Halloween 2022: zo vier jij het griezeligste feest van het jaar met korting

Halloween staat weer voor de deur, hét moment om je engste verkleedkleding aan te trekken of de stuipen op het lijf gejaagd te worden in een attractiepark. Op 31 oktober staat Halloween officieel op de planning, maar toch kun je deze hele maand al de meest griezelige activiteiten ondernemen. Durf jij het aan om dit angstaanjagende feest dit jaar extra groots te vieren? Je vindt de beste tips, kortingscodes en leukste uitjes in deze blogpost.


Trick-or-treat: dit vieren we tijdens Halloween

Wist je dat Halloween een verbastering is van All Hallows Eve? Dit staat voor Allerheiligenavond en op deze dag (31 oktober) worden de doden herdacht. Tegenwoordig is dit dé dag geworden dat we onszelf zo eng mogelijk kleden, angstaanjagende poppen in de tuin zetten en de huizen langsgaan voor snoep. Halloween is nog niet zo heel lang zo populair in Nederland, maar inmiddels is er steeds meer aandacht voor het feest. Dit komt doordat Halloween voorheen in Ierland, de Verenigde Staten, Engeland en Canada werd gevierd en langzaamaan is komen overwaaien.

Pompoen verkleed


Decoreer je woning

Als je aan Halloween denkt, dan denk je zeker ook aan de enge pompoenhoofden. Maar waarom is deze enorme vrucht, die ook wel een jack-o'-lantern wordt genoemd, een symbool geworden voor Halloween? Dit komt voort uit een eeuwenoude traditie waarbij men gezichten in pompoenen kerfden om de kwade geesten te verdrijven tijdens de oogstfeesten. Hedendaags is het uithollen en kerven van een pompoen een leuke bezigheid geworden en decoreren mensen hun hele woning met deze boos kijkende pompoenen. Wil jij ook een DIY pompoen in je voortuin met Halloween? Bestel deze dan online bij Albert Heijn of Jumbo! Met de pompoenvulling die overblijft kun je een heerlijk gerecht maken om later van te genieten. Voor nog meer unieke en beangstigende decoratie is SHEIN een aanrader. In het grote assortiment vind je alles voor deze spookachtige dag, van spookjes tot raamstickers. Ook kun je een kijkje nemen bij Partydeco, waar de "Halloween decoratie" categorie nu grootser is dan ooit.


Een spookachtige outfit

Huisfeestjes met een gezellig thema zijn erg populair tijdens Halloween. Dit jaar valt Halloween op een maandag, wat het weekend ervoor perfect maakt om een feestje te vieren. Ook zijn er verschillende festivals te bezoeken tijdens dit halloweenweekend. Zoek jij nog een outfit om indruk mee te maken op anderen? Dan ben je bij Feestbazaar en Fun & Feest aan het juiste adres. Bij deze webshops scoor je heel voordelig een complete outfit, inclusief de nodige bloedspetters en spinnenwebben. Om je look helemaal af te maken, mogen kleurlenzen haast niet ontbreken. Deze kun je nu heel voordelig scoren bij onder andere 123Lens, LensOnline, Lensplaza en Pearle. Zorg dat je op tijd bent met het bestellen van de verkleedkleding en accessoires, want het beloofd druk te worden bij de feestwinkels.

Kind verkleed als heks

Hierna is het tijd om jezelf een spooky make-over te geven met make-up of schmink. Bij ICI PARIS XL scoor je alles om jezelf te transformeren in een enge zombie of een bloeddorstige vampier. En het mooie is: speciaal voor Halloween scoor je 25% korting op alle make-up en skincare in de webshop. Ook bij Douglas krijg je speciale korting voor Halloween. Je profiteert nu namelijk van wel 20% korting op de meest populaire geuren van merken zoals Dior, Paco Rabanne en Chanel.


Een filmavondje vol horror

Met dit regenachtige en grauwe weer is een filmavondje op de bank een goed alternatief om Halloween te vieren. Op Pathé Thuis zijn genoeg horrorfilms te vinden die jou de rillingen over je hele lichaam bezorgen. Ook bij HBO Max heb je enorm veel keuze uit enge films en series. Kijk bijvoorbeeld naar "Annabelle", "The Exorcist" of de halloweenklassieker "It". Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Bekijk dan deze deal om tot 40% korting te pakken op je lidmaatschap. Mocht je tijdens het horroravondje toch te bang zijn om de straat op te gaan, maak dan je avond compleet met een heerlijke maaltijd van Thuisbezorgd. Je scoort daar nu tot wel 50% korting op restaurants bij jou in de buurt!

Griezelfilm kijken


Griezelen in een pretpark

Word jij niet zo snel bang en kun jij wel wat meer aan dan een spannende horrorfilm? Dan is een dagje pretpark tijdens Halloween iets voor jou. Een heleboel attractieparken in Nederland zijn speciaal voor Halloween omgetoverd tot een angstaanjagende en ijzingwekkende plek. Overdag kun je zoals gewoonlijk genieten van de spannende achtbanen en attracties, maar wanneer de avond valt, verandert het pretpark tot een ware nachtmerrie. In het park lopen acteurs rond die gekleed zijn als bijvoorbeeld een mummie, zombie of heks en zij bezorgen jou een ware helse avond door jou de stuipen op het lijf te jagen. We hebben de engste pretparken voor je op een rijtje gezet, waar je tickets kunt scoren voor een onvergetelijke Halloween.