Inpakstress? 10 handige tips om je koffer in te pakken (+ kortingscodes)

Nu de zomervakantie officieel is begonnen in het zuiden van ons land en de rest van Nederland ook al bijna vakantie hebben, is het hoog tijd voor deze blog. Heel veel mensen gaan op vakantie en dat benodigd weer enige voorbereiding waarbij inpakstress een veel voorkomend probleem blijft. Of je nu vroeg of laat je koffer of tas inpakt, een ding is zeker: het gaat nooit vlekkeloos. Dit kan anders en door middel van dit artikel is de inpakstress verleden tijd. Wij geven jou de beste inpaktips om zorgeloos op vakantie te gaan. Lees snel verder en kom erachter waar jij deze tips voordelig kunt nastreven.


Maak setjes

Het is een veel voorkomende tip maar het mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het scheelt namelijk heel veel stressmomenten op vakantie als je er even doorheen zit en niet meer weet wat je aan moet trekken. Door thuis alvast setjes te maken, neem je niet alleen heel veel tijd weg voor tijdens de vakantie, maar bespaar je jezelf ook weer een overvolle koffer waarbij je de helft niet aantrekt. Dus maak thuis alvast allemaal kledingsetjes zodat je op vakantie niet onhandig hoeft te doen. Zo voorkom je stress! Hoe moeilijk kan het zijn toch? ;)

kledingset


Doucheproducten in kleine flesjes

Het is misschien wel het meest frustrerende om in te pakken. Je hebt alles ingepakt en dan kom je erachter dat je de doucheproducten bent vergeten. Die grote flessen shampoo, conditioners en douchegel moeten er nog bij! Super irritant natuurlijk, omdat dit nou net de producten zijn die het meeste wegen en vaak het grootst zijn. Hier zijn drie makkelijke oplossingen voor. Koop mini reisproducten bij de Kruidvat. Deze zijn heel klein en nemen amper ruimte in beslag. Wat je ook kan doen en wat super handig is voor backpackers, zijn siliconen reisflesjes waar je jouw shampoo enzovoort in kan doen. Deze zijn erg flexibel waardoor ze weinig plek innemen. Tot slot kan je er natuurlijk ook voor kiezen om geen shampoo en douchegel te kopen. Slaap je in hotels? Dan heb je vaak het geluk dat je hier gratis van kan profiteren. Wat ook wel een slimme zet is, is om dit soort doucheproducten in het buitenland te kopen. Hiermee ben je in sommige landen zeker voordeliger uit. Daarbij hoef je het niet mee heen-en terug te nemen in je koffer, maar kun je het gewoon daar kopen en daar weer laten staan!


Oprollen maar

Zit je koffer net te vol en kan dat ene stapeltje er niet meer bij? Dan is het misschien een slim idee om je kleding op te gaan vouwen. Hierdoor kan je heel veel ruimte besparen. Zo past dat ene stapeltje er dus zeker wel bij en heb jij weer wat extra plek voor andere spulletjes. Wil jij na het oprollen van je kleding door naar de volgende stap in de oproltechniek? Dan kom je uit bij ''de bundeltechniek''. Hiermee stapel je de kleding zodanig dat je het precies in je koffer past. Omdat deze techniek wellicht iets te ingewikkeld is om het helemaal uit te schrijven kun je deze zogenaamde ''bundeltechniek'' het beste even op YouTube opzoeken. Gegarandeerd dat jij dit voortaan altijd zo gaat doen als je het eenmaal onder de knie hebt!


 

Less is minder stress

De praktijk leert ons: neem minder mee, dan heb je niet teveel keus en dus minder stress. Zo simpel is het eigenlijk wel. Hoe minder jij meeneemt, hoe minder druk je jezelf kan maken over het kiezen van je outfits. Mocht je het leuk vinden om daar goedkoop kleding in te slaan, dan kan dat natuurlijk ook. Hoe minder jij meeneemt, hoe meer ruimte voor andere spullen. Leuke souvenirtjes of misschien wel leuke kleding en accessoires. De keus is aan jou! Neem alleen niet teveel mee, want negen van de tien keer dragen we niet eens alles wat we meenemen op vakantie. Denk er dus goed over na want met een net iets te zware backpack wil jij niet rondhuppelen!

travel


Doe alles in een zak of gebruik packing cubes

Mocht je gebruik maken van het oprollen van je kleding, dan kun je deze het beste in zakken doen. Doe bijvoorbeeld alle T-shirts en tops in een zak, de broeken en shorts in een andere zak, waardoor je alles apart hebt ingepakt. Heb je dus een hemdje en broekje nodig, dan kijk je even in deze zakken en hoef je niet heel je koffer of backpack op z'n kop te zetten! Wat ook heel handig is om te gebruiken zijn speciale packing cubes. Dit zijn speciale opbergtasjes waardoor het reizen met een backpack wat makkelijker gaat. Je kunt deze drie-delige set al vanaf €9,99 kopen bij Decathlon!


Sieraden in een pillendoosje

Zit jij ook iedere keer weer te struggelen met het meenemen van je sieraden en overweg je eigenlijk om het niet eens mee te nemen op vakantie omdat de kans groot is dat je het verliest ergens in je koffer. Dan moet je deze tip zeker gaan onthouden. Heb jij een pillendoosje thuis liggen? Dan kun je deze goed gebruiken voor het meenemen van jouw sieraden. Doe jouw favoriete ringen en armbanden erin en de kans is veel kleiner dat je het verliest!


Handige vakantie kortingscodes

Heb jij nog wel wat outdoor en reisartikelen nodig om je vakantie mee door te komen? Of misschien nog nieuwe kleding nodig of behoefte aan een splinternieuwe koffer? Lees dan vooral verder want wij hebben de beste vakantie kortingscodes op een rijtje gezet hieronder, zodat jij goed voorbereid je vakantie tegemoet gaat!

koffer


Heb jij nog handige inpaktips voor ons? Laat het dan hieronder een reactie weten!