Pimp je woning tijdens Oktober Woonmaand: bij deze (woon)winkels pak je korting

Mocht je van plan zijn om je woning een flinke opknapbeurt te geven, dan is dit dé maand om nieuwe meubels en woonaccessoires in te slaan. Oktober Woonmaand is namelijk van start gegaan en tijdens deze maand pakken woonwinkels groots uit met mooie aanbiedingen en kortingsacties zodat jij de nieuwste collecties met korting kunt bestellen. Dat er deze maand veel aandacht is voor wonen is ook niet zo gek: de zomerperiode is net achter de rug. Dit is dan ook een mooi moment om wat gezelligheid in je woning aan te brengen, nu we de meeste tijd binnen doorbrengen. Ook online stunten de woonwinkels met flinke kortingen en om jou een handje te helpen hebben wij in deze blog de beste acties en kortingscodes op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we uitgezocht wat de trends voor het komend jaar zijn, zodat je heel voordelig de meest gewilde woonartikelen in huis haalt.


Woontrends voor 2023

Iedereen heeft natuurlijk een eigen stijl als het gaat om de inrichting van een woning. Toch kunnen woontrends enorm helpen met het bepalen van de look van je woon- of slaapkamer. Hou jij van veel rust en organisatie in je woning? Dan passen natuurlijke kleuren en materialen zoals een beige muur, veel planten en houten meubels goed bij jouw stijl. Ook zorgen organische vormen voor meer rust in de woning. Deze stijl wordt ook wel Scandinavisch interieur genoemd en is de laatste jaren enorm populair geworden. Wanneer je van wat meer kleur en drukte houdt, dan past de excentrieke art deco woonstijl of de uitgesproken stijl van de jaren zeventig goed bij jou. Deze gaan vaak hand in hand met elkaar en zijn perfect voor iedereen met een hoop creativiteit. Wat we volgend jaar ook steeds meer terug gaan zien in woningen en winkels zijn duurzame materialen. De klimaatverandering gaat ook een rol spelen in onze keuzes en er wordt verwacht dat de voorkeur voor meubels van hoge kwaliteit uit zal gaan. Dit kost vaak iets meer, maar je krijgt er ook veel meer woonplezier voor terug.

Woontrend 2023


Stijlvolle meubels met korting

Of je nu gaat verhuizen, je oude meubels wil vervangen of wat extra opvulling kunt gebruiken: tijdens Oktober Woonmaand kun je gegarandeerd flink besparen op je interieur. Meubels kunnen namelijk al een flinke uitgave zijn en hier wil je natuurlijk zoveel mogelijk op besparen. Omdat meubels vaak enorm prijzig zijn is het belangrijk om te kiezen voor stijlvolle en tijdloze meubels, zodat je hier jarenlang plezier van hebt. Kies bijvoorbeeld voor een crèmekleurige bank, die je altijd nog kunt pimpen met verschillende sierkussens. 


Een nieuwe look met woonaccessoires

Deze koopjesmaand is de uitgelezen kans om je woning te pimpen, zonder hier al te veel geld aan te besteden. Een aantal nieuwe woonaccessoires doen al wonderen. Vervang bijvoorbeeld je lamp door een up-to-date model met mooie details zoals glas of hout. Daarnaast zijn droogbloemen heel populair en deze blijven extra lang mooi. Ook kun je eenvoudig een nieuwe look aan je woning geven door het tapijt te vervangen of wat extra lijstjes op te hangen. 

Woonaccessoires en decoratie


Goedkope kamerplanten

Tijdens de woonmaand kun je ook flink besparen op planten. Kamerplanten zijn échte sfeermakers voor je woon- of slaapkamer en mogen dus ook niet ontbreken in het interieur. Gelukkig kun je deze hele maand goedkoop planten bestellen bij Plantje.nl. Vergeet je altijd de planten water te geven? Dan kun je bij HEMA een handige waterdruppelaar bestellen, die je vult met water en in de potgrond prikt. Zo pakt de plant alleen het water wat nodig is en hoef je hier wat minder vaak naar om te kijken.


Budgetproof de warmte binnenhalen 

Het is binnen veel huishoudens bekend dat de stookkosten zijn gestegen en het een stuk duurder is om de verwarming aan te zetten. Wil jij besparen op deze kosten en alsnog van de warmte kunnen genieten tijdens de herfst- en wintermaanden? Schaf dan warme dekentjes en kussens aan voor op de bank. Dit zorgt niet alleen voor extra warmte, ook fleurt het je hele woning op. Deze shop je nu heel voordelig bij Leen Bakker, waar je tot maar liefst 30% korting pakt op deze winterbenodigdheden. Ook kun je jezelf warm houden met een duurzame elektrische kachel, die je bij bol.com kunt bestellen met korting.


Bij veel webshops kun je tijdens Oktober Woonmaand profiteren van mooie aanbiedingen, die verspreid zijn over de hele maand. Het is dus belangrijk om de acties van de woonwinkels goed in de gaten te houden! Via onze speciale themapagina kun je alle kortingscodes en deals in één overzicht terugvinden. Hier vind je altijd de meest recente acties, zodat je geen enkele woondeal misloopt.