Bespaar met de beste (gratis) apps voor op je smartphone!

Handige apps om geld te besparen

Iedereen heeft wel een reden om geld te willen besparen. Veel mensen lijden momenteel onder de economische crisis of sparen om later een appeltje voor de dorst te hebben. Misschien kom je op dit moment helemaal niks te kort, maar spaar je wel voor die nieuwe auto of die lang geplande wereldreis. Om geld te besparen kun je natuurlijk ouderwets alle reclamefolders door gaan zitten bladeren, maar tegenwoordig zijn er veel makkelijkere manieren om te voorkomen dat je teveel betaalt. Er zijn namelijk vele applicaties voor smartphone of tablet beschikbaar, waarmee je altijd op de hoogte blijft van de laatste aanbiedingen. Daarnaast bieden deze apps soms unieke kortingsacties aan speciaal voor hun gebruikers. Dit artikel zet de applicaties die jou kunnen help geld te besparen voor je op een rijtje. Voor zowel Android- als iOS-gebruikers komen er diverse opties aan bod. Met deze applicaties blijf jij altijd op de hoogte van recente reclamefolders, manieren om je parkeer- en brandstofkosten te verlagen, voordelige tweedehands spullen en de scherpste groepsaanbiedingen.


Vervoer

Reiskosten kunnen door hoge verzekeringskosten en kosten voor de auto zelf hoog oplopen. Hier bovenop komen vervolgens ook nog parkeer- en brandstofkosten. Met behulp van onderstaande applicaties kun je eenvoudig op je reiskosten besparen.

Auto


Spotzi parkeren

Parkeren kan een grote post van onkosten zijn en een leuk dagje uit behoorlijk verpesten. Spotzi parkeren laat je de parkeertarieven in 135 Nederlandse en Belgische gemeenten zien, waardoor je altijd de goedkoopste parkeerplaats bij jou in de buurt kunt uitkiezen. De parkeertarieven worden overzichtelijk in verschillende kleuren op een overzichtskaart getoond. Ook kun je de dag en het tijdstip snel aanpassen, waardoor je eenvoudig kunt zien wanneer je het goedkoopst kunt parkeren. Daarnaast kun je ook speciale informatie, zoals de maximale parkeerduur, makkelijk in deze app opvragen. Zo voorkom je dus parkeerboetes wegens te lang parkeren. De applicatie is gratis verkrijgbaar voor zowel gebruiks van Android, iOS en Windows. Er zijn regelmatig updates beschikbaar, waarin de parkeertarieven zijn bijgewerkt en nieuwe gemeenten aan de app worden toegevoegd.


Benzine Jip

Naast parkeerkosten zijn de meeste Nederlanders ook veel geld kwijt aan brandstofkosten. Benzine Jip is een applicatie die gratis beschikbaar is in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android). Met behulp van deze applicatie betaal je nooit meer te veel voor je benzine. De app berekent elke dag de gemiddelde kosten van een liter benzine. Daarna krijg je voor elk tankstation te zien hoeveel meer of hoeveel minder dan deze gemiddelde prijs je bij dit tankstation betaalt. Daarnaast kun je op een plattegrond zien waar in de buurt jij het voordeligst kunt tanken. Als je het tankstation van jouw keuze hebt geselecteerd, wijst de app je ook nog eens de weg! Door soms een klein stukje om te rijden voor een volle tank, kun je makkelijk tientallen euro's per maand besparen.


Toogethr

Om zowel parkeer- als brandstofkosten te besparen, is carpoolen een goede optie. Met Toogethr kun je makkelijk reisgenoten vinden en dus besparen op reiskosten naar je werk, naar een vakantiebestemming of gewoon tijdens een dagje uit. Door met iemand mee te rijden of zelf mensen met jou mee te laten rijden, zullen je benzinekosten aanzienlijk dalen. Wanneer jij een rit aanbiedt, bepaal je zelf de kosten, de hoeveelheid passagiers en het tijdstip van de rit. Ook wanneer een bepaalde route nog niet wordt aangeboden, kun je hiervoor zelf een verzoek plaatsen. Je kunt zonder je te registreren zoeken in alle aangeboden ritten. Om vervolgens een carpoolverzoek in te dienen, moet je je eerst registreren met behulp van Facebook of je e-mailadres. Behalve aan geld besparen, draagt deze applicatie ook nog eens bij aan een beter milieu. De app is gratis te downloaden in zowel de App Store (Apple) als Google Play Store (Android).


Yellowbrick

Een andere manier om te besparen op parkeerkosten is door gebruik te maken van Yellowbrick. Met behulp van deze applicatie betaal je per minuut je parkeerkosten eenvoudig met je smartphone. De kosten ontvang je achteraf op een overzichtelijke factuur. De applicatie is erg eenvoudig in gebruik en je betaalt hierdoor nooit meer te veel. Je betaalt nu alleen nog voor de minuten die je daadwerkelijk geparkeerd stond. Deze manier van betalen is al op vele locaties in Nederland, zowel op straat als op P + R terreinen, in gebruik genomen. Er is een SMS Reminder Service beschikbaar om te voorkomen dat je vergeet om je af te melden als je klaar bent met parkeren. Deze service kost €0,35 cent per sms. De applicatie zelf is gratis te downloaden door Android- en iOS-gebruikers.


