Tips voor een optimale huidverzorging in de herfst (+ de beste acties!)

Het nieuwe seizoen is aangebroken en niet alleen je mood zal nu moeten wennen aan de donkere dagen voor de kerst. Per seizoen verandert je huid mee door de weersomstandigheden en andere factoren, zoals de airco, verwarming en een lage luchtvochtigheid. Het blijft belangrijk om je huid goed te verzorgen in het najaar en daarom hebben wij uitgezocht hoe je dit het beste kunt doen. Natuurlijk zetten we ook op een rij waar jij het voordeligst je nieuwe verzorgingsproducten kunt kopen!


Stap 1. Hydrateren

Je huid heeft heel wat te voorduren gehad in de zomer. Grote kans dat je (wat) zonneschade hebt opgelopen en daarom is de herfst het uitgelezen seizoen om je huid te herstellen en voor te bereiden op de winter. Je kan best een onrustige huid hebben overgehouden aan de zomer en bovendien is de lucht in de herfst droger, waardoor het belangrijk is om ook in de herfst goed te blijven hydrateren. Vaak wordt je huid ook wat droger. Gebruik dus een vettere, vochtvasthoudende crème voor je lichaam en pas je (bb) dagcrème aan op je veranderende huid!

Tip: Heb je last van droge plekjes op bijvoorbeeld je handen of in je gezicht? Smeer er wat vaseline op voor het slapen gaan. 

Hydrateren


Stap 2. Egaliseren

Is jouw bruine kleurtje ook al aan het vervagen? De zomer laat restje bruin, eventuele pigmentvlekken en een opstapeling aan dode huidcellen na. Het is daarom aan te raden om te scrubben of exfolieren om je huid op te schonen en weer egaal te maken. Gebruik producten met glycolzuur of salicylzuur (aan te raden voor mensen met een vette, gevoelige huid) om dode huidcellen te verwijderen, zodat je weer een glad huidoppervlak krijgt en schilfertjes voorkomt.

Tip: Zoek producten met glycolzuur of salicylzuur om te exfolieren. Dit is beter voor je huid dan scrubs met grote korrels die vaak nog agressiever zijn ook.

Huidverzorging


Stap 3. Herstellen

Zoals eerder gezegd is de herfst de ideale periode om je huid een boost te geven om zo te herstellen en te beschermen voor komend seizoen. Vitamine A en C werken goed voor het herstel van zonneschade en producten met niacinamide, collageen en hyaluronzuur werken bovendien aan een sterke, stevige en stralende huid. Let dus bij het kopen van je nieuwe verzorgingsproducten erop of deze voorgenoemde bestanddelen bevat.

Zon


Stap 4. Beschermen

Hoewel je in de zomer vaak fanatiek in de weer ben met zonnebrand, wordt in de herfst nogal vergeten dat je huid nog steeds wordt blootgesteld aan de zon. Gebruik bijvoorbeeld een dagcrème met spf 15 om je huid blijvend te beschermen en voorkom zo eventuele zonneschade!

Tip: Vergeet de rest van je lichaam niet en zorg dat je altijd een goede lippenbalsem en handcrème in je tas hebt zitten. In het najaar heb je deze eenmaal wat vaker nodig!


Shop huidverzorgingsproducten met korting!