10 originele stedentrip bestemmingen én de beste aanbiedingen

Het najaar is de perfecte tijd om een citytrip in te plannen. Of je nu een last minute stedentrip boekt of een korte vakantie voor in het voorjaar reserveert: je hebt iets om naar uit te kijken en dat is meestal precies wat jij nodig hebt tijdens de donkere dagen voor kerst. Londen, Barcelona en Parijs zijn natuurlijk hartstikke leuke opties, maar wie weet ben jij op zoek naar een iets minder populaire bestemming? Wij hebben tien originele en goedkope stedentrips in Europa bij elkaar gezocht voor een ultiem weekendje weg, geschikt voor elk budget!


Zagreb

1. Zagreb in Kroatië

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië, gelegen aan de oever van de Sava rivier en aan de voet van de Medvednica berg, wat voor een erg mooi uitzicht over de stad zorgt. De stad ademt geschiedenis en overal zie je Austro-Hongaarse invloeden terug. Met meer dan 60 musea, talloze winkelstraten, parken en goede restaurants hoef je je absoluut niet te vervelen. 

Wist je dat – Zagreb de enige stad in Kroatië is waar meer dan 1 miljoen mensen wonen?


Kopenhagen

2. Kopenhagen in Denemarken

Kopenhagen is hip en historisch tegelijk, waardoor het een erg interessante stad is om te verkennen tijdens een weekend weg. Van de Kleine Zeemeermin tot historische gebouwen, de leukste concept stores met Deens design en de lekkerste restaurants: je vindt het er allemaal! Bovendien is alles in het centrum goed te voet bereikbaar, waardoor je minder afhankelijk bent van het openbaar vervoer. 

Wist je dat – Strøget in Kopenhagen de langste winkelstraat van Europa is?


Salzburg

3. Salzburg in Oostenrijk

Denk jij bij Salzburg ook aan The Sound of Music en Mozart? De stad heeft een bepaalde klasse en stijl, maar is tegelijkertijd ook behoorlijk Bourgondisch te noemen. Salzburg herbergt niet alleen een hoop historie van Mozart (geboortehuis tot standbeelden), maar is ook erg herkenbaar door de filmlocaties van The Sound of Music (er is zelfs een tour!). Ook vind je er veel over het product van de stad: zout. Tot slot kan je er natuurlijk ook goed shoppen!

Wist je dat – Er een winkel is met enkel handgeschilderde eieren? Christmas In Salzburg is het hele jaar geopend en vooral tijdens de feestdagen een bezoekje waard!


Glasgow

4. Glasgow in Schotland

Glasgow is qua architectuur een hele interessante stad. Je vindt er voornamelijk moderne gebouwen, waaronder Glasgow's versie van het bekende Opera House uit Sydney. Daarnaast is de stad mede dankzij de vele winkelcentra en straten de perfecte bestemming om goed te shoppen. Ook zijn er talloze musea en mag een bezoek aan een whiskey proeverij natuurlijk niet ontbreken tijdens je citytrip!

Wist je dat – Glasgow in 1999 is uitgeroepen tot de Britse stad van architectuur en design?


Palermo

5. Palermo in Italië

Palermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië en staat bekend om een rijke cultuur. De stad ligt in een prachtige baai aan de voet van een berg, wat het erg populair maakt als tussenstop voor cruiseschepen. Naast de architectuur kent Palermo talloze goede restaurants en heb je er diverse adembenemende uitzichtpunten. 

Wist je dat – Palermo bekend staat als een moderne universiteitsstad?


Porto

6. Porto in Portugal

Porto staat bekend om de historische wijk Riberia en de vele porthuizen. Voor dat laatste is het trouwens aan te raden om een uitstapje te maken naar het iets minder bekende Gaia, waar de meeste porthuizen te vinden zijn. In Porto vind je een historisch oud centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat. Je kan een wandeling door de stad gemakkelijk combineren met een uurtje relaxen op het strand. Daarnaast vind je er talloze authentieke restaurantjes, shopping malls en mag je het gezellige nachtleven ’s avonds niet overslaan. 