Reclamefolders

Je kunt natuurlijk ouderwets papieren reclamefolders doorspitten op zoek naar aanbiedingen. Makkelijker is het gebruik te maken van apps die alle aanbiedingen uit de folders van dit moment voor je op een rijtje zetten. Dit kan eenvoudig met behulp van één van de onderstaande applicaties.

Folders


Spotta

Spotta, oorspronkelijk Folders.nl app, wordt uitgegeven door Netwerk VSP. Dit is de grootste aanbieder van reclamefolders in Nederland. Met behulp van deze applicatie heb je altijd alle actuele folderaanbiedingen bij de hand. Door je postcode in te vullen, zie je alleen folders en acties die voor jou van toepassing zijn. Je kunt alle folders bij jou uit de buurt doorbladeren en hier interessante aanbiedingen of acties uitknippen. Deze plaats je vervolgens op je digitale boodschappenlijstje. Ook kun je in Spotta alle folders tegelijk doorbladeren om te zoeken naar speciale producten. Je mist hiermee dus geen enkele aanbieding meer. Je kunt interessante aanbiedingen snel delen met je vrienden via bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Behalve reclamefolders bevat Spotta de actuele winkelinformatie en openingstijden van meer dan 50.000 winkels in Nederland. De applicatie is gratis beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers.


Reclamefolder

Ook Reclamefolder biedt een groot assortiment aan reclamefolders aan in een handige applicatie. De applicatie laat zowel folders van veel grote en bekende winkelketens als van de lokale winkels bij jou in de buurt zien. Je kunt je locatie invoeren om alleen folders van winkels bij jou in de omgeving weer te laten geven. Daarnaast kun je makkelijk aanklikken in welke categorieën je geïnteresseerd bent. Of je nou op zoek bent naar goedkopere boodschappen of de scherpste aanbiedingen op het gebied van gadgets, Reclamefolder heeft het allemaal. Bovendien kun je nu eenvoudig jouw favoriete aanbiedingen of reclamefolders selecteren en bewaren op je prikbord. Je ontvangt elke week een berichtje wanneer er weer nieuwe folders voor je klaar staan. De applicatie is beschikbaar voor gebruikers van Android, iOS, Windows en Blackberry.


Kortingsacties

Een leuk dagje uit met familie, vrienden of collega's kan soms behoorlijk in de kosten lopen. Gelukkig zijn er een aantal applicaties beschikbaar waarmee je eenvoudig toegang krijgt tot kortingen op diners en hotels, maar ook op diverse producten en allerlei leuke reisjes en groepsactiviteiten.

Dagje uit


Groupon

Groupon is misschien wel de meest populaire Nederlandse site voor het aanbieden van kortingsacties. Dagelijks biedt Groupon lokale acties voor bijvoorbeeld restaurants, hotels, beauty producten of arrangementen, reizen of weekendjes weg, ticket-deals, product-deals en nog veel meer. De kortingen kunnen oplopen tot wel 50 á 70 procent. Er zijn deals beschikbaar in meer dan 500 steden over de hele wereld. Je kunt makkelijk aangeven in welke stad en naar wat voor kortingsactie je op zoek bent en de app laat je meteen de beste aanbiedingen zien. Daarnaast kun je met de Groupon app rechtstreeks groupons kopen en verzilveren. Je gekochte deal kun je hierna makkelijk delen met vrienden via sociale media zoals Facebook. Omdat er dagelijks vele nieuwe deals bijkomen, blijf je met de Groupon app altijd op de hoogte van de laatste acties. De app is te downloaden via de App Store, Google Play Store en Windows Store.


Scoupy

Scoupy is een app die verschillende kortingsacties van lokale bedrijven bij jou in de buurt aanbiedt. De app biedt dagelijks meer dan 3.000 acties op meer dan 5.000 locaties. Met behulp van deze app volg je jouw favoriete merken, restaurants en winkels. Je krijgt een berichtje wanneer er nieuwe deals zijn bij jouw favoriete winkels. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voor jou interessante deals en aanbiedingen. Daarnaast zie je alle aanbiedingen bij jou in de buurt op basis op de door jou ingevoerde locatie. De app laat zien welke coupons beschikbaar zijn binnen een straal van 25 km. Scoupy is een zeer complete applicatie. De app bevat diverse kortingscodes voor webshops, dagjes uit en tickets. Maar Scoupy is ook heel handig om tijdens een dagje shoppen de aanbiedingen van je favoriete winkels te bekijken. Je kunt je coupons thuis uitprinten of direct aan de kassa laten zien via het scherm van je smartphone. Na gebruik van een kortingscode of coupon kun je deze beoordelen, waardoor andere Scoupy-gebruikers kunnen zien of deze code nuttig was en goed werkte. Hierdoor blijft de kwaliteit van de aanbiedingen altijd gegarandeerd. Bovendien organiseert Scoupy af en toe ook nog speciale win acties voor zijn gebruikers. Scoupy is gratis voor zowel Android- als iOS-gebruikers.