Zo kun je dit jaar wél oud en nieuw vieren

Corona maakt het er allemaal niet leuker op. Helaas zitten we op dit moment weer in een "harde" lockdown. Gelukkig geen avondklok, maar de oud en nieuw feestjes in je favoriete kroeg of club zitten er dit jaar helaas niet in. Dan kunnen we natuurlijk nog heel lang blijven hangen in wat allemaal niet kan, maar we kunnen ook kijken naar wat juist wel kan! Er zijn namelijk nog heel veel leuke en gezellige manieren om oud en nieuw te vieren, ondanks de coronamaatregelen. In deze blog vind je de leukste ideeën voor oudejaarsdag/-avond. Met wie ga jij het nieuwe jaar inluiden?


Wat zijn de regels op dit moment?

Om te bedenken wat dit jaar wel mag en kan tijdens de jaarwisseling, is het goed om de maatregelen die nu gelden even op een rijtje te zetten. Tijdens oud en nieuw mag je per dag maximaal vier personen vanaf 13 bij je thuis ontvangen op anderhalve meter afstand. Ook de groepsgrootte buiten gaat tijdens de jaarwisseling omhoog naar vier personen. De horeca is helaas gesloten, maar bestellen en afhalen is wel mogelijk. Steun daarom je favoriete restaurant bij jou in de buurt door op de laatste dag van het jaar nog even bij ze te bestellen via Thuisbezorgd of Deliveroo. Zo kun je thuis je eigen restaurant creëren. Dek de tafel gezellig en zet de bubbels maar vast koud!

Champagne en glazen


Borrel-/spelletjesavond

Nodig maximaal vier vrienden of familieleden uit en hou een gezellige borrelavond en speel spelletjes tot jullie er bij neer vallen. Oudejaarsavond is de avond bij uitstek om even lekker bij te kletsen, terug te blikken op het afgelopen jaar en te lachen over alle leuke dingen die jullie hebben meegemaakt. Om de sfeer er lekker in te houden kan een spelletje natuurlijk niet ontbreken. Via Intertoys ontvang je nu €5,- korting op bordspellen. Ook in de outlet van bol.com vind je nu spellen met tot wel 60% korting. Ben je helemaal niet van de bordspellen, maar wel van het puzzelen? Pak dan je favoriete drankje erbij en begin lekker aan een puzzel. Krijg nu tot 20% korting op puzzels bij Kalenderwinkel.


Livestream party

Ben jij onderdeel van een grote vriendengroep? Dan is het nu natuurlijk niet mogelijk om iedereen bij elkaar te brengen. Organiseer dan een livestream party met je vrienden en/of vriendinnen. Organiseer een quiz of bingo, of huur een DJ in om het feestje echt op gang te brengen. Zo is iedereen op veilige afstand van elkaar, maar kun je toch met iedereen het nieuwe jaar inluiden. Via Zoom heb je bijvoorbeeld tal van mogelijkheden voor een geslaagde virtueel feestje. Daarnaast zijn er genoeg evenementen die tijdens nieuwjaar een livestream houden. Met een e-ticket kun je vanaf het desbetreffende tijdstip inloggen en vier je het evenement gewoon bij je thuis. Vergeet niet om een fles bubbels klaar te zetten! Deze scoor je nu gratis bij je Wijnvoordeel bestelling dankzij de kortingscode.


Oliebollenbakfeest

Oliebollen en oud en nieuw worden vaak in één adem met elkaar genoemd. Deze twee horen gewoon bij elkaar, dus een heerlijke oliebol (of appelbeignet) mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Daarvan mag iedereen genieten, met of zonder coronamaatregelen. En wat is er nou leuker dan om deze zelf te bakken? Bij velen is het een traditie thuis en het is ook super leuk om dit samen met je kids te doen. Een leuke bezigheid tijdens de kerstvakantie in lockdown. Het enige wat je in huis hoeft te halen is een paar boodschappen, namelijk oliebollenmix, olie om in te bakken, poedersuiker en eventueel rozijnen als je dat lekker vindt.

Schaal oliebollen


Oud en nieuw diner

Als je dan toch boodschappen gaat doen, kun je meteen inkopen voor oudejaarsavond. Organiseer bijvoorbeeld een oud en nieuw diner. Laat je gasten in zijn of haar mooiste en chicste outfit komen en maak er een luxe diner van. Ga gezellig uitgebreid tafelen met je dierbaren en geniet van de heerlijke gerechten. Lijkt je dit nou een goed idee, maar ben je helemaal niet zo'n chef-kok? Bestel je diner dan gewoon gemakkelijk via HelloFresh. Daar kun je zelf recepten kiezen die je lekker lijken en je krijgt precies de juiste hoeveelheid ingrediënten thuisbezorgd. Het enige wat jij hoeft te doen is de recepten te volgen en in een paar simpele stappen heb jij een lekker gerecht op tafel staan. Bestel nu en krijg dankzij de kortingscode €45,- korting op je eerste maaltijdboxen.


Wij van Acties.nl wensen iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar! Ook na de jaarwisseling zullen we de beste acties en kortingscodes delen, zodat je in 2022 weer extra voordelig kunt shoppen bij je favoriete webshops!