Alles wat je moet weten over refurbished elektronica

Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen. De aanbiedingen waarmee iPhones, Macbooks en iMacs ontzettend goedkoop worden aangeboden. Soms scheelt het een paar honderd euro met de reguliere verkoopprijs. Hoe kan dat? Vaak kan de elektronica zo goedkoop worden aangeboden omdat het om refurbished producten gaat. Maar wat houdt deze term nou precies in? Wat betekent zo’n opknapbeurt voor een product? En hoe betrouwbaar zijn zulke artikelen? Alles wat je moet weten over refurbished producten lees je in dit artikel!


Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk "het opschonen van een product" en wordt steeds populairderder in de wereld van elektronica aanbieders. Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod in elektronica en worden er zo vaak nieuwe producten gelanceerd dat veel bedrijven tweedehands producten terugkopen, schoonmaken en renoveren zodat deze eigenlijk weer zo goed als nieuw in gebruik kunnen worden genomen. Als je kiest voor een refurbished artikel kan je dus stukken voordeliger uit zijn, terwijl het ook nog eens jaren mee gaat. Natuurlijk zijn er wel een aantal puntjes waar je op moet letten om een miskoop te voorkomen.

Refurbished


Waar moet je op letten bij refurbished devices?

De staat van refurbished elektronica kan nogal verschillen. Niet elk bedrijf hanteert dezelfde standaard voor de conditie waarin ze het apparaat aanbieden. Daarom is het verstandig om op te letten of de webshop waar je bestelt een webwinkel keurmerk heeft, na te vragen wat er vervangen of gerepareerd is, vooraf reviews en gebruikerservaringen te raadplegen en na te gaan wat het garantietermijn nu is. Ga dus niet over één nacht ijs en vergelijk de producten en prijzen van verschillende aanbieders voordat je een aankoop doet!


Wat zijn de voor- en nadelen van refurbished artikelen?

Voordelen:

  • Het is voordelig, je bespaart zo tot 60% op de nieuwwaarde!
  • Je hebt meer zekerheid dan met tweedehands producten van particulieren
  • Het is duurzaam en milieuvriendelijk

Nadelen:

  • De producten kunnen gebruikerssporen bevatten
  • Er is een beperkter aanbod
  • Het gaat vaak om oudere modellen

Welke webwinkels hebben betrouwbare refurbished elektronica?

Met een beetje geluk pak je al heel wat korting op je refurbished iPhone, iPad of Macbook, maar het kan nog meer! Zoals bij deze betrouwbare webwinkels met refurbished producten. Bij 4Launch verkopen ze bijvoorbeeld refurbished producten en profiteer van je van tot 50% korting, bij Forza Refubished krijg je tot €70,- extra korting met de kortingscode, via YourMacStore pak je nu €10,- extra korting op je bestelling, bij Refurbished.nl krijg je tot 40% korting en bij Conrad bespaar je zo tot 25% op refurbished producten!

Apple producten


Is het iets voor mij?

Refurbished producten kunnen een erg goed en vooral voordelig alternatief zijn als je een smartphone, tablet of laptop wilt kopen, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Het is aan te raden om naast tussen aanbieders ook de condities te vergelijken. In eerder genoemde webshops worden producten door middel van sterren geranked en beoordeeld. Daardoor weet je wat je kunt verwachten wat betreft de gebruikerssporen en de staat van het product.