om je vliegtickets te boeken is op een dinsdag. En wist je dat als je vliegtickets voor doordeweekse dagen boekt, deze altijd goedkoper zijn dan in het weekend? En last but definitely not least, verwijder je cookies! Reisorganisaties kunnen aan de hand van je internetgeschiedenis zien waar jij naar op zoek bent waardoor dat leuke Belvilla vakantiehuisje in Italië ineens dubbel zo duur kan zijn.

vliegtuig


6. Vermijd pinnen buiten de EU

Ga jij op vakantie naar een land dat buiten de EU valt? Dan is deze tip zeker eentje om te noteren. Het is namelijk zo dat je redelijk wat geld betaalt als je geld opneemt in het buitenland en met een creditcard kan dit vaak al oplopen tot €5,- extra. Iedere keer als je geld opneemt in een land buiten de EU, betaal jij vaak €2,- extra. Dit zijn kosten waar je makkelijk op kan besparen door jezelf hier goed op voor te bereiden. Pin vooraf en houd de wisselkoersen goed in de gaten zodat je ook nooit voor verrassingen komt te staan. Bij GWK Travelex ben je aan het juiste adres als het gaat om geld wisselen voor een andere valuta. Hierbij kun je jouw valuta terug wisselen die je aan het eind van je vakantie overhebt, zonder dat je hierbij geld verliest.


7. Besteed het verstandig

En dan de laatste tip: besteedt je vakantiegeld verstandig. Het klinkt zo logisch en simpel maar een goede voorbereiding is het halve werk. Probeer dus alvast uit te rekenen hoeveel geld je ongeveer zal gaan krijgen zodat je niet voor verrassingen komt te staan, mocht het geld toch minder zijn dan verwacht. Maak dus een duidelijk plan waar jij jouw vakantiegeld aan uit wilt geven. Moet jouw auto binnenkort gekeurd worden en vrees je voor het ergste? Dan kan je jouw vakantiegeld misschien wel beter uitgeven aan een auto dan aan een vakantie. Of wat dacht je van overhaast een vakantie boeken. Het is verstandig om nog eventjes te wachten met het boeken van jouw vakantie omdat reisorganisaties ook inspelen op het vakantiegeld en de prijzen weer omhoog gaan gooien! Kijk dus goed vooruit en bedenk nauwkeurig waar jij jouw vakantiegeld aan uit gaat geven. Maak een lijstje voor wat duidelijkheid en geen enkele tegenslag komt voor jou als een verrassing ;)!

sparen


Waar geef jij jouw vakantiegeld aan uit? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie hieronder.