Oktober Woonmaand: scoor alle woontrends nu met korting!

Elk jaar staat de maand oktober in het teken van wonen en wordt het dus niet voor niets Oktober Woonmaand genoemd. Tijdens deze maand worden veel woonbeurzen georganiseerd waar de nieuwste interieurtrends getoond worden. Bovendien gaan we rond deze tijd van het jaar weer meer binnen leven nu de zomer officieel voorbij is en de dagen korter worden. Dan willen we het in huis gezellig en warm maken, dus tijd voor wat nieuws in het interieur! Doorgaans doen veel woonwebshops mee aan Oktober Woonmaand. Zij stunten met korting op de nieuwste woonartikelen. Uiteraard hebben wij de beste acties en woondeals voor je uitgezocht in deze blog.


Woontrends van dit moment

Tijdens Oktober Woonmaand kun je vaak de laatste woontrends extra voordelig in huis halen. Maar, wat zijn de woontrends op dit moment? Stiekem kijken we al een beetje vooruit naar 2022, zodat je nieuwe interieur weer even mee kan. Wat je nu vooral veel ziet is de retro-trend. Niet alleen in mode gaan we terug in de tijd, maar ook het interieur uit de jaren '60 en '70 maakt een comeback. Veel vintage meubels, maar ook de kleur bruin is op dit moment weer helemaal trendy. Perfect voor je interieur dit najaar. Uiteraard vul je dit aan met moderne items en warme tegenhangers. Denk aan natuurlijke materialen, zoals rotan en fluffy accessoires van velvet, suede en bouclé. Een mooie vaas met droogbloemen of een grote kamerplant als echte eyecatcher maken het natuurlijk helemaal af.

Natuurijk groen interieur


Meubels van woon- tot slaapkamer

Of je nu het interieur van je woonkamer, keuken of slaapkamer wil aanpassen, meubels volgens de laatste trends vind je voor elke kamer. Een nieuwe bank of boxspring koop je meestal met het idee dat hij nog wel even mee kan in je interieur. Kies dan voor een kleur, stof of model dat wat meer tijdloos is en wat minder trendgevoelig. Kleuren als zand, grijs, antraciet en zwart doen het altijd goed. Wil je het toch wat spannender? Dan is een stoel of bank in de kleur groen of donkerblauw misschien iets voor jou. Deze kleuren zijn wat opvallender, maar niet direct trendgevoelig. Rood, paars of okergeel daarentegen bijvoorbeeld wel.


Hippe woonaccessoires

Accessoires maken jouw nieuwe interieur helemaal af, maar kunnen ook helpen bij het creëren van een andere stijl of sfeer, zonder dat je compleet nieuwe meubels hoeft aan te schaffen. Het zit 'm dus in de details! Met kussens, vloerkleden, bijzettafels en andere accessoires kun je jouw interieur omtoveren tot een fijne plek volgens de laatste trends. Verander de stijl van jouw woonkamer, slaapkamer of keuken met een simpele aanpassing in kleur en pas je nieuwe woonaccessoires daar op aan. Ideaal voor als je eens wat anders wil, maar geen groot budget hebt om een volledig ander interieur in huis te nemen.


Decoratie voor elke stijl

Als finishing touch wil je misschien nog iets moois aan de wand in de vorm van een mooie poster, spiegel of andere wanddecoratie. Ook kun je jouw nieuwe interieur nog "versieren" met leuke items, zoals vaasjes, bloemen, lijsten, kaarsen en andere decoratie die de kers op de taart maken. Het fijne aan woondecoratie is dat je het zo kan omwisselen voor iets anders. Zo kun je in het najaar leuke herfstitems in huis halen, maar in de winter weer helemaal los gaan met kerstdecoratie. Zo is jouw interieur elk seizoen weer een beetje anders.


Gratis interieuradvies

Vind jij zo'n interieurmetamorfose toch best wel spannend? Of heb je geen idee welke meubels, kleuren en accessoires nou goed bij elkaar matchen? Geen paniek! De woonwebshops bieden maar al te graag tips en tricks, gratis woonadvies en je kunt je helemaal laten inspireren met de laatste woontrends in de online magazines en folders. Ontdek welke items mooi bij elkaar combineren en neem een voorbeeld aan één van de woonstijlen. Vaak kun je de producten in de voorbeelden en inspiratie vaak direct in je winkelmandje stoppen, dus hoef je ook niet nog eens de hele website af te speuren naar het juiste product.

Bruine meubels in licht interieur


Op zoek naar meer woontrends en voordeel? Check alle Oktober Woonmaand acties en kortingscodes op deze speciale pagina.