Wist je dat – Porto een hele geschikte stad is om per fiets te verkennen en er diverse tours worden georganiseerd?


Boedapest

7. Boedapest in Hongarije

Boedapest is eigenlijk een samensmelting van twee steden: het heuvelachtige Boeda en het bruisende Pest. De stad heeft talloze culturele bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk paleis en St. Stephens Basiliek. Verder moet je absoluut een bezoekje inplannen naar een van de mooie thermale baden van de stad. Boedapest is een relatief goedkope stad, waardoor je er voor een zacht prijsje lekker even een paar dagen heen kunt gaan.

Wist je dat – Je met de speciale Budapest Card van extra korting en voordeeltjes profiteert? Zo kan je gratis reizen met het openbaar vervoer, deelnemen aan stadswandelingen en krijg je fikse kortingen bij restaurants. 


Krakau

8. Krakau in Polen

Krakau is een historische plaats met een rijke geschiedenis en wordt ook wel de mooiste stad van Polen genoemd. Met zo’n 6.000 historische gebouwen kijk je je ogen uit. Ook kan je je tegoed doen aan een van de vele musea, theaters, bars, restaurants en winkels die je er vindt. Verder kiezen veel mensen ervoor om concentratiekamp Auschwitz te bezoeken.

Wis je dat – Het historisch centrum van Krakau op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat?


Reykjavik

9. Reykjavik in IJsland

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld, Reykjavik, is een veelzijdige bestemming waar je naast typische stedentripactiviteiten als museum bezoekjes en winkelen ook terecht kunt voor avontuurlijke activiteiten, zoals diepzeevissen en een walvissensafari. De stad is zowel in de winter als in de zomer prachtig en zeker een bezoekje waard.

Wist je dat – Reykjavik "maar" 180.000 inwoners telt? 


Riga

10. Riga in Letland

Riga is een bijzondere stad, omdat je zowel Oosterse als Westerse invloeden terugziet in de architectuur. Grauwe gebouwen wisselen af met juist bijzondere Art Nouveau huizen, waardoor zowel communistische als moderne invloeden zichtbaar zijn. Een bezoekje aan de Dom met de grootste orgel van Europa en het operagebouw mogen natuurlijk niet ontbreken en ook om te winkelen zit je er helemaal goed. Een bijkomend voordeel is dat Riga (nog) niet heel populair is bij toeristen, waardoor het zeer betaalbaar is.

Wist je dat – Riga in de middeleeuwen zo welvarend was dat het het Parijs van het oosten genoemd werd?


Tips voor een goedkope stedentrip

Wanneer je slim boekt hoeft een citytrip echt geen dure grap te worden. Diverse reisorganisaties en bedrijven hebben momenteel goede stedentrip aanbiedingen lopen, waardoor jij er heel voordelig een weekendje tussenuit kunt gaan. Heb jij al een bestemming in gedachten? Wij hebben de volgende aanbiedingen voor je bij elkaar gezocht:

  • 10% korting op je overnachting via Agoda (exclusief op Acties.nl)
  • 40% korting op je overnachting en activiteiten via Groupon (exclusief op Acties.nl)
  • €10,- korting op je taxirit via Uber (exclusief op Acties.nl)
  • €25,- korting op je verblijf via Airbnb (exclusief op Acties.nl)
  • 10% korting op je hotel via Hotels.com 
  • €50,- op je vlucht en verblijf via Expedia 
  • Tot 50% korting op stedentrips bij TravelBird
  • Aanbiedingen vanaf €85,- bij Bebsy
  • €20,- korting op je vlucht met Vueling
  • 6% korting op een hotelovernachting bij Hotelopia

Waar gaat jouw droom stedentrip naar toe?