5 tips voor last minute kerstcadeaus met korting

Vandaag vieren we kerstavond en dat betekent dat het morgen Eerste Kerstdag is! Heb je jouw outfit al klaar liggen, de kerstboodschappen in huis, maar mis je nog (enkele) cadeaus voor onder de boom? Tijd voor last minute kerstcadeaus! Helaas is bij veel webshops het besteltermijn voor Kerst al verstreken en bezorgen pakketdiensten helaas niet tijdens de kerstdagen. Hoe kom je dan nog aan leuke cadeautjes voor je dierbaren? Wij van Acties.nl hebben voor je uitgezocht hoe je last minute nog kerstcadeaus kunt scoren, zelfs met korting! Deze tips lees je in deze blog, dus je hoeft niet bang te zijn dat je deze Kerst zonder cadeaus zit.


Tip 1: Koop digitale cadeaukaarten

Een cadeaubon is altijd handig om te geven. Diegene kan zelf zijn of haar cadeautje uitzoeken en is dus gegarandeerd blij met de gift. Wist je dat je bij heel veel webshops ook digitale cadeaukaarten kan bestellen? Deze ontvang je dan direct per e-mail met een code die je kan verzilveren bij de webshop. Je kunt er dan voor kiezen om deze naar jezelf te sturen, uit te printen en mooi in te pakken voor onder de boom. Lukt het niet om diegene persoonlijk te verrassen, dan kun je de digitale cadeaubon ook direct naar de ontvanger versturen. Op Wissel.nl vind je heel veel cadeaubonnen van verschillende (web)shops. Deze zijn ingestuurd door mensen die ze niet konden gebruiken. Vaak is de looptijd van deze bonnen wat korter, maar daardoor kun je wel tot 50% korting pakken op een cadeaukaart!

Klein cadeautje


Tip 2: Geef een workshop of cursus cadeau

Wil jouw vriend(in), partner, moeder of broer al heel lang een nieuwe taal leren, een cursus fotografie en bewerken volgen of leren gitaar spelen? Geef deze Kerst dan een workshop of cursus cadeau. Via NHA kun je heel gemakkelijk online een thuisstudie volgen. Bovendien ontvang je nu een gratis headphone of tablet met toetsenbord cadeau en 50% korting op de opleiding of cursus die je kiest. Bij Udemy kun je zelfs kiezen uit honderden cursussen en workshops met tot 80% korting. Je kunt dus zelf een cursus uitzoeken die past bij het budget wat jij wil besteden. Ook bij deze webshops vind je opleidingen, cursussen, thuisstudies en workshops met korting:


Tip 3: Tickets voor een dagje of avond uit

Ken je iemand die helemaal weg is van pretparken, musea of een concert? Geef dan tickets voor een dagje of avond uit cadeau. Deze kun je vaak heel eenvoudig online bestellen en ontvang je, net als de digitale cadeaukaarten, per e-mail. Nou alleen nog even uitprinten en je hebt het perfecte cadeau voor onder de boom. Nou kunnen tickets voor een  pretpark of kaartjes voor een concert best prijzig zijn, zeker als je het aan meerdere personen wil geven. Bij de webshops hieronder scoor je heel gemakkelijk tickets met korting waardoor je eenvoudig kan besparen.


Tip 4: Verras met een etentje

Je hoeft natuurlijk niet per se een fysiek cadeau te geven om iemand te verwennen tijdens de feestdagen. Vind je het leuk om te koken en/of bakken? Geef iemand dan een leuk etentje of high-tea cadeau. Zo heb je meteen een goede reden om samen lekker bij te kletsen en kun je samen lekker genieten van al het lekkers. Het enige wat je nu voor dit cadeau nodig hebt is misschien zelf een leuke voucher maken die de ontvanger dan kan inwisselen. Is de datum geprikt, dan kun je eenvoudig online boodschappen bestellen bij Albert Heijn of Jumbo. Wil je het wat makkelijker aanpakken, bestel dan je ingrediënten voor een compleet recept bij HelloFresh. En ben je per ongeluk het toetje vergeten? Dan heb je met Gorillas binnen tien minuten je boodschappen in huis.

Cadeaus inpakken


Tip 5: Vandaag bestellen, vandaag in huis

Helaas zijn bijna alle winkels door de huidige coronamaatregelen gesloten, dus last minute cadeautjes scoren vergt wat creativiteit. Gelukkig kun je bij webshops ook kiezen voor click & collect, wanneer er een vestiging bij jou in de buurt zit. HEMA en ICI PARIS XL zijn bijvoorbeeld webshops met click & collect mogelijkheden. Vaak kun je voor een bepaald tijdstip bestellen of bellen en kun je het in de meeste gevallen dezelfde dag nog ophalen. Er zijn ook veel lokale ondernemers die hier aan meedoen, dus steun de winkels bij jou in de buurt in deze donkere periode door kerstcadeautjes bij ze te shoppen.

Kerstcadeaus