Met deze tips houd jij je goede voornemens wél vol!

Gelukkig nieuwjaar allemaal! De eerste blog van het jaar 2019 is een feit! Iedereen herkent het wel, de goede voornemens om het jaar vol goede moed te beginnen. Een gezonde levensstijl waarbij roken en drinken niet meer op het to do lijstje staat, maar juist meer groentes eten en meer sporten. Goede voornemens opstellen is niet zo heel moeilijk, maar hoe je ze na komt is belangrijker aangezien het daar vaak de fout in gaat. Wij helpen je hierbij graag een handje en geven jou de beste tips, zodat jij je voornemens wél vol kan houden en weer wat geld in je broekzak houdt met de beste aanbiedingen!


Realistische doelstellingen

Het is natuurlijk wel heel makkelijk om te zeggen ‘Ik ga vanaf nu meer geld sparen’ of ‘Ik ga vanaf nu niet meer roken en drinken’, maar het vervolgens ook nakomen, dat is het belangrijkste. Goede voornemens volhouden is vaak heel erg lastig en moeilijk. Realistische doelen opstellen is hierbij heel belangrijk, want je moet natuurlijk niet te hard van stapel lopen met veel stress als gevolg. Stel dus realistische doelstellingen en schrijf het op! Een plus- en minpunten lijstje zou je hierbij goed op weg kunnen helpen. Zo weet je precies hoe het er voor staat en wat je moet laten voor dat voornemen. Maar natuurlijk moet je je vooral richten op de pluspunten, want positiviteit is erg belangrijk om je voornemens vol te houden.

To Do lijst


Zoek een buddy

Wat het nog makkelijker maakt om je voornemens na te komen is om het samen met een vriend of vriendin te doen. Zo kun je elkaar samen opzwepen als het nodig is, wat het weer makkelijker maakt als je er even doorheen zit. Samen doelen opstellen en het nakomen is makkelijker dan als je het allemaal zelf moet doen. Op een buddy kun je altijd terugvallen en het beste in elkaar naar boven halen! Ideaal bij goede voornemens!


Beloon jezelf

Het is heel belangrijk om jezelf te belonen wanneer je jouw doel hebt gehaald. Of dit nu minder roken is of meer sparen, zodra jij ook maar enigszins in de buurt komt van dit doel en je hebt er veel voor moeten laten: beloon jezelf! Je werkt hard aan jezelf en dat harde werk mag heus wel eens beloond worden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe sportoutfit voor je sportprestaties?


Goede voornemens

Als je het woord ‘goede voornemens’ hoort, heb jij dan gelijk al in gedachte wat je wilt gaan verbeteren in het jaar 2019? Ja? Goed zo! Dan helpen wij je hier graag bij door je een aantal tips te geven over bepaalde (vooral populaire) voornemens.

 • Gezonder eten
  Dit voornemen is natuurlijk een klassiekertje, je kent altijd wel iemand die roept om gezonder te gaan eten in het nieuwe jaar. Zeker na de feestmaand zijn de calorieën weer naar binnen gevlogen. Dit is natuurlijk bij lange na niet zo makkelijk als het lijkt, want sla dat standaard vrijdagmiddag frietje op je werk maar eens af. Wil jij gezonder gaan eten met als doel afvallen, maar wil je niet dat het je klauwen met geld gaat kosten? Kook dan gezonder eten met behulp van HelloFresh. Hiermee kun jij gemakkelijk je eigen gezonde gerechten kiezen en kun jij met kortingscodes nog wat korting scoren op jouw maaltijd! En heb jij als doel afvallen in combinatie met gezonder eten waarbij een streng crashdieet niet aan de orde komt? Laat Weight Watchers je hierbij dan helpen. Profiteer van €29,95 korting op een 1-of 3 maanden plan of nóg goedkoper profiteer van een gratis eerste maand! Dat is alvast een lekker begin van het nieuwe jaar.

  Gezond eten
   

 • Stoppen met roken/alcohol
  Ben jij zo iemand die elk jaar op 31 december roept: "vanaf morgen ga ik stoppen met roken en alcohol drinken" (of in ieder geval verminderen), maar sta je op de eerst volgende nieuwjaarsborrel alweer met een wijntje in je hand? Wat je hierbij kan helpen is om een buddy te hebben op wie je altijd terug kan vallen. En wat nog meer zal helpen is om een stoppen met roken app te downloaden, zodat je precies kan zien hoeveel dagen je gestopt bent met roken en hoeveel geld je hebt bespaard. Van het geld dat je hebt bespaard kun je jezelf weer belonen met iets leuks! En mocht je wat extra hulp nodig hebben, neem dan eens een kijkje bij Drogisterij.net waar je veel hulpmiddelen vind met betrekking tot goede voornemens. Denk bijvoorbeeld aan Niquitin pleisters, Nicotinell zuigtabletten of afslankpillen. 
   
 • Meer geld sparen
  Heb jij voor het jaar 2019 grote, dure dingen op je lijstje staan, zoals een vakantie, een rondreis, een nieuwe auto of een huis kopen? Dan wordt het hoog tijd om voor dit voornemen je doelstellingen lijstje op te stellen, zodat je precies weet hoeveel geld in welke tijd je dient te sparen. Ideaal is het als je samen met je vriend(in) afspreekt hoeveel geld je over een bepaalde tijd op je spaarrekening wilt hebben. Gegarandeerd dat je hiermee het beste in elkaar naar boven haalt om jullie doelen te bereiken! Ben jij een fanatiek shopliefhebber en worden er doorgaans gemiddeld zo’n 3 pakketjes geleverd op jouw adres? Dan is het hoog tijd om jezelf voor te nemen dit jaar alleen nog maar gebruik te maken van kortingscodes als je iets wilt kopen. Is er geen mogelijkheid om geld te besparen op je (onnodige) kledingdrang? Stel dan je aankoop nog eventjes uit totdat er een kortingscode beschikbaar is!
   
 • Meer sporten
  Wil jij in het nieuwe jaar het sporten gaan oppakken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan de blog over ‘Goedkoop sporten & be summer ready’ eens door waar je de beste en bovendien meest voordelige tips leest over goedkoop sporten. Zo houdt jij weer wat geld in je zak en kun je gewoon sporten in eigen omgeving zonder daarvoor een abonnement op de sportschool nodig te hebben. Kun jij nog wel wat sportitems gebruiken of wil je je graag belonen omdat je al een maand lang elke maandagavond hebt gesport? Neem dan eens een kijkje bij sale van Nike waar je nu tot 40% korting krijgt én profiteert van gratis verzending!

  Hardlopen


Weet jij al hoe je jouw goede voornemens vol gaat houden? Deel het dan met ons!