Internationale Vrouwendag 2019: informatie en kortingscodes

Who run the world: girls natuurlijk! Het is vandaag 8 maart, en die dag is niet zomaar een dag, want vandaag is de dag aangebroken dat alle vrouwen in de wereld worden geprezen. Het is namelijk Internationale Vrouwendag, en dat houdt in dat we vandaag even stilstaan bij de vrouwenrechten. In dit artikel leggen we je graag uit wat deze dag precies inhoudt, wat het doel is en natuurlijk niet te vergeten: hoe jij voordeel kan pakken op deze dag. Want ook dit is weer een dag waarbij webshops en winkels weer gaan stunten met hun prijzen en veel Internationale Vrouwendag kortingscodes weggeven. Want het vrouw zijn moet natuurlijk wel gevierd worden met wat korting, aangezien vrouwen soms echte shopaholics kunnen zijn! Lees snel verder en ontdek alle ins en outs!


Wat is Internationale Vrouwendag?

Ieder jaar is het weer de dag van de vrouw. De naam verklapt het waarschijnlijk al een beetje, maar het is de dag waarop de vrouw centraal staat. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd staan we op deze dag even stil bij de rechten van de vrouw en de verschillen die er op dit moment nog steeds zijn. We merken het namelijk nog steeds wel, mannen krijgen bijvoorbeeld nog steeds meer salaris voor hetzelfde werk en de traditionele taakverdeling is in sommige huishoudens nog steeds gaande. Ondanks dat vrouwen regelmatig nog thuis blijven werken en zorgen voor de kinderen, komt het nog steeds voor dat zij moeite hebben om economisch zelfstandig te zijn. Gelukkig hebben de vrouwen tegenwoordig steeds vaker dezelfde rechten als het andere geslacht, want gelijke rechten is voor iedereen is natuurlijk een must. Het doel van deze dag is aandacht te vragen voor thema’s zoals seksueel geweld, economische zelfstandigheid, discriminatie en racisme en arbeid en zorg.

Vrouwen


Wanneer is het Internationale Vrouwendag?

Elk jaar valt Internationale Vrouwendag op dezelfde dag. De 8e dag van de maand maart is uitgeroepen tot Internationale Vrouwendag. 8 maart staat altijd in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen wereldwijd. Meestal wordt er een speciaal thema aan toegewijd, het thema van dit jaar is ‘’Heldinnen’’. Mocht je nu denken, en de mannen dan? Word hier ook nog een speciale dag een gewijd? Ja zeker mannen, want sinds 19 november 1999 is de Internationale Mannendag in het leven geroepen om ook stil te staan bij de mannen wereldwijd!


Hoe is Internationale Vrouwendag ontstaan?

Op 8 maart 1908 waren er een groepje vrouwen die in New York hun eerste staking hielden voor de textiel- en kledingindustrie waar de arbeidsomstandigheden erg slecht waren. De vrouwen toentertijd staakten voor een achturige werkdag, kiesrecht en natuurlijk betere arbeidsomstandigheden. Op deze dag werd het begin van de emancipatie als het ware gevormd en werd de strijdbijl geheven tegen vrouwendiscriminatie. Sinds 8 maar 1911 (3 jaar later) werd deze dag door Clara Zetkin officieel omgedoopt tot Internationale Vrouwendag. Tot op de dag van vandaag zijn de arbeidsomstandigheden in bepaalde landen en gebieden nog steeds erg slechts als het aankomt op de textiel-en kledingindustrie. Om op deze dag even stil te staan bij de vrouw sta je ook stil bij deze groep mensen!

Vrijheid


Vrouwen weetjes:

⇒ Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen
⇒ Van alle arme mensen wereldwijd is 75% vrouw
⇒ Dit jaar vieren we 100 jaar vrouwenkies-en stemrecht
⇒ 50% van de wereldbevolking is vrouw (is dat even mooi verdeeld!)
⇒ Ieder jaar valt Internationale Vrouwendag op 8 maart en is er jaarlijks een ander thema aan gewijd


Kortingscodes Internationale Vrouwendag

Denk je aan Internationale Vrouwendag, dan denk je misschien niet meteen aan kortingscodes. Maar toch mogen er geen kortingscodes ontbreken op deze dag. Heel veel webshops willen graag hun vrouwelijke (en ook mannelijke) klanten eren door middel van een fijne korting! Ideaal als je dus nog een nieuwe voorjaarsgarderobe nodig hebt! Bekijk snel waar jij korting kunt krijgen:

Fashion:
- Klingel: pak €15,- korting voor Internationale Vrouwendag
- Pandora: shop de speciale Internationale Vrouwendag collectie al vanaf €25,-
- Hunkemöller: ontvang 20% korting op alles voor Internationale Vrouwendag 
- Guess: pak 10% Internationale Vrouwendag korting op alles
- About You: scoor met Internationale Vrouwendag 15% korting op alles
- H&M: scoor 10% korting op alles + gratis verzending (voor H&M-clubleden)
- Boohoo: ontvang 10% korting op alles
- ASOS: pak tot 50% korting op ASOS Design
- Van Haren: scoor €5,- korting op je bestelling
- Levi’s: ontvang 10% korting + gratis verzending (via de nieuwsbrief)

Beauty en gezondheid
- Notino: shop met 8% Internationale Vrouwendag korting
- LookFantastic: ontvang 23% korting op alles
- Plein.nl: scoor 10% korting op alles
- ICI PARIS XL: pak 25% korting op een product naar keuze

Huis en interieur
- VidaXL: shop met 10% Internationale Vrouwendag korting
- Saniweb: pak €5,- korting op je bestelling
- Sissy-Boy: scoor €20,- korting op je bestelling (vanaf €200,-)
- Home24: ontvang 10% korting op je bestelling

Sport & outdoor
- Nike: pak tot 50% korting in de sale + gratis verzending
- JD Sports: scoor 50% korting in de sale + gratis verzending
- Plutosport: ontvang €5,95 korting vanaf €75,-

Vrouw


Hoe vier jij Internationale Vrouwendag?