Wil je met veel korting shoppen bij de grootste warenhuizen van Nederland? Zo doe je het!

Er zijn mensen die constant klagen over de prijzen bij grote warenhuizen als V&D, HEMA, Bol.com, C&A en Blokker en die van mening zijn dat de enige manier om goedkoop te shoppen is als je op zoek gaat in dumpstores, outletcentra en eurowinkels. Ik deel die mening niet. Als je de aanbiedingen, de uitverkoop en de lopende acties nauwlettend in de gaten houdt kun je bij de grote warenhuizen minstens net zo goedkoop uit zijn als bij de gemiddelde Action, Big Bazar en Euroland. Met bijkomend voordeel dat je wel kunt profiteren van de goede service, de hoogwaardige kwaliteit en de fijne sfeer die kenmerkend zijn voor een groot warenhuis.

Elk groot warenhuis heeft wel een actie waar het bekend om staat. Deze acties vinden meestal rond een vaste periode in het jaar plaats. Een beetje ervaren shopper weet wanneer het weer tijd is om zijn favoriete warenhuis te bezoeken en zijn slag te slaan met een goede aanbieding. Hieronder neem ik kort de acties van de grote warenhuizen met je door. Hou in de gaten wanneer het weer tijd is om naar de winkel te gaan en mee te delen in één van de vele koopjes!


V&D Prijzencircus

V&D Prijzencircus

Het Prijzencircus van de Vroom & Dreesman vindt twee maal per jaar plaats. De eerste keer is dit middenin het lente/zomer-seizoen, zo rond maart/april en de tweede keer vindt het plaats in het midden van het herfst/winter-seizoen, ongeveer in september/oktober. Dat heeft V&D goed bedacht; de eerste keer kun je een nieuwe zomergarderobe samenstellen en de tweede keer kun je werken aan het aanvullen van je winterkleding. Het Prijzencircus duurt ruim twee weken en je raakt op de hoogte van alle aanbiedingen via de folder die V&D uitbrengt voorafgaand aan de actieperiode. Uiteraard zijn alle acties ook terug te vinden op de website van V&D. Tijdens het Prijzencircus heeft V&D koopjes en kortingen op alle verschillende afdelingen die het warenhuis rijk is. Ook de shop-in-shops die in de panden van de V&D gevestigd, zoals bijvoorbeeld Desigual, Rituals, ICI PARIS XL en Hunkemöller doen mee aan de actie. De kortingen tijdens het Prijzencircus kunnen oplopen tot wel 90%! Markeer maart/april en september/oktober dus vast in je agenda en houdt goed in de gaten wanneer het Prijzencircus begint.


HEMA korting plakken

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, beter bekend als HEMA, heeft regelmatig aanbiedingen waar de prijsbewuste consument blij van wordt. Hoewel het reguliere assortiment van HEMA vaak al zeer gunstig is geprijsd, zijn er verschillende periodes in het jaar dat de winkel het nog aantrekkelijker maakt om tot een aankoop over te gaan. HEMA werkt hierbij vaak met kortingsstickers waardoor je op meerdere zelf gekozen producten kortingen van 20 à 25% kunt krijgen. De stickers worden bij de folders thuisbezorgd en zijn tevens in de winkel te verkrijgen. Wanneer je deze artikelen afrekent krijg je in de actieperiode vaak weer een stickervel, waardoor je bij wijze van spreken meteen weer terug de winkel in kan voor je volgende afgeprijsde aankoop. De stickers zijn te plakken op bijna het gehele HEMA assortiment, waaronder wonen, kindermode, make-up en kaarten. Hou je brievenbus dus goed in de gaten en kijk in de buurt van jouw HEMA of er misschien een medewerker voor de deur staat om stickervellen met kortingstickers uit te delen. Je kunt immers altijd wel iets van HEMA gebruiken!


Bulk 10-daagse

Bol.com BULK 10-daagse

Ook met online winkelen loont het de moeite om de aanbiedingen en acties in de gaten te houden. Bij online warenhuis Bol.com kun je je slag slaan tijdens de BULK 10-daagse die zo'n drie keer per jaar wordt gehouden. Omdat Bol.com lang niet meer alleen elektronica, cd's en dvd's verkoopt kan het je veel euro's besparen om tijdens deze periode wat goed geprijsde aankopen te doen op hun website. De kortingen tijdens de BULK 10-daagse kunnen oplopen tot wel 60%! Surf dus regelmatig naar www.bol.com en kijk of het weer tijd is voor de de BULK 10-daagse. Wie wil er nu geen korting op het nieuwe boek van zijn of haar favoriete schrijver, het lievelingsgeurtje dat bijna op is of die koffiemachine die wel aan vervanging toe was? En dan wordt dit alles ook nog eens gratis bij je thuisbezorgd als je meer dan €20,- bestelt!


Vlaggetjesweken

C&A Vlaggetjesweken

Bij C&A kan iedereen al jarenlang slagen voor het hele gezin. Het warenhuis is gespecialiseerd in het juiste aanbod voor elke generatie. Of het nu om baby's, tieners, dertigers of oma's gaat; C&A heeft voor ieder wat wils. Om het voor gezinnen, die vaak duur uit zijn wanneer alle gezinsleden in het nieuw gestoken moeten worden, nog aantrekkelijker te maken zijn er twee keer per jaar de Vlaggetjesweken. C&A geeft op die manier één maal tijdens de winter (rond december/januari) en één maal tijdens de zomer (rond juni/juli) grote kortingen op hun collecties. Tijdens de Vlaggetjesweken zijn er kortingen van wel 60%. De kortingen lopen ook op terwijl de actieperiode vordert, dus het kan zinvol zijn om later nog eens terug te komen om te kijken of die stoere jas of dat leuke shirt misschien nog iets in prijs is gedaald.


Blokker treinkaartjes

Ook Blokker kent periodes waarin je als prijsbewuste consument veel kunt besparen, en niet alleen op het reguliere assortiment van het warenhuis. Blokker verkoopt namelijk een aantal keer per jaar NS-treinkaartjes tegen een zeer gunstig tarief. Tijdens de laatste actieperiode kon je voor slechts €15,- een NS dagkaart kopen die geldig was tijdens de daluren; doordeweeks buiten de spits en in het weekend de hele dag. Met deze dagkaart kun je heel Nederland doorreizen. Wanneer je ervan uitgaat dat een regulier retourtje Rotterdam-Amsterdam al bijna €30,- is, kun je zelf uitrekenen dat dit een zeer goede deal is. Wat dacht je van een dagje shoppen in Maastricht of Groningen? Of een tour door Nederland met verschillende stops door het land? Wellicht is een bezoek aan een strand in Zeeland meer iets voor je? Het kan allemaal voor de mooie prijs van €15,-. Blokker heeft per jaar meerdere keren treinkaartjes in de aanbieding. Houd de winkels en website daarom goed in de gaten om zo op de hoogte te blijven van de actieperiodes.

Al met al kun je bij de grote Nederlandse warenhuizen goede koopjes scoren die qua prijs vaak niet onder doen voor de prijzen van de budget-winkels. Hierbij kun je wel een mooi merk (denk aan een goed afgeprijsd Guess-horloge bij het V&D Prijzencircus), een klassiek album (denk aan een Michael Jackson CD met een grote korting bij de BULK 10-daagse van Bol.com) of vervoer (denk aan een NS-dagkaart in de Blokker treinkaartjes-actie) voor een scherp tarief aanschaffen, wat bij de eerder genoemde Action, Big Bazar en Euroland vaak onmogelijk is!